Prezes95 4 Napisano 15 Kwietnia 2023 Hejka mam pytanko dało by radę zrobić box na 1 roślinkę do 200-300 stów? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Kwietnia 2023 @Prezes95 dało by radę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Tester A miałbyś jakieś propozycje co do komponentów? mam na myśli lampę i wentylatory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Zaadoptować, jakąś szafkę w domu, by odpadły koszty zakupu namiotu. Do tego wentylatory z komputera, jako oświetlenie żarówki led, filtr węglowy wykonać samemu z filtrów do okapu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy bardziej myślałem zeby zrobić stelaż z rurek tak jak w normalnym growboxie i owinąć to folią mylar. Jestem ciekawy jak ze szczelnością, chce to trzymać dyskretnie w szafie zeby nie było nic czuć. A co do żarówki to masz może jakieś propozycje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun By nie było nic czuć to musisz mieć wszystko szczelne na poziomie lodówki, a powietrze musi być wyprowadzane do filtra węglowego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy czyli lepiej dozbierać na growboxa? Używki nie są jakoś mega drogie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Można kupić namiot, ja zaadoptowałem do tego szafkę, jaką uszczelniłem sylikonem, założyłem uszczelki na drzwi i obkleiłem od środka folią mylar diamond. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy ciekawy patent ja narazie nie moge sobie na to pozwolić. A jaką lampe konkretnie kupić zeby wystarczała na weg i kwitnienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Kwestia budżetu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @Zielone krainy max 200 ale jak znalazłoby się coś tańszego to też nie pogardzę 😉 PS. plan jest zeby growbox miał wymiary 50x50x100 Edytowane 13 Lipca 2023 przez DzikiKrzun @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Bez szans w tej kwocie na taką powierzchnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @Zielone krainy a jaki jest próg wejścia ? podesłałbyś coś co ma sens ? Edytowane 13 Lipca 2023 przez DzikiKrzun @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 13 Lipca 2023 Jak chcesz przyoszczędzić to te betonowe latarnie mają HPS 400W, starter do żarówki jest na dole za tymi metalowymi drzwiczkami, tylko wykręć najpierw bezpiecznik żeby Cię nie zabiło😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Najtańsza opcja na tą powierzchnie (50x50) , czyli 0,25 m2, to hps 150 W + tani odbłyśnik i zasilacz, ale koszt wyjdzie jakieś 300-350 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy a jakiś led albo cfl? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun To koszty znacznie większe, panel led sensowny led na tą powierzchnie zaczyna się od 650-700 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy a no dobra nie było tematu 😄. co powiesz o tym https://www.growweed.pl/pl/p/GIB-HPS-Flower-Spectre-150W-PRO/637?gad=1&gclid=EAIaIQobChMIp6vGvdWMgAMVV1WRBR1WQQlqEAQYASABEgJkHvD_BwE https://www.growweed.pl/pl/p/Odblysnik-Aluminiowy-Stucco-50x50cm-z-kablem-4m/3150 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @DzikiKrzun Nie klikam w obce linki, jak chodzi o lampę hps to patrz , by pisało dual, bo jak nie pisze dual to nadaje się albo na wega albo na kwitnienie, jak pisze dual to znaczy, że jest i na wega i na kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiKrzun 1 Napisano 13 Lipca 2023 @Zielone krainy dziekuje za pomoc z fartem <3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach