ArteK 439 Napisano 22 Marca 2023 Siemanko. Zostało mi ziemi w donicach, z racji tego że jestem na totalnym wypizdowiu muszę ją wykorzystać jeszcze raz. I teraz co z nią zrobić. Gdzieś czytałem że dobrze jest przepalić taką ziemię w piekarniku, gdzie indziej, znów gdzie indziej żeby poprostu przemieszać to z korzeniami główny out. Nawijajcie. Nie nie mam możliwości zakupu dedykowanej :F @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Marca 2023 @ArteK a jak nawoziłeś tą glebę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Marca 2023 @grolsch3 kurde kurde. Trochę naturalnymi nawozami i mineralny preparat na grube łodygi. A z plargona na automat który wariant najlepszy.?@grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Marca 2023 @ArteK to ja bym ją wykorzystywał. Bez przepalania. Jak masz pewność że nie ma tam dużo odłożonych różnych substancji co by Ci siewki nie przepaliło to działaj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Marca 2023 A z plargona na automat który wariant najlepszy.?@grolsch3 bo plargon to czarna magia dla mnie. @Zielone krainy poradzisz coś ? @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 @ArteK przepalanie starej ziemi w piekarniku jest bardziej po to żeby wybić larwy i inne badziewia. Grubsze korzenie wywal, daj jakieś bakterie i enzymy. Lep na latające dziadostwo od razu kup dla świętego spokoju. I olej neem żeby był na doraźne zabijanie wszelkich żyjątek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Marca 2023 @Udyr tak zrobię. Ale oleju nem to nie ogarnę xD jak nawet marketowki nie mogę:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) @ArteK Rozgnieciona główka czosnku na 1-2 szklanki zagotowanej wody i po ostudzeniu oprysk napewno odstraszy ziemiórki i skoczogonki. Nie wiem jak z mszycami ale chyba też nie lubią takiej mikstury. Edytowane 22 Marca 2023 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Marca 2023 @Udyr hehehe Mów mi panoramix Ziomuś 🤣😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Marca 2023 A jak masz dostęp do mączki bazaltowej to weź dorzuć 😁 ja już odszedłem od lania nawozów i oprócz dobrze znanego mi biobizza to za bardzo na garb nie biorę podpowiedzi. Ale standard na flo to pk 13/14 a na wegu to z linii alga z plagronu mam dobre zdanie. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Marca 2023 @ArteK Od Plagron brałbym light-mix albo grow-mix, ale od jakieś czasu stosuje Canne Terra professional i jestem zadowolony, ma ec między Plagron light-mix, a Plagron grow-mix. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Marca 2023 @Zielone krainy No właśnie ja od nieporozumień z marketówkami tylko tą ziemię stosowałem. Zamówić zamówię zanim dojdzie 3 tyg miną. Narazie wykorzystam to co mam. Swoją drogą przewinęły się u mnie pestki accapulco. Miałeś rację :D ale to co zrobił Velvet moon i Holly snow od green seeeds house to przeszło pojęcie. Velvet mocą pobił wszystkich konkurentów i ten aromat. Leśno pomarańczowy, przekozak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Marca 2023 @grolsch3 mordko rozwiniesz trochę? Na flo biobizz grow. Potem topmax i ten drugi. Ew jeszcze cal mag. Ale z dawkowaniem tego to czarna magia. No i rhizotonic plus oprysk i rhino skin. Wiem mineralne z naturalnymi. Raczej to się nie gryzie. @Zielone krainyc myślisz o takim zestawie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Marca 2023 @ArteK ziomek co Ci rozwinąć? Ty tam zawijaj jakiego bata a nie o rozwijanie pytasz 😁 żart, dawaj co Ci tam rozwinąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Marca 2023 @ArteK Ja bym brał podstawki od Canny: terra vega, terra flores, cannazym i rhizotonic. Calmag od Biobizz, a do tego pk 13/14, od Canny, albo jak masz hajs to stymulatory np. Plagron green sensation i sugar royal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin2021 37 Napisano 24 Marca 2023 @ArteK Jak byś miał w markecie ziemię od composana, to bierz śmiało. Mialem ta ziemię i jest naprawdę bardzo dobra. Niby nie jest to z półki dedykowanych , ale osobiscie uwazam , ze w niczym im noe ustępuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 24 Marca 2023 @grolsch3 @Zielone krainy chodzi mi o konkretny set nawozów. Mam na dojechaniu advenced nutries i biobizza . Trochę canny pk i cal mag. więc to jeszcze sobie dokończę ale chce coś sprawdzonego i konkretnego od a do z. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Marca 2023 @ArteK Ja ci napisałem, co ja stosowałem: Canna terra vega, Canna terra flores, Canna cannazym i Canna rhizotonic. Calmag od Biobizz, stymulatory od Plagron green sensation i sugar royal, oraz ph minus od Plagron. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 24 Marca 2023 @Zielone krainy taka odpowiedź jest jak najbardziej satysfskcjonująca. Dziwi mnie tylko dlaczego adv3nced nutries reklamuje sie z formuła pH perfect. A niestety nie działa. Chyba że woda destylowana ma być. 😁🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Marca 2023 @ArteK Nie stosowałem tego o co pytasz, ja używam ph minus od Plagron i odkąd je stosowałem nie miałem żadnych problemów z ph w ziemi, bo jest bardzo stabilne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach