Skocz do zawartości
ArteK

przepalanie ziemi

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko. Zostało mi ziemi w donicach, z racji tego że jestem na totalnym wypizdowiu muszę ją wykorzystać jeszcze raz. I teraz co z nią zrobić. Gdzieś czytałem że dobrze jest przepalić taką ziemię w piekarniku, gdzie indziej, znów gdzie indziej żeby poprostu przemieszać to z korzeniami główny out.

Nawijajcie.

Nie nie mam możliwości zakupu dedykowanej :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ArteK to ja bym ją wykorzystywał. Bez przepalania. Jak masz pewność że nie ma tam dużo odłożonych różnych substancji co by Ci siewki nie przepaliło to działaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ArteK przepalanie starej ziemi w piekarniku jest bardziej po to żeby wybić larwy i inne badziewia.

Grubsze korzenie wywal, daj jakieś bakterie i enzymy. Lep na latające dziadostwo od razu kup dla świętego spokoju. I olej neem żeby był na doraźne zabijanie wszelkich żyjątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ArteK Rozgnieciona główka czosnku na 1-2 szklanki zagotowanej wody i po ostudzeniu oprysk napewno odstraszy ziemiórki i skoczogonki. Nie wiem jak z mszycami ale chyba też nie lubią takiej mikstury.

Edytowane przez Udyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A jak masz dostęp do mączki bazaltowej to weź dorzuć 😁 ja już odszedłem od lania nawozów i oprócz dobrze znanego mi biobizza to za bardzo na garb nie biorę podpowiedzi. Ale standard na flo to pk 13/14 a na wegu to z linii alga z plagronu mam dobre zdanie. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@ArteK  Od Plagron brałbym light-mix albo grow-mix, ale od jakieś czasu stosuje Canne Terra professional i jestem zadowolony, ma ec między Plagron light-mix, a Plagron grow-mix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zielone krainy No właśnie ja od nieporozumień z marketówkami tylko tą ziemię stosowałem. Zamówić zamówię zanim dojdzie 3 tyg miną. Narazie wykorzystam to co mam.

Swoją drogą przewinęły się u mnie pestki accapulco. Miałeś rację :D ale to co zrobił Velvet moon i Holly snow od green seeeds house to przeszło pojęcie. Velvet mocą pobił wszystkich konkurentów i ten aromat. Leśno pomarańczowy, przekozak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grolsch3 mordko rozwiniesz trochę?

Na flo biobizz grow. Potem topmax i ten drugi. Ew jeszcze cal mag. Ale z dawkowaniem tego to czarna magia. No i rhizotonic plus oprysk i rhino skin. Wiem mineralne z naturalnymi. Raczej to się nie gryzie. @Zielone krainyc myślisz o takim zestawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ArteK ziomek co Ci rozwinąć? Ty tam zawijaj jakiego bata a nie o rozwijanie pytasz 😁 żart, dawaj co Ci tam rozwinąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@ArteK  Ja bym brał podstawki od Canny: terra vega, terra flores, cannazym i rhizotonic. Calmag od Biobizz, a do tego pk 13/14, od Canny, albo jak masz hajs to stymulatory np. Plagron green sensation i sugar royal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ArteK Jak byś miał w markecie ziemię od composana, to bierz śmiało.  Mialem ta ziemię i jest naprawdę bardzo dobra. Niby nie jest to z półki dedykowanych , ale osobiscie uwazam , ze w niczym im noe ustępuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grolsch3 @Zielone krainy  chodzi mi o konkretny set nawozów. Mam na dojechaniu advenced nutries i biobizza . Trochę canny pk i cal mag.  więc to jeszcze sobie dokończę ale chce coś sprawdzonego i konkretnego od a do z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@ArteK Ja ci napisałem, co ja stosowałem: Canna terra vega, Canna terra flores, Canna cannazym i Canna rhizotonic. Calmag od Biobizz, stymulatory od Plagron green sensation i sugar royal, oraz ph minus od Plagron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zielone krainy taka odpowiedź jest jak najbardziej satysfskcjonująca. Dziwi mnie tylko dlaczego adv3nced nutries reklamuje sie z formuła pH perfect. A niestety nie działa. Chyba że woda  destylowana ma być. 😁🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@ArteK Nie stosowałem tego o co pytasz, ja używam ph minus od Plagron i odkąd je stosowałem nie miałem żadnych problemów z ph w ziemi, bo jest bardzo stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi