WBB 2,073 Napisano 29 Marca 2023 Poszedł wczoraj sezon bez namaczania, prosto w easy pluga. Ale pod ręką miałem tylko Jurajską Mocny Gaz i tym zalałem to ziarno :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Marca 2023 @WBB ciężko było iść po wodę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Mr.Green napisał: @WBB ciężko było iść po wodę 😄 I tak już się wróciłem kilka metrów żeby to ziarno wsadzić bo już się do domu zawijałem ale stwierdziłem, że każdy dzień ucieka 🙂 ps. kiedyś jak się zbuchałem to zamiast tej Jurajskiej to se jebłem z drugiej butli do podlewania.... coś tam nawozów było 🙂 Edytowane 29 Marca 2023 przez WBB 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) W tych donicach już siedzą od 3 dni. Jedno nasiono odpadło ale drugie coś też nie ma zamiaru z ziemi wychodzić. Zaraz będzie 2 tygodnie opóźnienia w stosunku do tych pierwszych 3 sztuk. Nie wiem co robić...czy może kiełkować 2 i je do doniczek 5L nie dać. Grzejnik jednak wjechał 2 dni temu do namiotu. Jak grzeje podczas ciemni to jest 16 stopni, bez grzejnika było 7. Wyciąg musi chyba jednak już chodzić bo jak dalem 400W i wyciąg był OFF to w piku widziałem 35 stopni. Zaprogramuje go żeby podczas ciemni się wyłączał. Nawilżacz teraz ustawiony na pracę 4h na dobę na najniższym "biegu". @Zielone krainy, LST tu będzie robione czy jakie inne pomysły? 🙂 Już planuję żeby znowu nie przegapić momentu na LST . Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Kwietnia 2023 @WBB ten grzejnik tam chuja da chyba jak tam jest 7 stopni..? 😄 A mówiłem.. kurwa styropian 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Kwietnia 2023 @WBB Jak tam chcesz, możesz iść w lst. Ja bym chyba tym razem połączył lst z treningiem lollipopping. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 3 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Mr.Green napisał: @WBB ten grzejnik tam chuja da chyba jak tam jest 7 stopni..? 😄 A mówiłem.. kurwa styropian 😄 Jeszcze tylko z 5 stopni uzyskać trzeba do celu i oby było stabilnie 🙂 I potrzebuje temperatury po wifi żeby móc szybciej zareagować na takie strzały do 35 stopni 🙂 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: @WBB Jak tam chcesz, możesz iść w lst. Ja bym chyba tym razem połączył lst z treningiem lollipopping. Lollipopping teraz czytam, że to usuwanie dolnych partii ale to jeszcze czas na to? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Kwietnia 2023 @WBB Najpierw lst, a potem z lst przechodzisz właśnie w lollipopping , wcześniej połączyłem lst z scrogiem i fajnie wyszło z jednej rośliny 225 g, teraz bym scroga dla eksperymentu zamienił na lollipopping. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 5 Kwietnia 2023 No i nasiono nie wykiełkowało i nawet nic nie wypuściło bo je wykopałem żeby obejrzeć. 3 sztuki to będzie chyba trochę mało.... może dorzucić 2 automaty o ile wyjdą? Jeszcze mam jednego sezona ale już jest trochę za późno.... Dzisiaj jedną położyłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 6 Kwietnia 2023 Chyba post utknął w czeluściach forum.... a tu czas goni więc nie chcę ale trzeba spróbować wywołać imiennie... @Zielone krainy, @Mr.Green i @wszyscy co byście z tymi ziarnami robili? Zostawili 3 sztuki tak jak rośnie, dołożyli sezona czy może 1-2 automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 6 Kwietnia 2023 To zależy od ciebie czy chcesz mieć jeszcze jedna, dwie, czy tyle ile jest wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) 7 minut temu, cejerowski21 napisał: To zależy od ciebie czy chcesz mieć jeszcze jedna, dwie, czy tyle ile jest wystarczy Chcę mieć optymalnie i ekonomicznie.... bo tam jest 500W poboru prądu. Tymi trzema tez pewnie da radę wypełnić namiot ale chcę opinii naszych fachowców jak oni by sprawę na moim miejscu rozwiązali i wtedy "zgapię" od nich złoty środek 🙂 Tak na chłopski rozum dodał bym te 2 automaty.... ale czy to najlepsze wyjście.... Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 6 Kwietnia 2023 @WBB wyjście na zapachnie miejsca 😄 jak wyjdzie zobaczymy sam jestem ciekaw 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Kwietnia 2023 @WBB Jak to są sezony, co tam masz to , jak widzisz potrzebę to dołóż fotoperioda, albo zostaw, jak jest i nic nie dokładaj, treningami sobie nadrobisz rozmiar plonu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 7 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Zielone krainy napisał: @WBB Jak to są sezony, co tam masz to , jak widzisz potrzebę to dołóż fotoperioda, albo zostaw, jak jest i nic nie dokładaj, treningami sobie nadrobisz rozmiar plonu. No właśnie za małe mam doświadczenie żeby samemu to sensownie rozplanować... tylko 2 uprawy w odstępie 5 lat 🙂 W donicach są sezony. Ale już jest 2 tygodnie opóźnienia. Jak doliczyć tydzień kiełkowania to będzie prawie miesiąc różnicy. Musiałbym po 200 z krzaka wyciągnąć w co w tej chwili nie chce mi się wierzyć bo na razie 30-40 z automatów zebrałem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 7 Kwietnia 2023 @WBB ja bym tam wrzucił fotoperioda, niech sobie rośnie na podwyższeniu i tyle, będzie mniejszy, odda mniejszy plon, ale nie będziesz marnował miejsca bo jednak te w cholerę długie wegi, to według mnie strata czasu jak widziałem po relacjach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 7 Kwietnia 2023 39 minut temu, Bob drzewny napisał: @WBB ja bym tam wrzucił fotoperioda, niech sobie rośnie na podwyższeniu i tyle, będzie mniejszy, odda mniejszy plon, ale nie będziesz marnował miejsca bo jednak te w cholerę długie wegi, to według mnie strata czasu jak widziałem po relacjach Tylko wysokość to chyba najmniejszy problem by był. Mi bardziej chodzi o to, że jak przełączę na indukcję to wszystkim naraz.... i czy ten ostatni będzie gotowy też na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 7 Kwietnia 2023 Wega będziesz musiał i tak na 100% mieć dość długiego, żeby zapełnić ten namiot, to jak ten jeden fotoperiod zostanie przełączony późno i będzie wysoki, to nic mu się nie stanie, po prostu zbierzesz z niego pewnie 2 razy mniej niż z tych starszych. A ile weg będzie trwał to już zależy od Ciebie, ja to bym strzelał że z 40 dni dla najstarszych na pewno będziesz potrzebował 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Kwietnia 2023 @WBB 200 g i więcej się da , ale trzeba długiego wega z 50 dni +. Rób jak uważasz , ja bym zostawił jak jest, dał długiego wega i trenował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,073 Napisano 10 Kwietnia 2023 Coś tu na jednej się pokazało na liściach... jutro podlewanie to co wlać? BioGrow i CalMag? Nie wiem czy te fotki oddawają kolory tak jak na żywo... Temp 27/15. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach