Mr.Green 4,309 Napisano 18 Marca 2023 @Bob drzewny nie wyglądają mega zdrowo bo pojawiają się pierwsze niedobory 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 18 Marca 2023 @Mr.Green Jedna roślinka tylko tak ma i od początku była cherlawa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Marca 2023 @Mr.Green u mnie pełna tęcza na liściach, to zachwycam się choćby jednym liściem jednolitym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Marca 2023 @Bob drzewny pokaż 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 OWitam podglądaczy 🙄🤭, Jest to 7 dzień kwitnienia, po objawach niedoboru ślad zniknął. Bujnie rozwinęły się i przestały się wyciągać. Co zrobiłem przez ostatnie kilka dni. Zwiększone zostało pH, aby poprawić wchłanianie pierwiastków, które były odpowiedzialne za niedobory. Zwiększyłem także EC z 1.4 do 1.8 i zmniejszyłem natężenie o 5% na każdym panelu, aby do końca kwitnienia i w farcie Pozdrawiam hydro maniak 💦 A tu extra foto z innego projektu, jaram się tym krzakiem bardzo. Za tydzien zrobię jej konkretnego fryzjera. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Marca 2023 Dobre ruchy i spoko krzak bonus. Który raz robisz hydro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 @grolsch3 Hmm łącznie już zrobiłem około 10 upraw łącząc wszystko do kupy 😎 A co interesuje cię hydro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Marca 2023 @Truman w życiu 😂 za duża inwestycja. Jednoosobowa działalność 😉 jest mi dobrze gdzie jestem, więc po co kombinować. Ale widać że nie pierwszyzna. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 @grolsch3 koniec końców podziwiam ludzi że chce im się bawić w hydro 😛 Chociaż nie będę ukrywał że chodzi mi to po głowie.. aczkolwiek dużo zamoty z tym wszystkim 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 @Mr.Green Wszystko za mnie robi kontroler, pozdrawiam 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 21 Marca 2023 @Truman a teraz się pochwali ile taki kontroler kosztuje 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) @Katastrofedens 5k, kontrola pH, kontrola EC, kontrola klimatu, kontrola nawadniania, zapisy grafik itd. Zwróciło mi się po 1 uprawie 🤣 Na dobrą sprawę, podłączam system pod bieżącą wodę z zaworem pływakowy, wsadzam automaty i nawet nie muszę tam przez miesiąc być. Wszystko robię z poziomu aplikacji w telefonie. Jedyne co to kontroler do baniaków po 5L z nawozami i regulatorami wody i heeejaaa Edytowane 21 Marca 2023 przez Truman 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Ja wsadzam pestkę do ziemi i samo się robi bez kontrolera. Jedynie wodą podlewam bo lubię sobię konefka posikac 🙂 Jak masz np. za niskie pH to samo się ureguluję..? Za pomocą elektroniki ? Z tego co napisałeś.. to dużo miejsca to wszystko zapewne zajmuję. Nie każdy ma np. kwadrat typowo dla hobby by jego część zagospodarować pod grow. Większość z nas musi żyć ze swoim mandżurem co komplikuje trochę sprawę. Nie jest łatwo żyć w tym samym lokum co rosną dziewczyny.. a jeżeli do tego masz jeszcze rodzinę.. to już w ogóle poziom HARD się zaczyna. Chyba że się ma dom.. najlepiej z piwnicą.. wtedy to co innego 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 @Mr.Green Tak, ma slot na ph+ i ph-. Dlatego jadę metoda Lucasa tzw. "Lucas formula". Dwuskładnikowa baza nawozów + suplementacja w postaci oprysku. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 @Truman coś tam słyszałem o tym aczkolwiek Hydro póki co nie mój temat to się nie zagłębiałem. 😉 Kazdy orze jak może 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 21 Marca 2023 @Mr.Green Nidopro wpisz sobie w neta albo na YouTube. To jest chuj co tu u mnie się kręci. Popatrz sobie na high pressure aeroponics systems. 🤯😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Marca 2023 Z powołania jestem bardziej tradycjonalistą i bardziej kręcą mnie organiczne uprawy. Chciałbym kiedyś spróbować uprawy hybrydowej łącząc ziemię i hydro 🙂 wiec będę zaglądał i podpytywał czasami 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 23 Marca 2023 11 dzień kwitnienia 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 23 Marca 2023 Ładne zdrowe oby tak do końca 🍀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Marca 2023 @Katastrofedens A dziękuję bardzo. Fortuna dopisuje 😉. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach