Jump to content
ZielonyTabaluga

3x Auto "Jack Herer" 110W Led.

Recommended Posts

#Dzień 40

Wypowiedziały mi wojnę. 

Rano zanim timer włączył prąd sprawdziłem jak wyglądają po spanku. 

Haczyki zjechały i dotykały już lamp (dobrze, że zagladnalem), później je naprawiłem i myślę, że teraz powinno być już dobrze. 

Trafił mi się też jakiś robak ćpun i zjadł mi kawałek liścia - zlokalizowałem go i ukarałem. Zaczynają dużo pić, więcej ode mnie. Po 0.8l dziennie prawie siorbią...

IMG_20230302_094202.jpg

#Dzień 19 flo. 

Jestem, mega, mega zadowolony. 

Jak na początek kwitnienia to jest istny rozpierdol. Lampy trochę nisko, aż za nisko, ale nic z tym już nie poradzę. Na szczęście Led nie daje aż takiego ciepła aby coś złego się stało. 

Zapraszam do dyskusji. 

IMG_20230313_104755.jpg

IMG_20230313_131611.jpg

Oj będą badyle kopać. ♥ 

@Przedzior oceniaj 

@Udyr właśnie mi wychodzi w najgorszym miejscu 12, ale właśnie w tym miejscu najlepiej wygląda top, także szczęście w nieszczęściu.. Wiatrak dmucha prosto w lampy, aby chociaż trochę to wszystko zniwelować. No karmione są od pestki, nie żałuję im piciu, ale też znowu jakoś bardzo nie przekraczam zalecanych dawek. 😄

#Dzień 21 flo. 

A więc tak, wyjeżdżam dzisiaj na półtorej tygodnia. Pierwszego liścia dzisisiaj usunąłem - skończył swój żywot. Umieszalem miksturę :

40ml Micro

40ml Grow 

40ml Bloom

8ml pk13/14

Calmag 6ml. 

Wszystko wlane na 10l wody, ph 5.8. Niskie ale ostatnio zapomniałem dodać ph down, także nic się nie stanie. Sprawdziłem z ciekawości ph gleby i wynosi wzorowe 6-6.5. 

Są wielkie, jednak zauważyłem, że te pod lampą 4k lm, są ładniejsze nizte spod 3/2.7k. Najgorszy etap za mną, teraz będą już puchły. 

IMG_20230315_162036.jpg

2 godziny temu, GreenNoob napisał:

Cześć. Jestem nowicujem. Mam pytanie od twoich nawóz  ,,micro/grow/bloom,, jaką to firma i jaka jest pełna nazwa tych nawozów? Też canna?pozdro

Ph perfect. I nazwa to micro etc... 😄

@ZielonyTabaluga a jakich ledow używasz? Najmocniejsze jakie znalazłem to 10w i dają 1000lm. Czyli jakieś 11000 lm przy 11 żarówkach lacznie 110w. A ty masz ponad 24000. Zdradź sekret.

Edited by GreenNoob
Błąd w pisowni

@ZielonyTabaluga kurde świetnie wygląda, jak na 110w ledow i ziemi uniwersalnej. Ja jak chciałem przyzydzic i dać pół na pół z zwykła ziemia to później w fazie kwitnienia musiałem lac nawozów w opór 😄

Super idzie! 

14 godzin temu, GreenNoob napisał:

Jak postępy?

W porządku. Jedyny minus to ten, że jestem w delegacji i zmieniły właściciela. Nie mam już bezpośredniego wglądu do nich. 😞

IMG_20230326_084246.jpg

IMG_20230326_084234.jpg

@Kubax1230 Z sklejek - szafy. Obklejony kocem termoizolacyjnym. 

Dzisiaj jest

#31 Dzień flo 

Micro : 25ml/10l

Grow 25ml/10l

Bloom 50ml/10l

Pk 1.1ml/10l

Calmag 0.2ml/10l

Ph - 6.2

Są w niesamowitym szronie, z bliska zapach owocowy, coś jakby mandarynka + mango. Z daleka ostry skun. 

Światło 19/5

Ostatni tydzień lecą na w/w nawozach. 

Na ostatnie 3 tygodnie przewiduję :

3 tyg przed ścinka :

Micro - 10ml/10l

Grow 10ml/10l

Bloom 30ml/10l

Pk 13/14 1.6ml/10l

2 tyg przed ścinka :

M I G tak samo, Bloom 60ml/10l i pk - 0

Przynajmniej tak mówiłem nowemu właścicielowi. Trzymajcie się 👋 

Jako iż jest to dla mnie koniec przygody, a wiele osób napisało do mnie wiadomości prywatne, powielające się podzielę się z wami moją ogólną opinią. 

Czy opłaca się robić topping na AF? 

-Jak najbardziej, jednakże trzeba zrobić to umiejętnie. 

Czy opłaca się świecić 24/0?

-Zdecydowanie nie. 18/6 na weg i 20/4 na flo

Czy led jest najlepszą lampą? 

-Nie wiem, to co zauważyłem 2700k jest ZDECYDOWANIE najlepsze na weg, a 4000k ZDECYDOWANIE najlepsze na flo. 

Na koniec dodam, że całość: box, wyposażenie, nawozy, przyrządy do pomiaru etc wyniosły mnie max 300zl. 

Jak kolega skończy to co zacząłem, powiem wam ile tego wyszło. 

@Mr.GreenZdrowia