ZielonyTabaluga 92 Napisano 2 Marca 2023 #Dzień 40 Wypowiedziały mi wojnę. Rano zanim timer włączył prąd sprawdziłem jak wyglądają po spanku. Haczyki zjechały i dotykały już lamp (dobrze, że zagladnalem), później je naprawiłem i myślę, że teraz powinno być już dobrze. Trafił mi się też jakiś robak ćpun i zjadł mi kawałek liścia - zlokalizowałem go i ukarałem. Zaczynają dużo pić, więcej ode mnie. Po 0.8l dziennie prawie siorbią... 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 2 Marca 2023 Dobrze to wszystko wygląda 🤩 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Marca 2023 #Dzień 19 flo. Jestem, mega, mega zadowolony. Jak na początek kwitnienia to jest istny rozpierdol. Lampy trochę nisko, aż za nisko, ale nic z tym już nie poradzę. Na szczęście Led nie daje aż takiego ciepła aby coś złego się stało. Zapraszam do dyskusji. Oj będą badyle kopać. ♥ @Przedzior oceniaj 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Marca 2023 @ZielonyTabaluga śmiało 15- 20cm od planta można trzymać ten rodzaj leda. Trochę szczytów tam się wyklarowało, jak dobrze będziesz karmić to będzie co zbierać ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Marca 2023 @Udyr właśnie mi wychodzi w najgorszym miejscu 12, ale właśnie w tym miejscu najlepiej wygląda top, także szczęście w nieszczęściu.. Wiatrak dmucha prosto w lampy, aby chociaż trochę to wszystko zniwelować. No karmione są od pestki, nie żałuję im piciu, ale też znowu jakoś bardzo nie przekraczam zalecanych dawek. 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,040 Napisano 13 Marca 2023 @ZielonyTabaluga pięknie się prezentują 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 13 Marca 2023 Ile masz tam wat i jakie to żarówki ? 🍀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Marca 2023 5 minut temu, Katastrofedens napisał: Ile masz tam wat i jakie to żarówki ? 🍀 110w, 2x 2700lm 3x 3000lm 3x 4000lm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Marca 2023 Wygląda kozacko 🙂 jak na żarówki to Ci powiem że jestem pozytywnie zaskoczony. Dopinguję z całego serca żeby topy były jak najlepsze. Jak już Udyr napisał.. karm to sowicie to będzie co zbierać 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Marca 2023 #Dzień 21 flo. A więc tak, wyjeżdżam dzisiaj na półtorej tygodnia. Pierwszego liścia dzisisiaj usunąłem - skończył swój żywot. Umieszalem miksturę : 40ml Micro 40ml Grow 40ml Bloom 8ml pk13/14 Calmag 6ml. Wszystko wlane na 10l wody, ph 5.8. Niskie ale ostatnio zapomniałem dodać ph down, także nic się nie stanie. Sprawdziłem z ciekawości ph gleby i wynosi wzorowe 6-6.5. Są wielkie, jednak zauważyłem, że te pod lampą 4k lm, są ładniejsze nizte spod 3/2.7k. Najgorszy etap za mną, teraz będą już puchły. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenNoob 1 Napisano 16 Marca 2023 Cześć. Jestem nowicujem. Mam pytanie od twoich nawóz ,,micro/grow/bloom,, jaką to firma i jaka jest pełna nazwa tych nawozów? Też canna?pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 16 Marca 2023 2 godziny temu, GreenNoob napisał: Cześć. Jestem nowicujem. Mam pytanie od twoich nawóz ,,micro/grow/bloom,, jaką to firma i jaka jest pełna nazwa tych nawozów? Też canna?pozdro Ph perfect. I nazwa to micro etc... 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenNoob 1 Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) @ZielonyTabaluga a jakich ledow używasz? Najmocniejsze jakie znalazłem to 10w i dają 1000lm. Czyli jakieś 11000 lm przy 11 żarówkach lacznie 110w. A ty masz ponad 24000. Zdradź sekret. Edytowane 16 Marca 2023 przez GreenNoob Błąd w pisowni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) @GreenNoob Są żarówki 15w i 18w. Chociażby od ledam. Za jedną dawałem coś 7zl. Wybacz, ja pomyliłem lm z barwą. U mnie 18w od v-tac ma 2000lm. Edytowane 17 Marca 2023 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 18 Marca 2023 @ZielonyTabaluga kurde świetnie wygląda, jak na 110w ledow i ziemi uniwersalnej. Ja jak chciałem przyzydzic i dać pół na pół z zwykła ziemia to później w fazie kwitnienia musiałem lac nawozów w opór 😄 Super idzie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 19 Marca 2023 Tak tworzymy legendę. Za 3 i pół tygodnia ciachanko. 1 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenNoob 1 Napisano 25 Marca 2023 Jak postępy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubax1230 19 Napisano 25 Marca 2023 @ZielonyTabaluga piękne @ZielonyTabaluga z czego masz boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 26 Marca 2023 14 godzin temu, GreenNoob napisał: Jak postępy? W porządku. Jedyny minus to ten, że jestem w delegacji i zmieniły właściciela. Nie mam już bezpośredniego wglądu do nich. 😞 @Kubax1230 Z sklejek - szafy. Obklejony kocem termoizolacyjnym. Dzisiaj jest #31 Dzień flo Micro : 25ml/10l Grow 25ml/10l Bloom 50ml/10l Pk 1.1ml/10l Calmag 0.2ml/10l Ph - 6.2 Są w niesamowitym szronie, z bliska zapach owocowy, coś jakby mandarynka + mango. Z daleka ostry skun. Światło 19/5 Ostatni tydzień lecą na w/w nawozach. Na ostatnie 3 tygodnie przewiduję : 3 tyg przed ścinka : Micro - 10ml/10l Grow 10ml/10l Bloom 30ml/10l Pk 13/14 1.6ml/10l 2 tyg przed ścinka : M I G tak samo, Bloom 60ml/10l i pk - 0 Przynajmniej tak mówiłem nowemu właścicielowi. Trzymajcie się 👋 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 26 Marca 2023 Jako iż jest to dla mnie koniec przygody, a wiele osób napisało do mnie wiadomości prywatne, powielające się podzielę się z wami moją ogólną opinią. Czy opłaca się robić topping na AF? -Jak najbardziej, jednakże trzeba zrobić to umiejętnie. Czy opłaca się świecić 24/0? -Zdecydowanie nie. 18/6 na weg i 20/4 na flo Czy led jest najlepszą lampą? -Nie wiem, to co zauważyłem 2700k jest ZDECYDOWANIE najlepsze na weg, a 4000k ZDECYDOWANIE najlepsze na flo. Na koniec dodam, że całość: box, wyposażenie, nawozy, przyrządy do pomiaru etc wyniosły mnie max 300zl. Jak kolega skończy to co zacząłem, powiem wam ile tego wyszło. @Mr.GreenZdrowia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach