doominik 933 Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) @Scoobi ja zawsze mam czujniki na wysokości szczytów, tak jak napisał @Udyr Osuszacz, jak jest niżej-u mnie jest, to będzie miał wyższą wilgotność i częściej się włączał. Ja jak chce w namiocie 50% to osuszacz mam ustawiony na 60% Co do pH, to możesz daj im jakiś enzym i zobaczysz, czy się ustabilizuje Edytowane 22 Stycznia 2023 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) @doominik osuszacz masz zawieszony wysoko,tyko czujnik ustawiony przy roślinach. Dam im superthirrve i enzymy jeszcze,tylko ile ich dać,skoro dawkuje już 2.5ml/l? mam canna boost który stał otwarty rok,może to być tez od tego? Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 22 Stycznia 2023 @Scoobi mój osuszacz stoi na ziem. Jak jest coś otwarte ponad rok, to może się coś tam z tym dziać, szczególnie jak ma coś organicznego w sobie-mineralne mogą stać dosyć długo. Co do dawkowania, to może daj tak 2/3 tego, co na butelce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 22 Stycznia 2023 @Udyr@doominik zrobiłem test,dodałem czystej wody tylko bez boosta,zobaczymy,mam nadzieję,że to będzie strzał w 10,denerwujące to jest po powoli… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Stycznia 2023 @Scoobi chciałeś się bawić w RDWC 🙂 trzeba zaglądać codziennie i kontrolować co się dzieje. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 22 Stycznia 2023 @Scoobi może za dużo dodatków dajesz... Ja na flo daję tylko bazę+silikon, do tego pk i ostatnio resin na wagę i tyle Jak używałem tych boostów, to słabo rośliny pachniały, do tego jakoś specjalnie więcej nie zbierałem. Może warto to tylko co któreś podlanie dawać, albo jak się wyciągają? Na UK420 ci bardziej doświadczeni przeważnie piszą, że szkoda na to kasy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 22 Stycznia 2023 @Udyr wiem,ale na weg problemów nie było,oprócz sondy,która musiałem wymienić,później bezobsługowe. @doominik może masz racje,teraz dałem bazę z silikonem i enzymami,nic więcej. Resin właśnie muszę sobie kupić ✌🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 25 Stycznia 2023 Dopiero od wczoraj pH jest stabilne,dałem fosforu 1ml/l i się trzyma 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 13 Lutego 2023 Po dłuższej przerwie wracam ✌🏻 Dopiero teraz zaczęły kwitnąć,może być to przez wysokie EC? Czasami było nawet 2.5 Obecnie używam nawozów GHE według ich tabelki: Flora gro 5ml/10l Flora micro 10ml/10l Flora bloom 15ml/10l Advanced Carboload 20ml/10l EC strasznie niskie mi się wydaje (1.5) w porównaniu do np.Shoguna,według ich tabeli EC zawsze miałem w okolicach 2.0,powinno być tak niskie?🤔 Dawać do tej mieszanki Calmag,czy te nawozy wystarczą? @doominik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Lutego 2023 @Scoobi 2.0 to jest wysokie EC. ja pierwszą uprawę robiłem z ghe i jak są to dobre nawozy, różnicy dawkowanie jest bardzo wysokie i ja spaliłem polowe roślin dobrego stopnia, że już nie odbiły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 14 Lutego 2023 @doominikale chyba przy takim dawkowaniu jak wyżej to się im nic nie stanie,nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 15 Lutego 2023 @Scoobi rośliny masz przyblokowane i widać przypalone liście. lepiej jest dawać niskie EC i reagować na niedobory-w hydro to się bardzo szybko koryguje. ja teraz używam tych baz shogun i leję nawet minimalnie mniej, niż dodają na ich stronie jako „light feed”. Oni np na 50l wody proponują 167ml a ja daje 150 i rośliny pięknie idą do przodu. Ważne, żeby regularnie zmieniać wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 15 Lutego 2023 @doominik Odblokują się raczej,nie? Leciałem z wysokim EC bo na weg im nic nie było,ale się przeliczyłem 🙃 Następnym razem będę mądrzejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 15 Lutego 2023 @Scoobi możesz im czasem dać samą wodę-na pewno im nie zaszkodzi, a często taki zabieg pomaga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) Trochę je połamałem,pierwszy raz to robiłem,mam nadzieje,że dobrze 😬😬 Spryskalem je pk 13/14,ph podniosłem znowu do 6.2,EC 1.7,nie jest za duże? Chyba im się jakiś fryzjer przyda,nie? Stosował ktoś kwas giberelinowy? Liść na zdjęciu jest przepalony? Edytowane 19 Lutego 2023 przez Scoobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Lutego 2023 @Scoobi Bez światła się pokazuje, jak chce się rozpoznać problem, bo światło utrudnia diagnozę, ale koloryt sugeruje, że jest nadmiar azotu, jak na fazę kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 20 Lutego 2023 @Scoobi za mało światła Definitywnie, porosły ci tyczki ostre, miałem już takie grow na swoim koncie, nie byłem zbyt specjalnie zadowolony z efektu końcowego. I łamanie na flow 😵🤦♂️ szczególnie jak masz problemy z blokadą. Pomyśl trochę co robisz a jak nie wiesz to napisz do kogoś kto wie. Pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 20 Lutego 2023 @Zielone krainy zmniejszę dawkę flora gro. @Truman ucze się dopiero,chciałem dołożyć 240w,tylko nie wiedziałem w którym momencie,dzisiaj to zrobię,dzięki za radę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 23 Lutego 2023 Dzisiaj zauważyłem,ze na butelkach są zalecane dwie różne dawki,której się trzymać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Lutego 2023 @Scoobi a to nie jest jedno do ziemi drugie do bezglebowej ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach