mirecki 755 Napisano 23 Listopada 2022 Siemka, mam rozkmine. Wysuszyłem już temacik, bez pośpiechu ok 2 tygodnie. Chcę teraz robić curring w słoikach ale nie mam możliwości otwierania ich 2 razy dziennie. Wyjazdy, rozjazdy i tego typu rzeczy. Na ten moment temacik w słoikach jest, pokrywka tylko z góry przykryta, jest pochłaniacz wilgoci. Ale zależy mi na zmaksymalizowaniu smaku i aromatu. Macie jakieś inne opcje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Listopada 2022 @mirecki Bez wietrzenia choćby raz dziennie może być kiepsko, chyba, że są na pewno dobrze wysuszone, pochłaniacze wilgoci owszem pomogą, ale jak w topie będzie wilgoć to bez wietrzenia słoika plecha może zaglądnąć, ja bym w takim wypadku, jak nie możesz otwierać słoików to upewnił się, że nie ma wilgoci w topie, że wszystko wyschło, by potem nie było przykrej niespodzianki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Listopada 2022 @Zielone krainy mam tam włączony mieszający w środku więc jest stała cyrkulacja powietrza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach