Jump to content
Sign in to follow this  
mirecki

Curring

Recommended Posts

Siemka, mam rozkmine. Wysuszyłem już temacik, bez pośpiechu ok 2 tygodnie. Chcę teraz robić curring w słoikach ale nie mam możliwości otwierania ich 2 razy dziennie. Wyjazdy, rozjazdy i tego typu rzeczy. Na ten moment temacik w słoikach jest, pokrywka tylko z góry przykryta, jest pochłaniacz wilgoci. Ale zależy mi na zmaksymalizowaniu smaku i aromatu. Macie jakieś inne opcje? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mirecki  Bez wietrzenia choćby raz dziennie może być kiepsko, chyba, że są na pewno dobrze wysuszone, pochłaniacze wilgoci owszem pomogą, ale jak w topie będzie wilgoć to bez wietrzenia słoika plecha może zaglądnąć, ja bym w takim wypadku, jak nie możesz otwierać słoików to upewnił się, że nie ma wilgoci w topie, że wszystko wyschło, by potem nie było przykrej niespodzianki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...