Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Stycznia 2023 1. Ph metr masz dobrze skalibrowany i zawsze od razu po zmieszaniu podajesz im jedzenie czy czekasz chwilę i dopiero podajesz? 2. Moim zdaniem nie podawaj bloom, a samo pk, a ta koleżanka z żółtym liściem potrzebuje innego karmienia 3. Calmag proponuję nie mieszać z niczym tylko podawać z samą wodą 4. Za dużo odżywek, proporcje podawania moim zdaniem powinny być odwrócone. Częściej bez odżywek po prostu 5. Lampa na ile idzie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 23 Stycznia 2023 @grolsch3 tak, pH metr adwa, kalibruje co 2 tygodnie, zrobię to dzisiaj raz jeszcze dla spokoju. Mieszam wszystko, sprawdzam pH i wtedy podlewam, nie czekam aż stanie, mieszam i podlewam. 2. Ok, przystopuje z bloomem, a innego karmienia to co masz na myśli? Azotu jej dodać? 3. A to nie wiedziałem, tak zrobię 👊 4. Częściej bez odzywek, tzn Woda/woda/ odżywka/woda / woda? 5. A lampa leci na 100procent, wysokość z 50cm 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Stycznia 2023 @bobas1212 to jak kalibrujesz to luz, jak dla mnie nie musisz tego specjalnie robić 😉 najważniejsze że jesteśmy pewni że wlewasz to od razu, gleba i tak swoje buforuje. Ale wlewasz wręcz perfekcyjne ph (to dobrze). Co do karmienia to koledzy co karmią się niech jeszcze wypowiedzą. Ja najczęściej leje tylko wodę 😂 a już serio to ta z żółtymi liśćmi to cbd? Myślę że azotu to one mają dosyć, dlatego napisałem żebyś odstawił bloom a bardziej skierował jedzenie na samo p i k. Oprócz tej żółtej, tutaj raczej trzeba npk. W punkcie 4 o to właśnie chodziło, częściej wodę, przynajmniej jak liście się świecą na zdjęciach i nie jest to od oprysku. I są ciemnoziolone. Lampę też obniżyłbym lekko te 15cm, az łódki zaczną się robić z końcówek liści, przyspieszysz fotosyntezę i szybciej zacznie jeść to co ma w glebie, wtedy będziesz decydował czy nie karmić więcej lub częściej. Ale to powinno nie być wg tabelek, a obserwacji rośliny. Ale co do karmienia niech zabierają głos Ci co karmią rośliny a nie glebę 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 23 Stycznia 2023 @grolsch3 z tym obniżeniem lampy, łódkami i przyspieszona fotosynteza, to tez nie wiedziałem, zastosuje ! 👊 Ta z żółtymi liśćmi to taka sama jak te 2 pozostałe, CBD przeniosłem do drugiego namiotu bo to automat, a tutaj trzymam sezonowki 🤭😉 Po prostu podczas dawkowania coś się nie przyjęło, bo dwie pozostałe wyglądają okej. No nic zmienię trochę proporcje, tej żółtej jak mówisz zarzuce npk, reszcie samo pk i będę obserwował 👊 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 30 Stycznia 2023 Siemano 👊 Dzień 85. Wygląda to tak, a od razu mam pytanie ☺️ na jednej z roślin topy się uformowały takie jakie być powinny, twarde i zbite. Natomiast druga jest taka wiotka, chuj wi jaka 😔 myślicie że z czasem te topki wyglądać będą jak należy? Dodaje zdjęcie dla porównania jednego topka z jednej roślinki i drugiego z drugiej. To kwestia czasu, czy brak jakichś składników odżywczych dal o sobie znać i to zaważyło na budowie pąków? Co tu zrobić 🤭😬 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Stycznia 2023 @bobas1212 raczej genetyka. Widać inna budowę liści przy Topie. Czy jeden będzie jak drugi.. Nie wiadomo. Być może będą się różnić 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 31 Stycznia 2023 Kurwa, pogłębia się niedobór. pH trzymam na poziomie od 6.2 do 6.8 ściśle, raz tak raz tak. Czy może ktoś mi wywróżyć z liści czego to są niedobory? Ratujcie Panowie, szybko się pogłębia 😭 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 4 Lutego 2023 Siemano 👊 dzień 89. Po lewej nabite azotem, podlalem sama woda i tak też będę podlewał przez następny tydzień. Widać różnicę pomiędzy dwoma roślinami. Po lewej brakuje P i K. Na fotce widać różnicę jak kwitną, topy są rzadkie, rozwiezle, podczas gdy przy tej nabitej azotem idzie kurwa pięknie 🔥👌 Podlalem green sensation 2ml na litr i 2ml calmaga to po 1litrze na rosline. Na razie odstawiam alga bloom, wale tylko green sensation i calmag. No nic, tak to idzie 👊 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 10 Lutego 2023 Siemano 👊 96 dzień, tak to idzie 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 10 Lutego 2023 Panowie, jedyne co mnie martwi to u jednej z roślin jakieś braki, ale co to jest 😱🤬💩 na górnych liściach się robi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Lutego 2023 @bobas1212 Sporo problemów z niedoborami masz, calmag podaj, bo widać niedobory, a do tego pk, lub stymulator, jaki je zawiera.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 15 Lutego 2023 Podwójna dawka green sensation i calmag. pH 6.4 dla dwóch prawych. Lewa podlana tylko woda. Panowie calmaga kupiłem z plagrona, wziąłem ten pro, czy dobry do gleby? Miałem od biobizz, i jakos odniosłem wrażenie że chujowo działa 😬 co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 20 Lutego 2023 Siemano 👊 Panowie coś mam problem z jedną rośliną cały czas... Chujowo kwitnie. Na dwóch pozostałych topy rosną aż miło, a tutaj coś nie tak 😥 zerknijcie co może być przyczyną, proszę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 20 Lutego 2023 @bobas1212 nadmiar azotu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobas1212 73 Napisano 21 Lutego 2023 @Andi co mam w tej sytuacji zrobić?😩 Lać same green sensation i calmag? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Lutego 2023 Te po prawej jakby rewegowały, pojedyncze liście się pojawiają i odrosty z kwiatów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Lutego 2023 @bobas1212 wode samą lać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach