iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy Aha no okej a z tymi używkami to od kiedy dawać @Zielone krainy z czego się śmiejesz xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Używki ? Nie lej rośliną alkoholu nie podawaj też narkotyków, to im zaszkodzi :D Masz na myśli odżywki, jako nawozy, jak masz coś na korzenie to możesz dawać 1/3 dawki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy a nawozy to są xd znaczy mm tylko te co na zdjęciu wysłałam to nwm które do czego ani nic jest chyba na 3 stronie to zdj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Używka to substancja o działaniu odurzającym, a odżywka ma związek z suplementowaniem np. pierwiastków potrzebnych roślinie do rozwoju i życia. Z tego, co masz nic na razie nie jest potrzebne, kup coś na korzenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy znaczenie słów to ja znam xD a ten biomulus starczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 (edytowane) @iwona3376 No znasz, ale słowa używka użyłaś odnośnie nawozów, a to słowo dotyczy alkoholu, papierosów i wszystkich dragów. Jaki "biomulus"? Masz na myśli biohumus ? Ty na pewno jesteś młoda pełnoletnia, to forum jest dla dorosłych. :D Edytowane 31 Października 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 jak nie masz nawilżacza to musi tak być, rozważ zakup lepszego to posłuży dłuższą chwilę. Co zrobisz, nic nie zrobisz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy no ten biohumus wlasnie juz nie pamietam tego wszystkiego co sie naczytalam i chcialam to zrobic profesjonalnie bo podobno ze ludzie to robia i jest z tego dupa i koledzy tez to robili i tam mowili ze to sie nie da bo 15 z krzaczka czy cos 😄 dla mnie to taki eksperyment 😄 czyli podsumowując nawilzacz plus ten biohumus plus lampa na 45 i bd ok? PS : mam 20 xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Biohumus to organiczny nawóz z dżdżownic kalifornijskich, przydaje się, ale mi chodziło o ukorzeniacz, np. Canna Rhizotonic . Biohumus też możesz podawać, to tani, ale dobry nawóz, ale to jak dla mnie dodatek, by polepszyć jakość ziemi wzbogacając ją dodatkowo w substancje odżywcze, jakie pozytywnie wpłyną na stan zdrowia i kondycje rośliny, ale oczywiście z niczym nie można przesadzać. Panel od rośliny 45 cm na tym etapie, potem sie to wszystko modyfikuje, gdy roślina wchodzi na inne etapy rozwoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy ok czyli tak canna rozhetic nawilzacz lampa na 45 i bd ok tak? xdd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Tak, ale na początek, to na zawsze sprawy nie załatwi, jednak na tym etapie będzie ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy ale too pisze że do przesadzania jest a nigdzie nie bede przesadzać 😄 😄 i uzywac tego jak cos razem z biohumusem? czy tylko jednego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Zrozum, że to nie tylko do przesadzania służy, ale ogólnie do stymulowania systemu korzeniowego, aby szybciej sie rozwijał, co prowadzi do szybszego rozwoju całej rośliny. Na razie wystarczy sam ukorzeniacz , jak kupisz powiem ci, jak dokładnie go dawkować. Możesz dokupić też Cannazym od Canny, drogi nie jest, a jest skuteczny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy Znalazłam takie coś Canna Rhizotonic 1L - stymulator wzrostu korzeni - za 119 zzl to moze byc? bo tu nie mozna wstawiac linkow 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 @iwona3376 Po co ci 1 litr ? 250 ml wystarczy na klikana takich upraw, jak twoje. Ja na butelce 250 ml robię 4 uprawę. No i Cannazym od Canny możesz wziąć dodatkowo też butelkę 250 ml, te dwa specyfiki dobrze się ze sobą łączą na wegu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy okej to wezme tez .. yyy bo nie ma mniejszych butelek xd chyba 😄 @Zielone krainy Jednak byly dobra juz zamowione wszystko 😄 DZIĘKI WIELKIE! 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Października 2022 (edytowane) @iwona3376 No to 1 litr to ci starczy na co najmniej z 20 upraw w takim namiocie, jak masz, czyli zakup na około 3 lata. :D Edytowane 31 Października 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 31 Października 2022 @Zielone krainy tylko tego nawilzacza nie moge znalezc 😮 bo sa po 1000 cos ale tyle to chyba nie bd wydawac 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Listopada 2022 @iwona3376 Ta są za 200 -250 zł, jakie na twoją powierzchnie w pełni wystarczą. Nie kupuj, tak zerknąłem na twoją powierzchnie to widać, że nic tam ci sie nie zmieści, nawilżacz nie będzie lewitował jego stawia sie na ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 9 Listopada 2022 @Zielone krainy od kiedy zaczać trenować te rośliny? i czym to lepiej bo ten scrog to ma tylko 9 oczek na 50x50 to nwm czy to sie oplaca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach