Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Katastrofedens wejdzie do 50x50? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green tak Lumatek atis 200w bez problemu trochę będą boki wypychane na styk bardzo 🙄 ale wejdzie 😅 a najlepiej to 60x60 i wtedy atis 200w zwykły i pro wchodzą na lajcie 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Katastrofedens Tylko ze arttis 200 to minimum 200€ z groszami.. więc wychodzi że około 3 razy tyle co Marsik. Nie każdy patrzy wydawać dużo siana na ta zabawę co jest dosc zrozumiale 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green trochę ją przycielem ale nie chcę za mocno ze względu że to automat. Kiedyś wspominałes że nie można tak drastycznie . @Katastrofedens tak masz rację ale też mam ograniczone zużycie prądu myślę że mi 100 w wysyraczy . Pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green nawet więcej sobie liczą około 300€ zależy gdzie i czy promocja 🤷♂️ ja z jednej strony by chciał tez jak najtaniej a tak się nie da niestety 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Matiii jest elegancko. Więcej nie ruszaj. Bardzo ładny krzak 😉 @Katastrofedens dla mnie atis 200 to lipa ze wzgledu na to że moja szafa jest prostokątną A nie kwadratowa wiec szukalem lampy bardziej podłużnej niż kwadratowej. Mam też taka jazdę w głowie że nie lubię mieć tego co ma większość 😄 ale to już tylko schorzenie 😛 U mnie Atis 200 ten zwykly jest po 217€ w tej chwili 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 (edytowane) @Mr.Green No to ładna promila tez jest na polskim hemp__pl masz za 1550zl jakoś tak 😅 No to jaka byś lampe polecił inna do boxa 80x80 za podobne pieniądze 🙄 mi to nie przeszkadza akurat w tym wypadku ze ma to każdy sprawdzone, jakość dobra światło tez 🙄 sam wole mieć unikalnie unikatowe 😅 Edytowane 23 Listopada 2022 przez Katastrofedens 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 23 Listopada 2022 Ta jest dość żadko spotykana a myślę, że zasługuje na uwagę. Sam korzystam z opcji 480w https://www.londongrow.com/products/photon-board?variant=39320303403092 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 Spoko są te panele na tych diodach samsunga ale dużo od siebie się wszystkie nie różnią 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Soniq21 @Katastrofedens dobra beka wyszła z tą oryginalnością 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green lepiej się pośmiać niż płakać 😂 wgl w de ma być legalizacja ciekawe kiedy im to wyjdzie 😂wtedy ceny pójdą dopiero do góry całego sprzętu 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Katastrofedens koniec koncow kazdy plaski panel wyglada tak samo bo jak inaczej 😛 Każda lampa "szkieletowa" jak ja to nazywam 😄 czyli kilka takich samych pasków LEDowych na rusztowania w różnej ilości.. też jest taka sama 😛 @Soniq21 480w to dużo jak dla takich szafiarek jak my 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green porównaj sobie niektóre panele 😋 ten sam zasilacz te same diody trochę inna obudowa firma znana i już pare stówek wyżej 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Katastrofedens Tak to działa poniekąd 🙂 dlatego mam taka lampe a nie inna 😄 nie diody Samsunga.. Jak wszyscy 😄 @Katastrofedens no rynek się rozrosnie jak pieczarka. Dlatego uważam że masz hydro jest tani I dość spoko jeżeli chodzi o proporcje ceny do jakości. @Soniq21 spoko ta lampa. Te 480w do jakiej powierzchni używasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 397 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green napewno wygrywa w małych boksach a w dużych można już przebierać za te ceny 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Katastrofedens co wygrywa bo sie pogubilem 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green @Katastrofedens ładne tu dyskusje wyszły heheh. A co powiecie o tezie podlewania ostatnie 2 tyg flo woda z miodem ? Praktykował ktoś z was ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 23 Listopada 2022 @Matiii ponoć voodoo ponoć działa.. ponoć nie szkodzi 😄 do tego przebijanie łodygi.. usuwanie liści na sam koniec.. ciemnia od kilku do kilkudziesięciu godzin.. jest tego trochę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 23 Listopada 2022 2 godziny temu, Mr.Green napisał: @Soniq21 480w to dużo jak dla takich szafiarek jak my 😄 Dlatego link jest do lampy pod boxa o którym pisał @Katastrofedens 480w trzymam w 1.2x12 i bardzo dobrze sie sprawuje. Jest dosc oryginalny(a przynajmniej był w momencie kiedy go kupowałem jakieś 2lata temu) bo oprocz samsunga ma jeszcze diody creed, panel jest wykonany z nietypowego aluminium a zasilacz można wyrzucić poza boxa bez dziwnych przeróbek, które prowadzą do utracenia gwarancji. Co do diod samsunga to dioda diodzie nie równa. Jeśli siedzą w tańszych lampach to na pewno nie są te same diody co chociażby w tym Photonie. Uzytkownicy IPhonow jakos nie czepiaja sie, ze wyswietlacze dla nich robie wlasnie firma Samsung. Koniec komcow chodzi o jak najwyzsza wydajnosc a oni maja najprawdobodobniej najlepiej rozwiniete technologię 😉 Jeśli jest skaza do samsunga to zawsze można wybrać Omega Spectra G Line, też fajne lampy nad którymi się zastanawiałem. @Matiiiwoda z miodem działa, nie trzeba dwa tygodnie. Przelewasz jakimś cleanerem jak CannaFlush albo Flash clean od T.A. i później tydzień powinien wystarczyć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 24 Listopada 2022 @Mr.Green @Katastrofedens zdecydowałem się ten Marsik 100 Wat . Jutro zamówię a w następnym tygodniu box. Hydrogarden robi 50x50x140 Myślę że wysyraczy na tą powierzchnię . Wejdą tam 2 sezony? Chodzi o to że moja luba lubi sative lemon haze a ja coś z Indii dlatego chciałem 2 sztuki dać. Treningi LST i Scrog. Co sądzicie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach