Matiii 37 Napisano 16 Października 2022 Witam wszystkich. Dane: Box wymiary 40 cm x40 cm x 60 cm Pestka od Royal Queen Seeds Purpple Punch Ziemia zwykła ogrodnicza. Nawozy:komplet Plagron 100% Natural (Alga bloom,Alga grow, Vita race, Power Roots, Green Sensation) Miernik pH wilgotności gleby oraz świtała. Termometr z higrometrem. Oświetlenie :(2x 30 W LED full spectrum i 2x 18 W Philips 2700k i 6500 K ) Filtr węglowy 125 m3 Woda sklepowa do podlewania. 16 Dzień Wrzucam pierwszego Up'a trochę późno ale się zdecydowałem że porady innych zawsze cenne. Panna ma 16 dni została podlana 2x alga grow i power roots oraz dostała 2 x oprysk Vita Race. Temperatura w dzień 26.5 stopni i wilgotności 55-60% Temperatura w nocy średnio 18-19 stopni i wilgotności 75-80 % Przymierzam się do trenowania jej za parę dni LST i teraz pytanie czy już ją trenować czy poczekać jeszcze parę dni ? Później parę fotek : Pozdrawiam serdecznie 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 16 Października 2022 Lecisz z tym wariat . 3mam kciuki za zacnego topa 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 22 Października 2022 Witam. Wstawiam up. Panna po LST 24 dzień. Podlewania co 2 dzień praglon i oprysk z vita race.. Porady mile widziane . Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Października 2022 Bez problemu to ukryjesz 🙂 ja mam na cala szafe 180cm w gore 😄 szafa w szafie hehe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Października 2022 @Matiii to prowadzisz fotorelke? bo chciałeś kończyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 23 Października 2022 Chciałem zakończyć bo nie było wgl zainteresowania. Fotorelka została przeniesiona szybko gdy postanowiłem zakończyć. Uprawa toczy się dalej i chyba trzeba ją wznowić. Dzień 25. Tak wygląda Panna za dnia 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Października 2022 @Matiii to wznawiam, krzak w miarę dobrze się rozwija 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Października 2022 @Matiii rosnie sobie elegancko 🙂 ile glebokosci ma "doniczka" ? Z 15 cm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 23 Października 2022 @Mr.Green tak dosłownie 15 cm. Panna wygląda obecnie tak. Trochę odsłoniłem jej liście by światło lepiej docierało do pędów. Dziś została podlana Alga bloom + power roots. Jutro w planach oprysk z Vita race . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Października 2022 Jak jakis lisc bardzo przeszkadza to mozna go usunac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 23 Października 2022 @Mr.Green to już w tak wczesnym etapem można robić drobnego fryzjera ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Października 2022 @Matiii nie nazwalbym tego fryzjerem. Poprostu jak kladziesz roslinke do LST i ten jeden duzy lisc zaslania odrosty to go mozna ujebac. Potem innego.. itd. Co kilka dni mozna jakiegos liscia urwac.. to tak nie zauwazy az bardzo. Przy automacie odpuscilbym jednorazowe intensywne golenie a wybiorczo usuwalbym po jednym liscie co kilka dni. W ten sposob bardziej kontrolujesz wszystko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 27 Października 2022 @Mr.Green Witam Wrzucam kolejnego Up. Dzień 28 Podlewana Alga bloom. Temp. W dzień 27 Noc 20-21. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Października 2022 Idzie dobrze. Zbiera sie do kwitu 😛 Jestem ciekaw jaka wyjdzie 🙂 teraz ten tydzien moze wystrzelic troche w gore 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 28 Października 2022 @Matiii na kwitnienie dajesz nawóz ? Nie potrzebnie na tym etapie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 28 Października 2022 @Wiesiu daje według rozpiski od producenta. Pokazała już pierwsze oznaki flo więc myślę że jest ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Października 2022 @Wiesiu ta alga bloom jest organiczna i ma tylko 3 / 2 / 5 mocy takze na spokojnie 😉@Matiii dajesz co podlanie te alga bloom czy na przemian z woda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 29 Października 2022 @Mr.Green @WiesiuDaje tylko z nawozem a co lepiej dać na przemian ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 29 Października 2022 @Matiii czystą wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matiii 37 Napisano 2 Listopada 2022 (edytowane) @Mr.Green Witam. Wrzucam kolejny Up. Panna dzień 35 powoli zaczyna kwitnąć jak dla mnie za powoli być może się myślę. @Mr.Green Masz rację wystrzeliła dość mocno w górę ale słabo kwietnie w sensie mało włosków i nie widać zbytnio postępu. Edytowane 2 Listopada 2022 przez Matiii 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach