Skocz do zawartości
WBB

OG Kush, Pineapple Express Auto, Mikro Machine.... HPS 100W

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Mr.Green napisał:

Wygladaja na wiecej niz 4 litry 😛 jak wszystko w internecie zreszta 😛

Wcześniej chciałem strzelić, że mają 8L, ale na spodzie pisze 4L

Coś tam po prawej wychodzi z ziemi nastepne

🙂

IMG20221012194246.jpg

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W twoim wypadku lepiej by bylo jakby ta doniczka byla nizsza a szersza to wtedy nie wyjebie fest w gore a z wlasnego doswiadczenia wiem ze do metra a nawet w zwyz potrafi krzak  wyrosnac. Przemysl to poki nie jest za pozno. Bylo tutaj duzo takich relacji gdzie byl niski box i kazda konczy sie w podobny sposob.. Problemem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Mr.Green napisał:

W twoim wypadku lepiej by bylo jakby ta doniczka byla nizsza a szersza to wtedy nie wyjebie fest w gore a z wlasnego doswiadczenia wiem ze do metra a nawet w zwyz potrafi krzak  wyrosnac. Przemysl to poki nie jest za pozno. Bylo tutaj duzo takich relacji gdzie byl niski box i kazda konczy sie w podobny sposob.. Problemem

Doniczki do wymiany. A ile litrów je dać? Da się określić?

I chyba sądzić bliżej brzegu jak ma być LST?

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB te 4 litry moga zostac bo to nie jest jakis mega ladunek.. tylko zeby nie byla walcowata jak wiadro w sensie wysokosci 😛 a bardziej krepa i kwadratowa jezeli wiesz co mam na mysli 😉

Dla porownania i podtrzymania tezy zarzucam foty z dwoch roznych moich grow. Obie doniczki maja podobna pojemnosc jednak ich ksztalt ma ostatecznie wplyw na ich wzrost.

504123369_IMG_20071115_2058511.thumb.jpg.48e210651f903230a209dc4d0a8dc1a5.jpg

1765952030_IMG_20220506_2105021.thumb.jpg.3aa1b4710d1c2041fbd93520d7cd2fa3.jpg

Przy czym nalezy brac takze lekka poprawke na roznice odmian.

Obie panie to auto 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Mr.Green napisał:

a bardziej krepa i kwadratowa jezeli wiesz co mam na mysli

Rozkminiam :)

Ta wygląda na lepszą.... 4L i 21cm średnicy.

image.jpeg.fd7203a4cb9088f7587a10344ddba148.jpeg

Czy lepiej mieć kwadratową po obwodzie?

Doniczka kwadratowa 5 L 19x19x19,5 cm + podstawka

Odpakowałem Lumateka.... ale musiałbym żarówę 250W załatwić. A może styknie te 100W? 🙂

IMG20221012194204.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na poczatek 100w starczy. Wieksza moc moglaby sie przydac w pozniejszym etapie.

Doniczka czy kwadrat czy okrag to juz raczej bez znaczenia. Kwestia gustu 🙂

@Cali_Bastard z czego pompe cisniesz 😄

Stalkujesz mnie ??  😄 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doniczki będą inne.

Powiedzcie mi czy jest jakaś opcja zmniejszenia boxa o 10cm na wysokości i 5cm na szerokości?

Bo braciszek chce mi rurki poupierdalać i jak trochę materiał będzie zwisał to nic :) A ja nie chce zniszczyć nowiutkiego boxa i nie chce mieć odjebanej jakiejś amatorki później....

Wg mnie ściany muszą być napięte bo chociażby wentylator zassie je zarazem z roślinami :) Wg mnie nie ma opcji zmniejszenia boxa.

IMG_20221014_085108.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Wiesiu napisał:

@WBB a po co zmniejszać o tak mały wymiar, według mnie bezsensu 

Bo krokwie na strychu idą co 75cm, a wysokości mam do belki kalenicowej 151cm 🙂

Zapomniałem projektantowi powiedzieć żeby uwzględnił mi na strychu upakowanie boxa 🙂

Jest jeszcze jedna i najprostsza opcja... przenieść boxa w inne pomieszczenie. Ale wtedy żona go szybciej znajdzie i się będzie przypierdzielać. A tam na strychu jest tak przytulnie przy hpsie 🙂

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja przerabialem swojego boxa ktory oryginalnie mial 100cm x 100cm a obcialem rurki i rozcialem poszycie na pol by na siebie naszly i skleilem porzadna tasma do poddaszy z ISOVERA. Teraz mam namiot 100cm na 70cm i troche go obnizylem. Wszystko to po to by wsadzic namiot do szafy z przesuwnymi drzwiami ze jak ktos przychodzi albo co to zamykam drzwi od szafy i goscie siedza w pokoju obok szafy i nawet nie podejrzewaja ze cos sie tam odpierdala w srodku 😄

20221014_103240.jpg

Ale namiot i tak juz do wymiany bo zamek z jednej strony sie juz pierdoli i czasem ciezko otworzyc lub zamknac 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cali_Bastard plyty regipsowe akustyczne dziurkowane z membrana czarna z tylu. Tym sie zajmuje ogolnie zyciowo. Regipsy w biurach kosciolach przedszkolach szkolach salonach samochodowych itp.

Akcja jest po to ziom.. bo akcja musi byc 😄 u mnie kwadrat uzytkowy jest a nie widmo 😛 wiec chujowo wyglada jakby ktos wszedl do pokoju a tam grow tent stoi..  a nie kazdemu chce tlumaczyc co jest 5 a tez nie kazdy musi wiedziec. Kobieta tez postawila warunek ze ok ale ona tego nie chce widziec 🙂 wiec stary inzynier szafe kupil i przerobil 😄 za szafa dziura wyjebana w scianie do pionu wentylacyjnego i rura z szsfy wbija w sciane. W ten sposob mam pasywny wylot zrobiony i wlot u boku szafy. 

🙂

zdjecie plyt gipsowych

Screenshot_20221014-115030_Chrome.jpg

Ogolnie to sobie sam podwiesilem sufity na kwadracie w stylu sufitu plywajacego ktory jest podwieszony ale nie dotyka scian. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB z checia bym pomogl 🙂 bo robie to kupe lat i jestem w tym dobry.. rozpierdalam to na miekko tym bardziej domki czy mieszkania. 

ile metrow2 ma parter..? Duzo tego? Ktora strona Polski? Zachod? Poludnie? 

Dawno w Polsce nie robilem zadnej roboty bo mieszkam u zachodniego sasiada 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Mr.Green napisał:

@WBB z checia bym pomogl 🙂 bo robie to kupe lat i jestem w tym dobry.. rozpierdalam to na miekko tym bardziej domki czy mieszkania. 

ile metrow2 ma parter..? Duzo tego? Ktora strona Polski? Zachod? Poludnie? 

Dawno w Polsce nie robilem zadnej roboty bo mieszkam u zachodniego sasiada 🙂

To jak tak rozpierdalasz to gładzie pewnie też lecisz :)

Południowy zachód Polski. Do takich robótek to trzeba się "mocy" nawpierdalać 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green jak baba dala ultimatum to wszystko jasne😏

Po prostu myslalem ze jak piszesz o gościach to wydawało mi się to pointless ze wzgledu ze tutaj maskowanie a będzie słychać jakby odrzutowiec startował.

O panel zapytał bo jak miałem kiedyś studio to tez miałem podobne na suficie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja z poludnia jestem ze Slaska. Do gladzi lubie lolka zapalic. Dobra muza i jechane. Wkret w blache i ogien 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi