UKTHC 504 Napisano 30 Września 2022 Dzień 21 - (fotki z wczoraj) Wczoraj dziewczyny przeszły lst i podlałem je 1.5l wody z Rhizotonic, Rhino i minimum Calmagu. pH 6.1 ec 1.0. Oczywiście zamuliłem bule i jednej nie cyknąłem fotki przed, a tą najmniejsza jak już zacząłem ją giąć 🙈😂 ogólnie dziewczyny padły plackiem i czekam, aż się podniosą 😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 2 Października 2022 Dzień 24 Poprawiłem trochę LST i uwaliłem 2 liście niechcący 😏 Ale doświetliłem za to szczyty 😁 trzeba szukać pozytywów 😆 trochę odbiły, a tak to nic specjalnego się nie dzieje 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 8 Października 2022 Siema! Dzień 29 - fotki z wczoraj Podoginalem je ostatni raz.. Użyłem takie plastikowe bend'y. Myślę, że jeszcze tydzień i zmieniam światło.. Jutro pstrykam lampę na 60%. Z ważnych zmian to nie robiłem im FIM'a. A z ważnych rzeczy do odnotowania to nie piły przez tydzień. Za wysokie rh w namiocie zrobiło swoje. Niestety nie mam jak zaglądać codziennie do nich.. Stoją przez jakiś czas u ziomka w namiocie (60x60x140). Zamonotowalem im wyciąg żeby zbić trochę tą wilgotność 😉 podlane po półtora litra wody z Rhizotonic 4ml/1l Terra Vega 0.5ml/1l Rhino Skin 1ml/1l pH 6.0 EC 1.58 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Października 2022 9 godzin temu, UKTHC napisał: Niestety nie mam jak zaglądać codziennie do nich.. Stoją przez jakiś czas u ziomka w namiocie (60x60x140). co ile zaglądasz do nich ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 9 Października 2022 @Tester ogólnie ziomek zerka raz dziennie, a ja jestem u niego 2 razy w tygodniu.. Rh na poziomie 75-85% pokazywało w piątek, dlatego rośliny przez tyle dni nie wołały o wodę.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 9 Października 2022 Fota od niego z ukradka 🙈🧐 2 dni po poprawkach 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 12 Października 2022 (edytowane) Siema. Potrzebuję porady.. Coś zaczyna pokazywać się na liściach.. Końcówki jakby jaśniejsze i delikatnie się wykręcają.. Tylko na młodych liściach.. Jakieś pomysły? Edytowane 12 Października 2022 przez UKTHC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Października 2022 @UKTHC Sprawdź pH gleby a jak będzie ok to jesc chcą 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 12 Października 2022 Ktoś próbował tego? Nadaje się? Czy tak samo warte jak te żółte ph mierniki? 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2022 @UKTHC ja mam ten tanszy analogowy i moze nie jest super dokladny ale dziala 😛 uzywam zeby miec wglad w wilhotnosc ziemi w doniczce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Października 2022 @UKTHC żółty pH meter to Pan szanuj 😄 akurat w sam raz na jedne grow są. Możesz sprawdzić ten patyk, sam chętnie zobaczę czy mocno nie zakłamuje. W B&q i innych tego typu sklepach to widziałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Października 2022 @UKTHC to nie jest jakos super dokładne ale lepsze niż ten analogowy co pokazal @Mr.Green. Ja uzywam tego i w tym przedziale cenowym nic bardziej sensownego nie znalazłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2022 @Cali_Bastard no wiadomo:D wszystko co od Greena to chujnia haha 😛 a tak serio to kupilem to za 8 euro na probe czy bedzie pokazywac stan wilgotnosci w glebie 😛 bo pH i tak mnje nie interesuje przy moim sposobie uprawy. koniec koncow jak plant ma malo wody to pokazuje na pseudo czytniku analogowym ze jest sucho:P wiec jak dla mnie o sama wilgotnosc to sie sprawdza 😛 Do mierzenia pH z pewnoscia bym tego nie polecal jako dokladny przyrzad 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Października 2022 @Mr.Green Ja mam gdzies jeszcze takie mierniki, dlatego wiem ze nie sa dokladne a kiedy podlac to po wygladzie wiem, ewentualnie dzwigne do gory zeby sie upewnic 🥼😏 Ps. Myslalem ze ph jest wazne przy każdym sposobie uprawy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2022 @Cali_Bastard P.S. to zle myslales 😛 ja lece drugi rok a nigdy pH nie sprawdzam. Sprawdzalem tylko pH wody z ciekawosci na poczatku i mam 8pH jak nic albo i wiecej bo plyn do sprawdzania pokazuje tylko kolor do 8pH a moj odcien jest nawet ciemniejszy. Przy BioTabs nie trzeba sprawdzac w ogole pH i EC. Lejesz wode odstana z kranu i bajka 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Października 2022 @Mr.Green a no tak, ja nie wiedziałem ze ty na tabletach lecisz. Tabsy spoko na dwór a indoor to można się bawić a nie udawać ze się uprawia 😏 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2022 @Cali_Bastard rozwin swoja wypowiedz odnosnie udawania 😛 bo nie kumam do konca 🙂 Ja lece caly czas na BioTabs systemie i jakos to wyglada nawet.. i nie zamierzam porzucic organicznego sposobu na uprawe. Latwosc plus dobry plon o zajebistym smaku. Jak patrze na to co moje i porownam to do tego co lata po street-cie to moga pucowac buty 😄 Dodam ze jestem amatorem nadal 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Października 2022 @Mr.Green A tak se kij w mrowisko wkładam a co 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2022 @Cali_Bastard widze wlasnie ze probujesz mnie tu uruchomic 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 12 Października 2022 6 godzin temu, Cali_Bastard napisał: @UKTHC to nie jest jakos super dokładne ale lepsze niż ten analogowy co pokazal @Mr.Green. Ja uzywam tego i w tym przedziale cenowym nic bardziej sensownego nie znalazłem. Ten przedział cenowy trochę mi teraz nie pasuje 😅 a paski też raczej dokładne nie będą.. Co tu robić 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach