Mr.Green 4,309 Napisano 15 Stycznia 2023 30 października przelaczalem światło. To wychodzi 11 tygodni dzisiaj od zmiany. Niektore zaczęły kwitnąć szybciej A inne trochę pozniej. Jedne miały 3 tygodnie A drugie 2 tygodnie jak przelaczalem światło. U mnie jest praktycznie full mleko i zaczyna się gdzie niegdzie pojawiać bursztyn. Do tego liście nie tyle co usychaja ale coraz więcej lisci zaczyna jakby się psuc czy tam lekko gnic i trochę to straszy. Jak podleje wszystkie panny to wilgotność 70% co też nie uspokaja.. 🙂 I miałem je trzymać jeszcze tydzien ale już nie widzę sensu.. decyzja zapadła. Dzisiaj 🙂 Trzeba zrobić miejsce mlodszemu pokoleniu 😄 Nie ma co tego przeciagac 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Stycznia 2023 @Mr.Green To twoje rośliny były o 2 tygodnie dłużej na kwitnieniu niż moje obecnie, ja mam dzisiaj 63 dzień. Moja odmiana według producenta dochodzi między 8-10 tygodniem kwitnienia, trichomy też mam w większości mleczne , więc chyba za tydzień będę robił kosę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Stycznia 2023 120 dzień od wyjścia z ziemi i 65 dzień kwitnienia. Topy mocno napuchnięte, trichomy głównie mleko i lekki bursztyn, roślina się mocno wyjada, to jej ostatnie dni. Kosa planowana jest na niedziele, czyli za 5 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 18 Stycznia 2023 @Zielone krainy filtr masz na zewnątrz boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Stycznia 2023 @Zycienamaxa Tak, filtr węglowy trzymam na zewnątrz, by nie zajmował miejsca w szafce uprawnej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 19 Stycznia 2023 @Zielone krainy czyli wentylator ci wdmuchuje w filtr powietrze z boxa mam rozumieć? I co sprawdza się to czy jednak trochę czuć zapach ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Stycznia 2023 @Zycienamaxa Jest tak samo, jakby filtr węglowy był w środku, jedyna różnica jest taka, że nie wciągając przez filtr węglowy, jaki ma warstwę filtrującą kurz i inne zanieczyszczenia, więc przez to szybciej się filtr będzie zapychał i szybciej będzie do wymiany, ale po za tym to eliminacja zapachu jest tak samo skuteczna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Stycznia 2023 67 dzień kwitnienia, zdecydowałem się na ciemnie 48 h, kosa w sobotę, dwie doby jeszcze posiedzą w boxie, wyssane już mocno, tłuste i mleczne z lekkim bursztynem. Nie ma co dłużej trzymać, bo liście wyssane robią się suche , nie chce ryzykować plechy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 19 Stycznia 2023 @Zielone krainy super to wygląda pochwal się wynikiem na mokro jak i na sucho 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Stycznia 2023 @Barney's Nie ważę na mokro, bo nie widzę w tym sensu, nic to nie da, ale oczywiście podam wagę po wysuszeniu, gdy będzie nadawało sie do curingu. Topy wyszły ładne , są dobrze zbudowane, ale na przyszłość wole jednak uprawiać w mniejszych doniczkach, bo sporo czasu zostało "zmarnowane" na wega, trzymałem 55 dni roślinę na wegu, gdzie mając dwie rośliny zaoszczędziłbym 25 dni wega i wyszłoby na to samo w gramaturze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Stycznia 2023 124 dzień od wyjścia z ziemi i 69 dzień kwitnienia. Kosa za mną, zabawa 2,5 h. Wyszły spore topy, zbite i intensywnie pachnące. Możecie typować ile według was wyjdzie z tej uprawy, dla porównania dałem zapalniczkę, by był punkt odniesienia. Zmieniłem pewne rzeczy, nie było ciemni 48 h, wczoraj światło zaświeciło się normalnie , ale zgasło o 3 h wcześniej, zgasiłem o 20:00, a programator wyłączyłby oświetlenie o 23:00, a związku z tym ciemnia wyniosła w sumie 27 h. Jestem zadowolony, wynik wizualnie wygląda na spory, a na żywo te topy wyglądają jeszcze bardziej zjawiskowo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Stycznia 2023 @Zielone krainy Jest Fantastico 🙂 180-190 gieta 🙂 może I więcej 😛 jak są fest ubite 🙂 koniec końców wygląda kozacko. Odmiana warta spróbowania bo widać po twoich relacjach ze lubi ona budować duże zwarte topy 🙂 Ile to miało cm od ziemi do czubka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 22 Stycznia 2023 Podniosę poprzeczkę, 200-210 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 22 Stycznia 2023 Wyglądają bardzo ładnie, ta zapalniczka to wygląda jak liliput 😄 Wygląda mi na 180 suchego, oby więcej... 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 22 Stycznia 2023 11 godzin temu, Zielone krainy napisał: 124 dzień od wyjścia z ziemi i 69 dzień kwitnienia. Kosa za mną, zabawa 2,5 h. Wyszły spore topy, zbite i intensywnie pachnące. Możecie typować ile według was wyjdzie z tej uprawy, dla porównania dałem zapalniczkę, by był punkt odniesienia. Zmieniłem pewne rzeczy, nie było ciemni 48 h, wczoraj światło zaświeciło się normalnie , ale zgasło o 3 h wcześniej, zgasiłem o 20:00, a programator wyłączyłby oświetlenie o 23:00, a związku z tym ciemnia wyniosła w sumie 27 h. Jestem zadowolony, wynik wizualnie wygląda na spory, a na żywo te topy wyglądają jeszcze bardziej zjawiskowo. No sztoss Panie. Rozumiem ze to z jednej rosliny? 😄 jaram sie twoimi umiejetnosciami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Stycznia 2023 @Mr.Green Dzięki ziomku, jak chodzi o wysokość to od doniczki do najwyższego szczytu, jakieś 55-60 cm. Warto Acapulco gold spróbować, fajna odmiana, z jakiej sporo da się uzyskać. @TheNotoriousOfWeed Tak z jednej rośliny, ale z wegiem 55 dni, więc miała czas nabrać rozmiaru. Dzięki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 22 Stycznia 2023 stawiam na 300g @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Stycznia 2023 @Growerseed Nie wyjdzie tyle, ale dzięki za miłe życzenia, najbardziej prawdopodobna wersja to @Mr.Green albo @Spizgany , ale zobaczymy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 22 Stycznia 2023 O Maryjo ale to piękne Stawiam na 250-300. Szacunek mega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Stycznia 2023 Wysuszyłem w mikrofali na szybko takie małe topki, bo już bieda piszczy w słoiku, pewnie rewelacji nie będzie, bo suszone na szybko, ale zawsze coś klepnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach