Kartek 109 Napisano 6 Września 2022 podpieram się tym Nebula’s Bud-Based Defoliation Technique (Quick Summary) So basically, my (personal) cannabis defoliation technique could be summed up like this: Vegetative Stage Plant Training – Train plant(s) to grow into a generally flat and wide shape, so they fill your grow space like a table. This makes it so you have multiple colas located at the top of the plant and close to the light. Or choose a Sea of Green setup (growing many small plants) and skip the training! Defoliate the middle and bottom of your plant(s) whenever you can’t see light coming through them. When the middle is completely dark it means the plant is too bushy! Right Before Switch to 12/12 Do this step when plant is about half the final desired height (since it will about double in size after the switch to 12/12) Lollipop the plant (completely strip the lowest leaves on the plant that will never get light, leaving the bud sites intact) Remove big fan leaves on the upper part of the plant (making sure not to damage bud sites) until plant is not leafy. If you can easily see your plant’s stems it’s a good time to stop. Week 3 After Switch to 12/12 One Last Defoliation at Flowering Week 3 – Now that you’re three weeks into the flowering stage, do another major removal of just about all the fan leaves. Make sure to especially take any big leaves with long stems, or leaves that are covering bud sites! Again, avoid removing or damaging any developing buds! After Week 3, I only defoliate huge fan leaves that can’t be tucked away. Otherwise I just wait until harvest and reap the rewards! Defoliation is a technique, but it is also an art! The above instructions should get you started but cannabis plants are like big bonsai trees and you’ll eventually learn how to defoliate without hesitation. It’s fun to try to alter the growth patterns of cannabis plants and I encourage you to experiment with your own plants and develop your own particular defoliation style and rhythm! polecam Nebule https://www.growweedeasy.com/nebulas-flowering-stage-defoliation-tutorial 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 6 Września 2022 Piękna robota 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 13 Września 2022 Dzien 44 przełączone na 12/12 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 16 Września 2022 Upek Dzień 47, pomału sobie streczują. Tej po prawo muszę robić słabszy sok troszeczkę za bardzo azotem nabita. Lampa ustawiona na 110W ( z 140W dostępnych) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Września 2022 @Kartek widzę, że pełna profeska. Do nawozów od AN radził bym dorzucić jeszcze Bud Candy ❤️ niezastąpiony produkt. Taki cal mag z różnymi cukrami prostymi 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 16 Września 2022 @Eddie Plant mam mam zacząłem od połowy dawki po przełączeniu na 12/12 , ale za dużo Cal tam nie ma, Cal masz w Micro z triparta , jest natomiast trochę Mg 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 18 Września 2022 49 dni równiutko 7tyg wszystkie pokazały wyraźnie płeć, zaczynam liczyć kwitnienie. Transition zajął tydzień,+-1dzien tak jak oczekiwałem. Odstawiam na chwile B52, Natomiast daje 50% dawki Tripart m/g/b Rhino skin Bud candy Sensizym i 100% dawki Tarantula Piranha Voodo jujce Daje jej 2/3tyg na streczing i wtedy solidne defo i l-poping. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 18 Września 2022 Odstawiłeś b52 z jakiego powodu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 18 Września 2022 @Przedzior producent zaleca 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2022 Caly Mendelejew 😛 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 18 Września 2022 Masz rękę ;) Dobre pestki to podstawa jak sie je umie wykorzystać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 24 Września 2022 Dobry Dzień 55 ( 42weg / 7flip/ 6flo ) lampa 110w z 140 wilgotność & temp 50%/25.5C w dzień 62%/20C w nocy rzarcie 25% Micro 50% Grow / Bloom 100% Tarantula / Piranha / Voodoo Jujce / Rhino Skin / Bud Candy 75% Big Bud ( lewa i środek po litrze papu, prawa 0.5 + 0.5 czyste h2o) podsypałem trochę ziemi, bo wyrzarły 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 24 Września 2022 VID_20220924_140854.mp4 Bonusik bulgające masełko xd mam jeszcze troche popcornu na przerób 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Września 2022 @Kartek dobrze lecisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Września 2022 @Kartek nie zebym sie czepial ale piszemy żarcie 😛 wybacz 😛 mam taka przypadlosc 😆 Ladny trening wyszedl. Czysto i schludnie. Konkretos. Te dwie siatki to zbedne.. jedna by starczyla ale nikt Ci nie broni 🙂 Te maselko to doprowadziles do wrzenia? Sam nie robilem jeszcze produktow z THC ale czytalem zeby bylo 80° i zeby nie doprowadzac do gotowania bo sie degraduje THC niby.. ciekawe ile w tym prawdy 😛 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 25 Września 2022 Ja jak pisze te posty to zawsze ledwo na oczy widze wybacz @Mr.Green xdxd Nie wolno zagotować bo faktycznie zabijesz większość dobroci, będzie klepać ale słabo. Ja tak" bulgam jak rosół" aby nie zagotować. Na płycie indukcyjnej z 9 stopniowej skali na "trójce" gotuje 4 do 6 godzin. I oczywiście nie bezpośrednio ! W garnku jest wiecej wody niz masła i pilnuje poziomu, dolewam, jak odparuje, używam RO bo garnek po takiej akcji myje w 10 sec a nie 5 min xd. A siatki, prawda prawda ale mi się tak wygodnie planuje uprawę, nie lubie palikować bo się boje że korzeń uszkodzę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 25 Września 2022 @Kartek tu masz tabelkę z dawkowaniem pro growerow pH_Perfect_Grow_Micro_Bloom-GLOBAL (1).pdf 1 tabela to są nawozy niezbędne 2 tabela dla bogaczy 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Września 2022 @Kartek spoko luz jak sie nie czepiam 🙂 tylko nie umiem sie powstrzymac zeby sie nie odezwac hehe 😛 wybacz 🙂 Ja czytalem ze najlepiej 8h podgrzewac do 80° i wtedy niby najwiecej mocy wyciaga. Pytam ogolnie bo jutro wracam z urlopu i mam zamiar zapodac maselko 🙂 Niby sie dolewa iled tam wody i powoli musi odparowac prawie cala 😛 warto popytac zeby nabyc doswiadczenia 😛 przed sama produkcja 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 25 Września 2022 Podstawa to nie zpieprzyć dekarboksylacji, ja robie dekarbo w piekarniku na 100C/105C a staf zmielony młynkiem ( na granulki nie na pył ) w słoiku z nałożoną ale nie zakreconą na szczelnie nakrętką, co 15/20 min wyciagam sloik i wstrząsam nim aby sie równomiernie uprażyło,( słoik leży na kilku papierowych recznikach nie bezposrednio na kratce) no i po godzinie z reguły piękny zarumieniony stafik jest gotowy do użycia. Masz większą kontrolę niż bezpośrednio na blaszce. @Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Września 2022 @Kartek to taki twoj patent czy to gdzies wyczytales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach