trogodyta 0 Napisano 14 Sierpnia 2022 Siemanko Pierwszy raz sadziłem spieprzyłem wszystko co się dało i nie bardzo wiem kiedy ściąć szczyty ? Jeżeli foty niewyraźne wrzucę więcej ale prośba doradźcie coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) @trogodyta Jak dla mnie powinna jeszcze posiedzieć przynajmniej 1-2 tygodnie. Ale mordko bez mikroskopu, informacji ile dni już rośnie, czy to automat/sezon/foto, ciężko będzie coś dokładniej powiedzieć. Kup sobie podręczny mikroskop na allegro czy gdzieś, koszt ok. 30 zł. Tak naprawdę to po wyglądzie trichomów decyduje się kiedy kosa. Przeźroczyste - za wcześnie Mleczne - Faza jest pobudzająca i energetyzująca Brursztnowe - faza jest mocna i typowo kanapowa. Więc wszystko zależy jaka faza Cię interesuje, i w jakim stadium są aktualnie trichomy, a bez mikroskopu tego nie sprawdzimy 🙂 Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trogodyta 0 Napisano 14 Sierpnia 2022 Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trogodyta 0 Napisano 14 Sierpnia 2022 Mikroskopik już zamówiłem, odmiana to automat, wysiałem na początku maja, przepikowałem ale chyba za szybko przesadziłem w doniczki i wystawiłem na balkon bo przestały rosnąc w górę i puściły pąki. Górne zetnę jak będzie pora i się zobaczy co dalej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trogodyta 0 Napisano 19 Sierpnia 2022 W dniu 14/08/2022 o 10:49, MiraiiNikki napisał: @trogodyta Jak dla mnie powinna jeszcze posiedzieć przynajmniej 1-2 tygodnie. Ale mordko bez mikroskopu, informacji ile dni już rośnie, czy to automat/sezon/foto, ciężko będzie coś dokładniej powiedzieć. Kup sobie podręczny mikroskop na allegro czy gdzieś, koszt ok. 30 zł. Tak naprawdę to po wyglądzie trichomów decyduje się kiedy kosa. Przeźroczyste - za wcześnie Mleczne - Faza jest pobudzająca i energetyzująca Brursztnowe - faza jest mocna i typowo kanapowa. Więc wszystko zależy jaka faza Cię interesuje, i w jakim stadium są aktualnie trichomy, a bez mikroskopu tego nie sprawdzimy 🙂 Mam dopiero przezroczyste ile dzieli mnie od bursztynowych przy tym upale ? Na balkonie mam 38 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) @trogodyta Trichomy potrafią się zmieniać z dnia na dzień, więc musisz obserwować codziennie, ale jeżeli jeszcze nie ma mlecznych, to do bursztynu daleko. Obstawiam z 1-2 tyg. Ciężko się odnieść bez zdjęcia. Ale dziwne, że to już ponad 3 msc, a ona niedokwitnięta, coś ją chyba musiało przyblokować/zestresować któregoś razu 😛 Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trogodyta 0 Napisano 19 Sierpnia 2022 błędy nowicjusza, będę się przyglądał a mam lupkę jubilerską za cholerę zdjęcia przez nią nie zrobię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach