kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Witam Jestem tu nowa. Mam pytanie.... Roślinki rosną w domowym boxie. Ziemia, odżywki tak jak na zdiecie... Lampa 200v Martwię się że nic z tego nie wyjdzie bo żółte liście są na niektórych krzakach. Proszę o radę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 27 Lipca 2022 Ale wiesz, że z tej perspektywy tych roślinek praktycznie nie widać? 🙂 jakie tam światło masz, bo z tego co widzę co najmniej jedna z roślin za bardzo się wyciągnęła? i jak te nawozy dawkujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co 1. Wymiary powierzchni. 2. Rodzaj stosowanego oświetlenia. 3 Jaki rodzaj nasion: automaty czy fotoperiody. 4 Wyraźne zdjęcie roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Roślinki są automatami z RQS Jakie rodzaje to mogę powiedzieć co kupiłam ale nie oznaczyłam danych doniczek 😕 wiem porażka... (Purple Queen , Royal Gorilla ) jak również dostałam gratis nasionka. Nie wiem co Wy rosło, amatorszczyzna 😕 Lampe mam Led 200v. Podlewam tak by miały wilgotno delikatnie. Odżywki rozrobilam tak jak w instrukcji. Przesadzone do dużych wiader z dziurkami od spodu kilka dni temu dopiero. Wymiary 75x75x125. Ta jedna największa wydaje mi się że zbyt długo trzymałam ją w małej doniczce i wyciągnęło ja dlatego. Odrazu była największą z 4. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co Za duża powierzchnia w stosunku do możliwości tego leda, jaki ma odbłyśnik, jak do HPS lub CFL. Jaka to dokładnie lampa , jest jakiś producent, masz jakieś dane odnośnie jej możliwości pokrycia? Automaty już kwitną, małe są i lekko wyciągnięte, ale cos tam z nich zbierzesz. Sprawdzasz Ph wody, jaką lejesz i ph gleby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Co do lampy to posiadam taka https://www.growland.nl/Elektrox-bouwset-energiespaarlamp-200W-Dual Ph mierze przedział 6,7. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co No to to jest CFL, a nie panel led. Twoja powierzchnia uprawna to 0,56 m2, na taką powierzchnie potrzeba ci 28 tys Lumenów, a ten CFl, jaki posiadasz daje 12 tys. Lumenów. Ten CFL nadaje się na powierzchnie góra 0,25 m2, czyli kwadrat 50x50 cm. Na twojej powierzchni uprawnej potrzeba były co najmniej 2 takich lamp i to byłoby mało, bo będzie brakowało 4 tys. Im. Albo zmniejsz powierzchnie uprawną, albo dokup oświetlenie, bo inaczej to nie wypali. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Hmmm... A stary tak się starał by zbic taka skrzynie 😂😂😂 ok jutro działamy nad zmianą. Wspomniałeś że już automaty kwitną, posiadam też odżywkę na kwiaty z tej serii jak wyżej, kiedy używać? Dorac co mogę robić by uratować wesprzeć żywot. Naświetlać ich tak jak teraz 24h? Wiem że to bidy 😂 ale... Nadzieja umiera ostatnia 🙂💪😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co Fajny growbox w sensie szafka uprawna, ale niestety oświetlenie nie jest adekwatne do tej powierzchni, więc no w tym wypadku byłoby fiasko, więc trzeba to zmienić. Poczekaj dopiero prefolwery tyle, co się pokazały, wrzucaj zdjęcia na forum , załóż sobie fotorelacje , to uzyskasz wszystkie potrzebne wskazówki uprawne, by zakończyć uprawę sukcesem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 27 Lipca 2022 Jak oglądam takie projekty to się wzruszam jak na widok pierwszych kroków dziecka 🥰😂🖖🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Ja spać po nocach nie mogę 😂😂😂 czytam, czytam fora różne. Oglądam filmy na yt. Trochę się już od tego w głowie Pier... Bo zakręcić się idzie 😂😅 Mam nadzieję że po uzyskanych info i wprowadzeniu ich życie coś się uda 💪😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 27 Lipca 2022 Notabene masz odżywki z advance nutrients imo najlepsze ze wszystkich na rynku ale niedokonca najłatwiejsze w użyciu. Cierpliwości i powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co Jak tylko nie będziesz uprawiała samowolki, zastosujesz się do rad, to wyjdzie na 100 %, jak się nie zastosujesz to prawdopodobnie nic z tego nie wyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasienkaaa1991.14@gmail.co 1 Napisano 27 Lipca 2022 Jutro misja zmniejszenie skrzyni. Będę się stosować do zaleceń 🙂 Mam jeszcze te odzywki ale poczekają na inne czasy. Bez info jakie uzyskałam dupa blada by urosła 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @kasienkaaa1991.14@gmail.co Odżywek to masz multum, fajnie, bo będzie się czym pobawić, ale wszystko w swoim czasie, najpierw zmniejszenie powierzchni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach