tmcx730 74 Napisano 24 Lipca 2022 (edytowane) siemanko mam małego boxa samoróbka z płyty. wymiary 45x29x60. na górze mam wentylator wyciągający i pytanko czy do tak małego boxa potrzebny będzie wiatrak wtłaczający czy wystarczy wlot pasywny? i jak "zabudowac" wlot pasywny, żeby nie przenikało światlo do boxa? przy okazji zapytam co myślicie o oswietleniu do takiego boxa, cfl 85w czy jakis led? pozdro na zdjęciu widać wiatrak zamontowany na dole, jednak on nie działa i dlateto zastanawiam sie nad wlotem pasywnym Edytowane 24 Lipca 2022 przez tmcx730 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Lipca 2022 @tmcx730 Może być wlot pasywny. Fajna szafka, trochę niska , ale uprawiać się da niskie odmiany z treningiem LST, może być cfl, a może być, jakiś panel led , zależy jaki masz budżet. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmcx730 74 Napisano 24 Lipca 2022 @Zielone krainy no wiem, w grę wchodzi tylko ostre lst. jak zabezpieczyć ten wlot przed wkradaniem się światla? jakieś kolanko? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Lipca 2022 @tmcx730 Możesz zastosować kolanko, możesz też czymś osłonić, jakoś zadaszyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmcx730 74 Napisano 24 Lipca 2022 @Zielone krainy ok a polecasz jakieś niziutkie automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Lipca 2022 @tmcx730 od środka sobie takie coś małe zamontuj, albo na zewnątrz jeżeli nie musi być ukryte. Od dołu puste, światło nie wpada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Lipca 2022 @tmcx730 Na cholerę automaty indoor? Ludzie się na auto napalają, jakby to miało jakiś sens, a nie ma , gdy mowa o indoor. Bierz niskiego fotoperioda , będziesz zadowolony zobaczysz, np. LSD od Barney's farm. @Udyr Myślałem o czymś podobnym, ale z drugiej strony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmcx730 74 Napisano 24 Lipca 2022 @Udyr dzięki mega zajebisty pomysł @Zielone krainy ok dzięki temat do zamknięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach