Luigi 78 Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) Siemanko. Chcialbym możliwie najlepiej spożytkować przestrzeń 60x60x140. Próbowałem HPS i istne piekło zaszło. Myślę nad jakimś ledem. Nie chciałbym wydać więcej niż 800zl. Aktualnie jestem za pan brat z MarsHydro, ale myślę nad jakimiś innymi opcjami, bo w zasadzie najprościej by bylo tam walnąć TS600. Macie jeszcze jakieś inne pomysły? Może coś lepszego niż 100W ale w przystępnej cenie? Tylko LED wchodzi w grę. Edytowane 16 Lipca 2022 przez Luigi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Lipca 2022 @Luigi https://marihuanaforum.pl/topic/8985-3x-royal-dwarf-auto-1x-gorilla-zkittlez-auto/?do=findComment&comment=100803 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Panele LEDam są świetne, mars Hydro jak najbardziej, tanim kosztem to i żarówki V-TAC LED kupisz utniesz plastiki, tylko sporo takich żarówek musisz sobie wyliczyć ile lumenów potrzebujesz na daną powierzchnię, ja już tego za ciebie nie będę robić bo mi się zwyczajnie nie chce, i to też świetnie się sprawdza. Ale ja osobiście polecam Mars Hydro i te Panele od LEDam koszt takiego jednego 60w to 300 zł to dajmy na to kupujesz sobie dwa i masz takie szerokie spectrum światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 16 Lipca 2022 @Udyr i co? Myślisz że faktycznie 4 takie lampki rzeczywiście oddadzą 200W? A co ze światłem niebieskim/czerwonym? Zbędne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Lipca 2022 @Luigi rosło pod tym do końca więc roślinom pasuje. Podaje Ci tańszą opcje która też działa. 4k barwa to połączenie 2700/6400k, czyli spektrum mieszane. Diody 630-660nm to dodatek który zwiększa cenę światła, taki specyficzny dla roślin. Pod zarówkoledami też uprawiają ludzie z fajnymi wynikami. Napewno nie będzie to sprawność Lumateka czy mocniejszego MH, ale będzie te 1,9-2,2 umol napewno. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach