moonka 3,403 Napisano 26 Lipca 2022 Wtorek dzien 30. Po ladnym weekendzie prognoza na najblizsze dni nie rozpiszcza. Zapowiadaja spore porywy wiatru w zwiazku z tym postanowilem dzialac z zabezpieczeniem roslinek gdyz wczoraj zbyt niebezpiecznie sie wyginaly. Dziewczynki rosna wedlug mnie bardzo ladnie i nie przejawiaja jakis zlych oznak. Topy z dnia na dzien robia sie wieksze i zaczynam widziec sens zabawy w growing. LST wydaje sie rosnac w porzadku i zobaczymy co z tego wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 27 Lipca 2022 Sroda dzien 32. Wczoraj zauwazylem, ze jedna z roslinek jest wyrazniej jasniejsza, dolne liscie zaczely zolknac oraz wyhamowala ze wzrostem. Cos jej dolega czy tak poprostu ma byc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @moonkagliwicee Wyjada doły z pierwiastków, normalne zjawisko, ale jeść byś jej dac mógł, tak po za tym fajnie to wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 27 Lipca 2022 @Zielone krainy no wlasnie nie wiem co im dac. Niby od jakiegos czasu kwitna i podlal bym je alga bloom z tym, ze nie wiem czy nie za wczesnie. Dotychczas dostawaly power roots i alga grow od plagron co drugie podlewanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lipca 2022 @moonkagliwicee Pomieszaj alga grow z alga bloom pół na pół 1,5 ml grow i 1,5 ml bloom i na 1 l wody to daj o właściwym ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 27 Lipca 2022 @Zielone krainy jutro tak zrobie👍 podlal bym dzisiaj ale w nocy je troche zmoczylo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 28 Lipca 2022 Czwartek dzien 33. Rano sprawdzilem ziemie w doniczkach i wydawala sie na tyle wyschnieta aby mozna bylo podlac. Darowalem sobie alga grow i polalem tylko alga bloom w ilosci 1.5ml na 1l wody i zobacze czy srodkowa odzyska kolory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 30 Lipca 2022 Sobota dzien 35. Wczoraj jedna z roslinek dostala oprysk z azotem gdyz chyba tego jej brakuje. Poza tym wszystko bez zmian. "Gliniok" idzie w gore kazdegi dnia i na ta chwile ma juz ponad 70cm liczac od poziomu ziemi w doniczce. Roslina, ktora liscie zrobily sie zolte zatrzymala sie na 50kilku cm i chyba na tym zakonczy swoj wzrost gdyz nie widac postepow od ladnych kilku dni. LST wypelnilo jiz cala doniczke i rowniz wyglada obiecujaca. Wszystkie topy sa na jednej wysokosci i ladnie rowno ciagnal do slonca. Topy we wszystkich roslinkach sa z dnia na dzien co raz wieksze i zaczynaja rozsiewac po ogrodzie delikatny zapach. Kolejna relacja gdy dojdzie do jakiegos "przelomowego" momentu gdyz na chwile obecna nic ciekawego sie nie dzieje🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Lipca 2022 @moonkagliwicee Idą dość ładnie , kolory jasnej zieleni też spoko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 4 Sierpnia 2022 Czwartek dzien 41. Dziewczynki troche "przytyly" przez te kilka dni🙂 jednak zaczely sie robic zolte. Czy to oznaka starosci i poprostu wysysaja z lisci ile sie da? Dodam, ze ostatnio podlewam je tylko alga bloom. Jestescie w stanie ocenic mniej wiecej ile czasu im jeszcze zostalo? Zbliza mi sie urlop i zaczynam sie bac czy zdaze je w pore sciac😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Sierpnia 2022 49 minut temu, moonkagliwicee napisał: Dziewczynki troche "przytyly" przez te kilka dni🙂 jednak zaczely sie robic zolte. Czy to oznaka starosci i poprostu wysysaja z lisci ile sie da? po części tak, azotu możesz dać 50 minut temu, moonkagliwicee napisał: Jestescie w stanie ocenic mniej wiecej ile czasu im jeszcze zostalo? z 4 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Szym dzisiaj rano bylem w ogrodniczym po maczke z krwi. Podsypalem granulatem ziemie i mam nadzieje, ze to cos pomoze bo z dnia na dzien sa co raz bardziej zolte😐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Sierpnia 2022 @moonkagliwicee chwilę się zejdzie zanim się wchłonie w roślinę, to jakieś 8-5-8 ? Jeśli w dobry czas podsypane są to sobie poradzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Udyr kupilem jedyny nawoz azotowy jaki mieli w sklepie i w najblizszej okolicy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @moonkagliwicee Zajebiste roślinki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Sierpnia 2022 @Szwagrom i nawet cos tam z nich wyrosnie🙃 troche zaluje, ze tak pozno (czerwiec) wpadlem na pomysl posadzenia czegos. Gdybym zaczal wiosna to zapewne w ogrodzie stalo by ich duzo, duuuuzo wiecej😂 a ja byl bym juz w trakcie konsumpcji owocow mojej pracy😂 w prawdzie mam schowane jeszcze kilka pestek ale wstrzymam sie z nimi do przyszlego roku chyba, ze w miedzy czasie kupie pozadnego growboxa i zimowa pora bedzie 🦃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @moonkagliwicee Ja zacząłem wcześnie ale zajebalem na końcu musiałem wyjechać i plon poszedł się jebać praktycznie cały może trochę uratowałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 8 Sierpnia 2022 Poniedzialek dzien 45. Dziewczynki nabieraja mocy i w sumie nic ciekawego sie nie dzieje😄 Mam jednak pytanie odnoscie nawozow. Obecnie leje terra blom od plagron ale kupilem rowniez bud candy i nie wiem czy mozna je lac razem czy np naprzemian z sama woda co drugie podlewanie🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 10 Sierpnia 2022 Sroda dzien 47. Slonce, slonce i jeszcze raz slonce a roslinki przybieraja na wadze. Dopiero wieczorowa pora udalo sie komfortowo posiedziec w ogrodzie i popatrzec na panienki😂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 13 Sierpnia 2022 Sobota dzien 50. Szyszki wygladaj juz tak smakowicie, ze moja Pani tylko sie czai zeby cos juz skubnac ale rece precz od moich (naszych) dziewczynek😂 pytanie do bardziej wtajemniczonych. Trichomy sa calkowicie przezroczyste ale topki sa juz calkiem spore i zastanawiam sie kiedy zaczac podlewac sama woda? Ile im jeszcze moglo zostac do scinki? Chcial bym sie wyrobic do 1 wrzesnia gdyz wtedy jade na tydzien do PL i w tym czasie mogly by sie w spokoju suszyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach