Peterdesin 0 Napisano 14 Lipca 2022 Na mojej dziewczynce (mam nadzieję) pojawiły się kwiatuszki jak na zdjęciu. To grapefruit haze was born 30.03. Czy to aby nie kłopoty? Poza tym czy możecie ocenić czy już gotowa na żniwa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lipca 2022 @Peterdesin to dobrze że ma kwiaty, co do ocenienia czy gotowa do żniwa przydało by się wiecej danych ile kwitła, jakie trichomy ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 14 Lipca 2022 Wygląda prawilnie. Fajna odmiana. Na 99% jest do ścięcia ale przydałoby się foto całej rośliny aby potwierdzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 14 Lipca 2022 Myślę że już ze 2 m-ce kwitnie. Nie prowadzę skrupulatnie dziennika więc nie mam precyzyjnych danych. Zdjęcia zrobione telefonem więc nie są idealne . Zasadniczy problem to czy już....😁? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 14 Lipca 2022 O to jednak musiałbyś poczekać jeszcze troche, najlepiej teraz sprawdzać trichomy pod lupą/mikroskopem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Clear/milk at the moment . Tyle że miało być 70-80 dni a dobijam do 110. Koleżanka pod lampami 18h na dobę. No ale świeżak jestem, stąd prośba o podpowiedzi. Edytowane 14 Lipca 2022 przez Peterdesin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 14 Lipca 2022 Wait for all trichomes to be milk. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 14 Lipca 2022 Dzięki za info. Tyle, że znalazłem wiele informacji, które sugerują,że trichomy powinny być bursztynowe. Czy to cecha konkretnych konopii czy ogólna zasada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Ja uważam, że gdy są bursztynowe to THC już się rozkłada, więc nie czekam aż zrobią się bursztynowe. No chyba, że niewielki procent, z 10%, no bo i tak nie dojrzewają wszystkie równomiernie, więc siłą rzeczy jakieś bursztynowe obok mlecznych się pojawią. Edytowane 14 Lipca 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 14 Lipca 2022 Dziękuję za info. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 Czy fakt, że roślinka wydała z siebie nasiona nie oznacza że to facet? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Peterdesin jeśli miałeś jedna roślinę to znaczy że gdzieś miała męskiego banana. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 Nie bardzo rozumiem. Czy to znaczy że nie nadaje się do palenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) @Udyr Dziwne to właśnie jest też tego nie rozumiem bo miałem 3 żeńskie odmiany. AF tak podawał producent tych nasion. Że są to automaty feminizowane więc albo seedbank robi ludzi w chuja. Albo gdzieś w pobliżu musiała rosnąć jakaś dzika marihuana płci męskiej. I zapyliła w odpowiednim czasie moje 3 żeńskie odmiany. Bo nie mam pojęcia skąd wzięły się te nasionka. Stawiam jeszcze na jedną sytuację że ten white window który miał być żeński był rośliną która tworzyła, męskie i żeńskie i z początku pokazała żeńskie a potem pod moją nieobecność męskie i te męskie zapyliły moje roślinki, ale to oznaczałoby z kolei że dostałem regulara. A łeb mi mówił że to af white window co dostałem od niego te nasionko z początku pokazywało żeńską płeć ale podejrzewam że z czasem to się zmieniło a mnie tam nie było. Jak wróciłem to krzaczki były już uschnięte. @Peterdesin Nadaje się czemu nie, podejrzewam że to żeńska z początku ale delikatnie ją shermilo, wysusz dobrze zajaraj nic się nie stanie, i ocenisz sam czy sieka na łeb. Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Szwagrom od stresu nawet najdroższa pestka potrafi wywalić pyłek. Mi od wiatraka popyliła trochę, może być i od zbyt długiego czasu życia. Tak roślina stara się przedłużyć swoje geny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2022 @Udyr Dobrze wiedzieć sensei, bo tego niema nigdzie w necie albo źle szukam, będę wiedział na przyszłość co jest grane dzięki. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 A co myślicie o tych nasionach? Czy zaryzykowalibyście kolejny projekt na ich podstawie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Peterdesin kilka nasionek w topie to nic wielkiego często się to zdarza że lekko hermią rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterdesin 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 Uff, bo już myślałem że tyle trudu w pisdooo. A te nasionka to nadają się do dalszej obróbki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Peterdesin mogą, ale też mogą hermić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach