Miguel Destino 0 Napisano 4 Lipca 2022 Kolega podesłał mi zdjęcie roślinek gdzie na prawie wszystkich liściach występują białe plamki, co to może być? Przejrzałem listę chorób i szkodników ale żaden opis nie pasuje do tego co widać na zdjęciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 4 Lipca 2022 @Miguel Destino chyba to pleśń mączniak tak mi sie wydaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miguel Destino 0 Napisano 4 Lipca 2022 Zapomniałem dodać, że plamki w ogóle nie schodzą, pewnie to też ma znaczenie w diagnozie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 4 Lipca 2022 @Miguel Destino No to jest pleśń i raczej, To jest mączniak, bo sam takie miałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @Miguel Destino sprawdź pod spodem liścia czy odchodów przędziorka nie ma. Zazwyczaj zostawiają po sobie czarne/czerwone plamki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miguel Destino 0 Napisano 4 Lipca 2022 @Udyr nic nie ma, sprawdzaliśmy juz kilka razy bo każde forum mówi o przedziorku ale to jednak nie to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @Miguel Destino tak to wygląda na pierwszy rzut oka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 4 Lipca 2022 spróbuj tym https://allegro.pl/oferta/plant-lover-w-100-naturalny-nawoz-zwalcz-szkodn-10679836125 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach