sahara 7 Napisano 30 Czerwca 2022 Witam,dziewczyna jak w tytule Auto Blue Berry na outdoorze,wykiełkowania na samym początku kwietnia ,zdrowa. Z tego co czytałem ,jedna z najszybszych odmian ,ma już 3 miesiące ,ale żadnych purpurowych odcieni nie widać .Na moje ,już gotowa,jednak nie miałem tej odmiany nigdy,czemu nie ma koloru ? Nadal czekać ? I pytanie jeszcze ,w jednej z innych odmian mam topki ,ale nie rozłożyste,tylko takie pionowe.Czy coś jest nie tak ,czy takie są niektóre odmiany ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Czerwca 2022 @sahara kolor kwiatów to loteria, jak masz tryb makro w telefonie to spróbuj zrobić zdjęcia żywicy na topkach. Po kolorze tricho się sprawdza dojrzałość. Każda roślina wygląda inaczej, dlatego wydaje Ci się że to dziwnie się prezentuje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 @sahara Ja też miałem blue berry kiedyś i też nie miała jakiś bardzo niebieskich odcieni wgl ich nie miała, purple Haze chyba jest bardziej charakterystyczny do rozpoznania, co do jej dojrzałości to zaobserwował bym przez lupę, kolor tichomów, topy moim zdaniem są gotowe do zbioru jeśli 70% z nich będzie miała biało mleczne zabarwienie, dalsze wyczekiwanie spowoduje zmianę koloru na bursztynowy, który również wskazuje na gotowość do ścinki. Dojrzałość trichomów zmienia działanie i odczucie haju, inne efekty będziesz miał przy ścince trichomów w kolorze białym, a inne w kolorze bursztynowym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach