Gość Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Witajcie , zabrałem się za składanie namiotu i już pierwszy problem. Mianowicie , nie mogę połączyć filtra i wentylatora , oba 125 mm i tylko się stykają. Próbowałem wentylator wepchać w otwór wylotowy w boxie ale nic z tego. Ściągacze go nie utrzymają. Jak amator nie mam pomysłu jak to ustawić. A druga sprawa , żeby nie zakładać nowego tematu. Mam boxa 60x60x140 i lampę MH ts600 , i tak siè zastanawiam co tam wepchać ma flo dodatkowo. Zaznaczę że drugi mars się nie zmieści. Pomocy Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Gość Brak wszystkich danych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 27 Czerwca 2022 kup srebrną taśmę i po krzyku 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Czerwca 2022 Bingobum , mam. Ale ona nie da rady utrzymać tego. Za ciężki filtr i za ciężki wentylator. Wkurwiłem się i to mocno , bo już chciałem wrzucać pesteczkę do wody 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 27 Czerwca 2022 to na nic nie czekaj i wrzucaj ją do wody, bo ten filtr będzie ci potrzebny za jakieś 6 tygodni dopiero 🙂 masz czas aby kupić kawałek rury i po bożemu to zamontować 🙂 tych elementów nie łączy się bezpośrednio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Czerwca 2022 Mam przewód wentylacyjny. Jutro będę coś z tym kombinował , ale czuję że będzie duży problem z tym. No i jeszcze to oświetlenie ,na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 552 Napisano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Jak Taśma nie wytrzyma ciężaru, to nie możesz po prostu bardziej zasekurować filtra i wentylatora, np. za pomocą trytytek, paska od plecaka, namiotu - coś w tym stylu? Powinny być nawet w zestawie z boxem, ja przynajmniej miałem. I też uważam, że filtr na pierwsze 3-6 tygodni jest niepotrzebny, ponieważ mało co czuć. Dodatkowo straciłby niepotrzebnie trochę żywotności. Zerknij jak to wygląda u mnie aktualnie, narazie się wszystko sprawdza. A jeżeli chodzi o oświetlenie to może od Ledam? Edytowane 28 Czerwca 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 13 Lipca 2022 Taśma i wesprzeć albo kawałek rury plastikowej fi125 np awenta łączniki kolanka i końcowe elementy wchodzą w rurę zawsze a rura ma Fi125 wewnętrznie. Mam takową ale nie mam jak pomóc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 10 Marca 2023 @Tester witaj mam pytanie jak mam w box okno to potrzebuje wl wentylator wtłaczający do sadzonek ? I czy wentylator wyciągający mam wl czy odpuścić i pozniej go wl jak zacznie już czuć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Marca 2023 @hubert2020 zależy ile masz tam m³ boxa, zazwyczaj poniżej 1m³ nie polecali żadnych wyłączającyc, bo pasywne Ci podciśnieniem będą zasysać świeże powietrze. Co do wyciągającego, to na samym starcie jest raczej zbędny, wystarczy mieszak i wiadomo żebyś nie zagotował tego boxa. Ale im większa będzie roślina, tym brak obiegu powietrza będzie działało na jej niekorzyść. Mi w pokoju dawało już po 3 tyg, gdzie roślina była dość mała. Będziesz też po prostu przesiąkniety cały tym zapachem, a to wiadomo zwiększa ryzyko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) @Bob drzewny box mam jak narazie 60/60/140 pozniej jak będą większe przezuce do 69/60/180 temp mam 25 C w dzień w nocy będę miał 21c i właśnie nie wiem czy wl wentylator wtłaczający czy odpuścić i sam mieszający plus otworzenie okna Edytowane 10 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Marca 2023 @hubert2020 to na pewno nie będziesz musiał mieć wtłaczającego, wszystko sobie będzie zasysać samo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 12 Marca 2023 @Bob drzewny jak narazie robię tak ze okno jest otwarte raz na trzy godzi wpuszczam świeżego powietrza wl wentylator wyciągający na 15 min mieszający ciagle chodzi i do tego mam nawilzacz z opcja odgrzybiania to tez wl co jakieś trzy godz bo mam wilgotność 70 % przy 25 C @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach