pro xd 17 Napisano 25 Czerwca 2022 siemanko, przedwczoraj prawie wszystkie nasionka mi wykiełkowały mi z ziemi na ten moment niektóre roślinki mają po około 7 cm...czy to ok? na outdoor planuje je przesadzać za jakieś 1.5 tygodnia. nawozy których używam to biobizz starter pack. jak urosną do 10 cm to zacznę im dodawać do podlewania root juica na wzrost korzeni. jest to moja pierwsza uprawa więc chętnie przyjmę każdą poradę. forum trochę mi pogarsza jakość zdjęć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Czerwca 2022 @pro xd za mała ilość światła. Podsyp ziemią pod sam brzeg i daj im lepsze warunki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) 15 minut temu, Udyr napisał: @pro xd za mała ilość światła. Podsyp ziemią pod sam brzeg i daj im lepsze warunki. czyli pod same listki mam podsypać? nie połamią się łodygi? lepszych warunków ze światłem nie dam rady im dać Edytowane 25 Czerwca 2022 przez pro xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Czerwca 2022 @pro xd jak nie podsypiesz to będą leżeć zaraz na boku. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 25 Czerwca 2022 @Udyr a wgl ile myślisz mogą pobyć w takim kubeczku? jeszcze z tydzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Czerwca 2022 @pro xd do planowanego wysadzenia na out spokojnie, może nawet tydzień dłużej możesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) @pro xd Za bardzo się wyciągają, no i ja to bym trzymał w tych kubeczkach aż się dobrze korzenie rozrosną, jak możesz to daj jak najbliżej światła ale w miarę możliwości, żeby się nie smażyły, ale były jak najbliżej światła, powodzenia ryju będę tu zaglądać, pamiętaj nie przelewaj bo ja strasznie opóźnisz, małe ilości 50-100ml góra na taki kubeczek, niema co przelewać dopóki się dobrze korzenie nie rozwiną. Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 26 Czerwca 2022 @Szwagrom jasne, dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 26 Czerwca 2022 Dzień 3 od wyrośnięcia z ziemi, wydaje mi się że się mocno wyciągają ale nie wiem dlaczego 2 lsd 25 są jakieś małe a ich siostrzyczka z 3 razy wyższa. podsypałem ziemi trochę i mam nadzieje że za niedługo listki im zaczną rosnąć. myślicie że mogę już zacząć dodawać bio bizz root juice na wzrost korzeni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 26 Czerwca 2022 @pro xd To naturalny proces, roślina gdy ma niedostateczną ilość światła zaczyna się wyciągać do góry w poszukiwaniu go. Na pewnym etapie to zwolni i fakt zacznie więcej światła skupiać na liściach ale do tego czasu mogą ci wyrosnąć bardzo chwiejne łodygi, co może ci potem utrudnić trochę sprawę, raz że będzie narażona bardziej na złamanie, no i ogl przejebane, będzie się wyginać na którąś stronę bo ciężko będzie miała z własnym ciężarem. Wiem to po sobie bo też miałem wyciągniętą roślinkę, ale tobie radził bym podsypać ja konkretnie pod same listki pierwotne, i starać się trzymac bliżej światła, nie przejmuj się nie są jakoś mega wyciągnięte ale lepiej coś temu zaradzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) LSD jest tylko prawilna od Barneys Farm, tu masz jakąś podróbę, jaki to seedbank z ciekawości? @pro xd Edytowane 26 Czerwca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 26 Czerwca 2022 15 minut temu, konopny_janusz napisał: LSD jest tylko prawilna od Barneys Farm, tu masz jakąś podróbę, jaki to seedbank z ciekawości? @pro xd "LSD-25 fast buds" roślinka w fazie kwitnienia powinna wyglądać całkiem ciekawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) a wgl od kiedy lać stymulator korzeni? Edytowane 27 Czerwca 2022 przez pro xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 29 Czerwca 2022 Ja u siebie zaczynam lać po 10 dniu. Choć u mnie na atami pisze że można lać go już od pierwszych dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 3 Lipca 2022 dzień 10 od wyrośniecia z ziemi z roślinkami troche kiepsko (mają za mało słońca). można jakoś za 4 dni już przesadzać na out? i wiecie może co zrobić z tą panią co sie pochyla? i jak wyglądają jak na 10 dnień (automaty) nie wszystkie są na fotach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 3 Lipca 2022 @pro xd jasne, ze je jebaj na out już jak to auto. One do 2 tygodni będą kwitnąć, a z tym światłem to tylko się tyczki zrobią. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipca 2022 Z fartem 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szerymery 1 Napisano 6 Lipca 2022 Taka rada jak masz to na parapecie nie pod lampa, odwracaj kubki w drugą stronę do światła i same ci się wyprostują ( czyli roślina nie ma patrzeć światło i sama się do niego odwróci) Nie które rośliny masz bardzo wykrzywione to je podsypaj nawet może wystawiać z kubka ziemia, z wodą też nie ma co szaleć tak żeby ziemia była wilga i to wszystko, a ziemia ma być luźna nie ubita 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Update 20 dni od wyrośniecia z ziemi ostatnio pogoda nie dopisywala bo caly czas lało a w nocy czsami bywało po 11 stopni roslinki już są na outdoorze od paru dni, 2 z 9 roslinek zjadly slimaki a jednej się złamała łodyga i tego nie przeżyła więc zostało 6. mam mały problem z paniami bo niektóre mają blade i trochę żółte liście i liście tak jagby zawijają się w dół w stronę łodygi. Edytowane 14 Lipca 2022 przez pro xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pro xd 17 Napisano 14 Lipca 2022 i kiedy zaczynać LST? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach