dddmmss 1 Napisano 24 Czerwca 2022 (edytowane) Cześć, Moja pierwsza roślinka, zaczynało się fajnie, teraz jest tak.. Mija prawie miesiąc odkąd wyszła z ziemi. Nie dość że łodyga taka słaba to jeszcze od kilku dni takie liście się zrobiły. Powiedzcie, do uratowania? Edytowane 24 Czerwca 2022 przez dddmmss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 24 Czerwca 2022 dawałeś jej papu??: sprawdzałeś ph ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dddmmss 1 Napisano 24 Czerwca 2022 41 minut temu, LiitlebigWeed napisał: dawałeś jej papu??: sprawdzałeś ph ziemi? @LiitlebigWeed ph nie sprawdzałam, wczoraj podsypałam azofoską @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 24 Czerwca 2022 @dddmmss Trochę zbyt wcześnie na azofoske dla takiego planta. + może być już za mało miejsca w doniczce dla niej. Max 3 tygodnie w takim litrażu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 24 Czerwca 2022 @dddmmss nie przesuszyles jej w te upały? Ja tak miałem rok temu jak słońce pizgało i nie podlewalem to mi końcówki liści usychaly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dddmmss 1 Napisano 24 Czerwca 2022 22 minuty temu, początkujący napisał: @dddmmss nie przesuszyles jej w te upały? Ja tak miałem rok temu jak słońce pizgało i nie podlewalem to mi końcówki liści usychaly w te ostatnie upały nie stała na słońcu 51 minut temu, Udyr napisał: @dddmmss Trochę zbyt wcześnie na azofoske dla takiego planta. + może być już za mało miejsca w doniczce dla niej. Max 3 tygodnie w takim litrażu. dobra, przesadzam w większą. a czym ją nakarmić żeby odżyła? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 24 Czerwca 2022 @dddmmss Wodą. I módl się żeby ta azofoska całkiem nie zniszczyła Ci planta. Nowa ziemia powinna mieć składniki odżywcze na jakąś chwilę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dddmmss 1 Napisano 24 Czerwca 2022 @Udyr czyli w żadne nawozy na razie sie nie bawic? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 24 Czerwca 2022 @dddmmss raczej nie, dopóki nie zacznie nic pokazywać że potrzebuje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 25 Czerwca 2022 na tak małym krzaczku lanie azotem może spowodować spalenie nie tylko liści a rozwijającego sie systemu korzeniowego. przez pierwsze 3 tygodnie lejesz tylko małe ilości rizotoniku. pierwsze tygodnie to rozwój systemu korzeniowego. zdrowe korzonki to zdrowa roślina. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach