majndfak 0 Napisano 13 Czerwca 2022 Siema, sadze po raz pierwszy. Tydzień temu zasadziłem kiełki, problem w tym że dostarczałem za mało światła i sadzonki wyrosły wysokie i słabo rozwinięte (wysokość 7-11cm), do tego stopnia że większość łodyg nie jest w stanie się sama utrzymać pionowo. Wyczytałem na innych forach żeby przesadzić i zakopać łodygę do poziomu liści. Tylko pytanie czy w takim wypadku łodyga musi iść pionowo w ziemie czy mogę ją ułożyć w spirale trochę płycej? Plan jest taki żeby za 2tyg max wrzucić to na out. Mieszkam w skalistym rejonie i mam obawy co do tak głębokiego zakopywania. Moglibyście poradzić co najlepiej z tym zrobić? Dzięki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Czerwca 2022 Jest to dość przykry obraz tych roślin, po co czekać aż dwa tygodnie, te dwa tygodnie mogą być ich ostatnimi, lepiej od razu na out 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 13 Czerwca 2022 jak siałem rzeżuchę wyglądało identycznie 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 14 Czerwca 2022 Obawiam się że one mogą drogi nie przeżyć a co dopiero plony. Dawaj to już w glebę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 14 Czerwca 2022 wołają o światło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 14 Czerwca 2022 A ja myślałem że moje się powyciągały jak na 1,5 tygodnia 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Czerwca 2022 Jeszcze bezczelnie je mierzy metrem krawieckim 😆 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majndfak 0 Napisano 14 Czerwca 2022 Ok dzięki za wszystkie komentarze 😄 Od 2 dni wystawiam na dwór żeby złapały słońca podczas dnia. Chciałem poczekać jeszcze żeby dać im szanse jeszcze urosnąć zanim nie będę mogl ich regularnie podlewać. Zobaczymy co z tego da, pierwszy raz i nauczka na przyszłość xD A no i pytanie co do tej łodygi, można jakoś ją płycej ułożyć czy centralnie pionowo w ziemie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) @majndfak supercropping można zrobić A tak serio to przysypać ziemią tą łodyge żeby się nie przewróciła Edytowane 14 Czerwca 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach