LiitlebigWeed 132 Napisano 1 Czerwca 2022 czy ten płyn będzie dobry do konserwacji adwy 12. i jak czesto trzeba wymieniać ten płyn w końcówce miernika. Czy zamiast ad12 i ad32 nie lepiej kupić https://allegro.pl/oferta/miernik-tester-ph-tds-ec-temp-atc-4w1-konduktometr-9748515405 ??? według opisu ten tester jest jak połączenie 12 i 32. nie za bardzo znam sie na testerach wiec pytam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 1 Czerwca 2022 @Udyrwiesz coś na temat mierników? bo ja używam tylko płynu helliga a sam bym się dowiedział czegoś o miernikach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Czerwca 2022 @Wiesiu osobiście używam tych tanich. Tylko dlatego że za śmieszne pieniądze kupiłem 10 szt. Na temat tych droższych nie mam bladego pojęcia, więc się nie wypowiem 🙂 A poza tym płyn heliga jest spoko do gleby. Dopóki leje się nawozy rozsądnie i z pomiarem pH płynu to nie powinno nic się dziać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) trzeba prowadzić tak uprawę, by nigdy nie musieć sprawdzać pH w glebie, więc wystarczy sprawdzać pH roztworu czy samej wody przed każdym podlaniem, ale jeśli już dojdzie do tej pierwszej sytuacji to najlepiej po prostu od momentu pojawienia się złego pH zacząć lać wodę z odpowiednim pH, wtedy po jakimś czasie całość się unormuje, nie polecam flusha, chyba że w ekstremalnych przypadkach, nie polecam też stosowania dolomitu w indoorze, ten biały syf zostaje później przez wiele dni uprawy, wolno się rozpuszcza Edytowane 1 Czerwca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 1 Czerwca 2022 @LiitlebigWeed w zestawie Adwa AD12 przychodzi z taką silikonową nakładką (dodatkowo jest plastikowa jeszcze), w której jest właśnie ten płyn. Uzupełniasz go po prostu jak się skończy a ta buteleczka, którą pokazałeś na długo Ci starczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach