szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) Witam. Nie mogę dojść do ładu z roślinami. Czego im brakuje waszym zdaniem? System Autopot temp.: ok. 29stopni wilgotność: 70% 2 x LED 150w 18h/6h święcenia nawozy: biotabs Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan Dodanie zdjęć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @szatan weź ją pokaż pod światłem dziennym, bo tam dobry meksyk jest. Popalona. Edytowane 30 Maja 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 @Udyr jasne, jutro będą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Maja 2022 @szatan ile ta donica w autopocie ma litrów i ile tabsow tam wbiles ? I jak herbatki podawałeś z zestawu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Nawet przy włączonym ledzie wyraźnie widać problem, masz planta niedożywionego mocno, jaki zjada swoje magazyny, jakimi sa liście. Złe ph też może się do tego przyczyniać, ale nic o nim nie wspomniałeś, jakie ono jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @Udyr Autopot 15l z kopułkami airdomes, wcisnąłem 2 tabsy na doniczkę. Herbatek jeszcze nie było bo to 4 tydzień wega, czyli teoretycznie sama woda plus bacterex co dwa tygodnie @Zielone krainy pH przy biotabs nie ma znaczenia według instrukcji, samo się reguluje @Zielone krainy ale też mi się coś wydaje że niedożywione, mimo nawozów Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan Ort @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Chcesz mi powiedzieć, że możesz lać 9 ph do gleby, a tabs ci sam wyrówna ph do 6 ? Qrde magia, na cholerę ph metr kupowałem:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy bakterie + grzyby glebowe, trzeba lać wodę z kranu www.biotabs.nl Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Maja 2022 U mnie z kranu leci 7,9-8.3. Aż tak Ci samo nie zbije. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Canna , biobizz też niby regulują ph roztworu i niby nie trzeba się martwić, co nijak ma się do rzeczywistości. Owszem te preparaty lekko ph regulują, ale nie w cudowny sposób, zazwyczaj zbijają lekko ph, ale jak na dzień dobry lejesz wodę z wysokim ph to ci to tabs nie wyreguluje moim zdaniem, więc warto byłoby sprawdzić, co ci siedzi w ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy @Udyr ostatnio było ok, teraz takie jaja Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Ec idealne ph idealne, tylko plant wygląda, jakby był zagłodzony i do tego z niewiadomym ph w ziemi, masz liście nie jednolite wyssane z różnymi akcentami, ja uznaje, że ph w ziemi też kuleje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 30 Maja 2022 @szatan widzialem opakowanie. Zobaczymy pod normalne światło. Bo jak dla mnie to ją spaliło. Dwa tabsy i za wcześnie się dobrała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy pH ziemi zmierzone płynem helliga w granicach 6 Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan No to w takim razie głodna, jak ph jest w porządku, szczyty rozjaśnione są widać, że tam o nadmiar azotu nie chodzi, ona żółknie i się wyjada od dołów w kierunku góry, a to wskazuje na głód, a nie nadmiar pierwiastków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 @Zielone krainy zrobię jutro zdjęcia przy dziennym świetle jeszcze Na wszelki wypadek zrobiłem oprysk z biobiza fishmix + activera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Jakie masz nazowy do dyspozycji i który to dzień wega ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) @Zielone krainy nawozy: komplet biobiz, z biotabs też wszystko mam, ale z tego co pisze to daje się tylko bakterie plus orgatrex 4 tydzień wega Edytowane 30 Maja 2022 przez szatan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Maja 2022 @szatan Jak masz te od Biobizz , ja bym robił uprawę na Biobizz, a nie na biotabsach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatan 11 Napisano 31 Maja 2022 Najgorsze, że sadzonki też coś zaczynają kuleć... Dałem je poza boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach