Bubble 86 Napisano 26 Maja 2022 Siema, Zwracam się do Was z pytaniem o radę i wasze doświadczenia. Czy ktoś miał styczność z tymi panelami THE JACKSON 150W - GROW THE JUNGLE LAMPA LED? Chodzi mi po głowie pomysł na wzmocnienie oświetlenia na flo, namiot uprawowy 100x100x200, w tej chwili w namiocie wisi Lumatek Attis 300W natomiast idealnie wejdzie mi jeszcze ten panel, patrząc po PAR lamp suma. dawałaby mniej więcej moc Zeusa 465W, a że właśnie zaczynam kwitnienie to jest to. dobry moment na wzmocnienie oświetlenia, szczególnie że panny trzymam na ciasno jak sardynki w puszce. Będę wdzięczny za wasze opinie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Maja 2022 @Bubble to jakiś nowy producent wjechał? Produkcja w Hiszpanii, diody samsunga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 26 Maja 2022 @Tester Tak to wyglada ostatnio na półce widziałem, wyglada to fajnie, cena całkiem niezła. I się zastanawiam, czy nie dołożyć bo wymiarami mi wejdzie idealnie żeby dowiesić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Maja 2022 @Tester już dłuższy czas są, @onyx na tym działał grow. Mają fajne różne opcje. Panele główne, listwy UV, dopałki typu symulowanie wschodu/zachodu słońca. Ogólnie dobrze przemyślane imo drogie -.- @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 26 Maja 2022 @Udyr Półka cenowa Lumateka tak generalnie. Jakościowo pewnie podobnie, ale fajna jest ta modułowość i możliwości rozbudowy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Maja 2022 @Bubble lumatek trochę lepiej wykonany, przynajmniej moim zdaniem. Jednak jest spora różnica między qb a ładnie rozłożonymi paskami. Chociaż roślinom to wszystko jedno 😄 Tylko ludzie zwracają uwagę na estetykę właściwie. 300w nie styka na 1m2 ? W sumie jak masz wolne fundusze to zawsze fajnie mieć kolejna zabawkę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 26 Maja 2022 @Udyr Tak właśnie postanowiłem zainwestować w hobby, a że mam gest teraz jak cholera to światło się przyda. Lumatek fajnie świeci daje radę to 300W, ale tak korci, zobaczyć co będzie dalej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Maja 2022 @Bubble a chętnie popatrzę co z tego wyniknie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 26 Maja 2022 @Udyr Dam znać jak uda mi się wyskoczyć do growshopu i położyć na tym ręce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 27 Maja 2022 @UdyrNo to mogę przedstawić pierwsze wrażenia. Lumatek wygląda solidniej, jest wyposażony w lineczki i inne pierdoły, tutaj nie ma nic. No dobra jest lampa i kabel zasilający, instrukcja po hiszpańsku, jakiś katalog i naklejki. Świecić świeci sama lampa wygląda solidnie chociaż już mocowania pozostawiają sporo do życzenia. A co będzie dalej to się zobaczy po efektach. mocowanie prowizorka bo złe mocowania kupiłem. Wrzucam kilka zdjęć, obok Lumatek Attis 300W. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Maja 2022 @Bubble no i Bajlando 🙂 a jesli będzie za dużo światła to zawsze można drugi box na wega odpalić. I rośliny non stop będą krążyć 😄 W Jacksonie tylko trochę tego 5500-6500k brakuje, nawet widać gołym okiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 27 Maja 2022 @Udyr Masz racji trochę w tym co mówisz, ale jako uzupełnienie wymiarami wlazła idealnie, nie jest źle. Zobaczymy jakie będą efekty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2022 @Bubble ja działałem na tym panelu i byłem mega zadowolony 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Czerwca 2022 @onyx oho, komus sie zapasy w słoiku skończyły. Gdzie tak bywałeś 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2022 @Udyr już prawie koniec, a byłem tu i tam ale czy będę mógł wystartować z kolejnym projektem? Tego nie wiem Ale widzę że trzymasz warte i wspierasz ładnie nowych użytkowników @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Czerwca 2022 @onyx za dużo wolnego czasu mam nadal 🙂 Obyś mógł, bo tylko będzie Ci się sprzet kurzyć. Będę wyglądać za fotorelką ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2022 @Udyr mam nadzieję że wkrótce się uda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 2 Czerwca 2022 @onyx To miło słyszeć, u mnie narazie wyglada bardzo obiecująco. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach