Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Profuturo w zasadzie na samym początku nie będzie Ci ten filtr potrzebny. Jeśli dobrze pamiętam to ak i inne klasyki nie śmierdzą na wegu, co innego critical. To gówno mi śmierdziało skunem już w 2 tyg życia na tej pralce xd @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 24 Maja 2022 @Eddie Plant u mnie ten reg śmierdzi od małego. Jakby połączenie baki i kociego szczocha (?) 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Udyr amoniak? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 24 Maja 2022 @Eddie Plant jest taki specyficzny piekący zapach zioła. Że aż mdli, ciężko wytłumaczyć. Jeśli będzie jajcarz to gdzieś posypie po dolnych u BD żeby się ten gen rozmnożył. Bo naprawdę interesujący jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 24 Maja 2022 Auto mi nie smrodzi do flo. Ale regularne to po 2-3 tyg Wega juz dają zapaszki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) Siema, wczoraj nasionka poszły do ziemi. Jak już coś wyjdzie na powierzchnię to wrzucę pierwsze foty. Mam dwa pytania: -jak nasionka są w ziemi to już odpalać lampę, czy poczekać aż się przebiją na powierzchnię? -mam problem z lampą, a mianowicie dokupiłem regulator mocy oryginalny dedykowany do swojej lampy i za cholerę nie wiem jak go podłączyć, nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji. Pomocy. Regulator: Grow The Jungle Dimming Box Kit - kontroler oświetlenia Edytowane 28 Maja 2022 przez Profuturo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 @Profuturo nie ma instrukcji montażu w pudełku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 2 minuty temu, Udyr napisał: @Profuturo nie ma instrukcji montażu w pudełku ? Nie ma ☹️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 @Profuturo zrób zdjęcia przy zasilaczu kabli. I tego ściemniacza. To musi być typu podłącz i działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 @Udyr Na zdrowy rozsądek regulator powinien być podłączony na wejściu zasilania tzn z niego powinno iść zasilanie do lampy, ale na out jest wolny przewód ale to pewnie do podłączenia innego oświetlenia bo 3 żyły. Nie mam pojęcia jak to podłączyć, nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji. Mam pomysł jeszcze z zasilacza po stronie out ten przewód co idzie z zasilacza bezpośrednio do panela led, ale trzeba go ciąć, wolałbym mieć pewność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 @Profuturo tu jest kabel odpowiedzialny za sciemnianie. Tylko kolory kabli coś mi nie pasują. Bo fioletowy masz a drugi powinien być szary, a wydaje się biały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 @Udyr czyli mam podłączyć pod + i -? Te przewody na zdjęciu to od regularora fioletowy i biały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) @Profuturo kupowałeś ten dimmer w polskim sklepie ? Napisz do sprzedawcy. Musi Ci udostępnić info jak to podłączyć. Bo jak podłączysz coś źle to spalisz diody. Zerknij jeszcze na kolory kabla co wychodzą z tego miejsca co zaznaczyłem. Jeśli nie są schowane jakoś. Potencjometr zawsze wychodzi już z zasilacza. Bo na sam zasilacz podajesz stałe napięcie a na sam panel powinno się regulować. Edytowane 28 Maja 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 @Udyr tak w polskim, ok nie będę kombinował w poniedziałek do nich zadzwonię, dziwne ze nigdzie w necie nie ma schematu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 Też właśnie szukałem i nawet Hiszpanie niewiele mówią o tym. Ten 3 żyłowy jest luźny i nie podłączony nigdzie tak ? @Profuturo Sprawdź czy jest manual albo datasheet dla tego zasilacza. Może tak prędzej schemat podlaczeń znajdziesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 @Udyr tak jest luźny, ma gumową zaślepkę, z racji 3 żył pomyślałem że jest do podłączenia innego oświetlenia szeregowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) @Profuturo To datasheet dokładnie tego zasilacza. I schemat podłączenia. Czyli tak jak mówiłeś fioletowy do fioletowego biały do szarego. Ale wolałem się upewnić 😄 I przed podłączeniem ustaw pokrętło na 0%. A ten czarno biały zaizoluj i z głowy. Edytowane 28 Maja 2022 przez Udyr 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skuby666 1 Napisano 28 Maja 2022 35 minutes ago, Udyr said: Też właśnie szukałem i nawet Hiszpanie niewiele mówią o tym. Ten 3 żyłowy jest luźny i nie podłączony nigdzie tak ? @Profuturo Sprawdź czy jest manual albo datasheet dla tego zasilacza. Może tak prędzej schemat podlaczeń znajdziesz. https://www.inventronics-co.com/wp-content/uploads/2019/08/DS-EUM-240SxxxDG_Rev.A.pdf aaa dobra to samo podeslalismy ;p 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 28 Maja 2022 @skuby666 @Udyr dzięki bardzo jutro podłącze 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profuturo 9 Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Dzisiaj dwie dziewczynki wyszły na powierzchnię, odpaliłem lampę, na razie ustawiona na 40cm i 50% mocy(nie wiem czy dobrze zrobiłem, że włączyłem) Warunki jakie mam u dziewczynek to temp 20°c, wilgotność 70 - 80%, mieszający chodzi i wyciągający. Edytowane 29 Maja 2022 przez Profuturo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach