Amnesia 2 Napisano 15 Maja 2022 miałem w tamtym roku czytałem dużo itp co i jak ale tylko pisze o nie doborach więc dałem bio humus i boje się że to coś więcej i chce się mniej więcej zorientować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Andi dzięki kurwa po twoich radach spaliła mi się cała prawie nie słucham już ciebie bo ty to się znasz jak kurwa na chu** @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia Po pierwsze @Andi dobrze Ci radzi. Te rośliny potrzebują światła od cholery i trochę, każdy wycina na Spocie krzaki żeby jak najwiecej słońca złapać. Po drugie ciężko się wypowiadać w temacie bo informacje których udzielasz to kompletny chaos, prawdopodobnie niekompletne i prawie po polsku. Po trzecie 1,5 tyg. roślina w mojej opinii to powinna dostać co najwyżej cokolwiek na rozrost korzeni i wyregulowana wodę, ale azotu nie powinno jej brakować. @Andi Ja to bym traktował jako komplement bo na czym jak na czym, ale na chuju to kurwa się zna napewno. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Bubble to jak się zna i kazał mi na fuil słońce dać co go posłuchałem i mi ją spaliło to chyba nie za bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia Ok, kazał Ci też pilnować i podlać w odpowiednim momencie. Jak roślina stoi na słońcu to i woda z doniczki paruje migiem, ciężko się wypowiadać dalej bo nawet wielkości doniczki nie znamy, aczkolwiek doradzali koledzy również żebyś wysadził roślinę w grunt. Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o out, ale to podstawy są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Bubble podlałem i za godzine przychodze a tam listki takie suche że po dotknięciu w pył się robią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia a zdradzisz nam ten sekret odnośnie pojemności donicy? I ilości podlanej wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Bubble podlewam na wyczucie aż doniczka jest cięzka ale nie aż tak by się lało a doniczka ma 1,30 l a tamte 2 mają po 2.5 l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia Ale na oko to będzie 50, 100 ml? 0,5L? Tak jak mówię, nie jest to kwestia pełnego słońca moim zdaniem, może trochę mała być ta doniczka, do tego jest czarna i się nagrzewa więc woda ubywa moment. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Bubble aaa no dobra ale myślisz ze mogę już normalnie dać je na pole i nie wnosić do domu ps w nocy jest nawet do 7 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Amnesia napisał: dzięki kurwa po twoich radach spaliła mi się cała prawie nie słucham już ciebie bo ty to się znasz jak kurwa na chu** bo się podlewa baranie i w takich doniczkach to możesz trzymać ale sadzonki przez krótki okres 😄 Edytowane 16 Maja 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Andi podlewałem baranie XD aż taki głupi nie jestem @Amnesia ale dobra mniejsza z tym a ona mi przeżyje czy nie ? bo nie ukrywam trochę ucierpiała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia no chyba jednak jesteś jak dałeś w takich małych doniczkach i przesuszyłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Andi miała cały czas wilgotno rozumiesz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2022 1 minutę temu, Amnesia napisał: ale dobra mniejsza z tym a ona mi przeżyje czy nie ? nie wiemy jak ją zjarało, na oucie jak słońce pizga to moment się ziemia wysusza, nawet w wiadrach 50l czy większych Teraz, Amnesia napisał: miała cały czas wilgotno rozumiesz ? to by się nie zjarała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia mniejsza tera powiedz czy ona ozyje czy wpisać ja na straty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia a ja wróżka? fote daj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia czekaj dam zd może coś wydumasz przez nie czk zrobię zd takie coś się stało 😞 smutno mi jak na to patrzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2022 @Amnesia odbije tylko daj do większych doniczek albo wykop dołek z nowa ziemią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnesia 2 Napisano 16 Maja 2022 @Andi a moge normalnie na polu ja zostawić jak zchodzi do 7 stopni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach