jarecki12 0 Napisano 12 Maja 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Maja 2022 @jarecki12 Jakie ph ziemi? Prawdopodobnie złe ph. Ten miernik, jaki masz wbity w glebę przekłamuje. Kup płyn Heliga. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) nie tyle płyn helliga co dobry miernik, bo płyn helliga czasem w chuka leci z barwami tak, że nie będziesz wiedzieć czy masz zielony czy pomarańczowy bo będziesz mieć pomieszane kolory roztworu momentami nachodzące na siebie, ja tak miałem i powiem ci pierdolnąłem tym płynem helliga do kosza Edytowane 12 Maja 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 13 Maja 2022 to jaki jest dobry miernik do mierzenia ph ziemi?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 13 Maja 2022 @LiitlebigWeed Adwa AD12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 13 Maja 2022 @hitopoktam tylko że Adwa AD12 jest do mierzenia wody i do hydro nie do ziemi. poza płynem heliga nie znalazłem żadnych porządnych mierników ph ziemi, bo w większości to chinszczyzna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) @konopny_janusz ja 2 razy używałem płynu heliga z castoramy na moje oko był dobry jak mierzyłem ziemie od biobizza nową to pokazywał na żółto czyli mniej więcej tyle ile powinno te 6.3 - 6.5 No ale też słyszałem ze różnie ludzie trafiali ja bym kupił tak z 3 sztuki i przetestował a i trza patrzeć na datę ważności zeby nie był przeterminowany. Edytowane 13 Maja 2022 przez Growerseed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 13 Maja 2022 @LiitlebigWeed bez problemu da się zmierzyć pH ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) @LiitlebigWeed źle mówisz, Adwa D12 wbijasz w ziemię i masz wynik ewentualnie bierzesz kawałek ziemi mieszasz z wodą destylowaną czyli robisz z tego roztwór i też masz wynik, X razy bardziej dokładny niż płyn helliga Edytowane 13 Maja 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 13 Maja 2022 wie ktoś jaka jest różnica miedzy Adwa D12 a wiekszymi numerkami Adwa AD xx.???? bo znalazłem na allegro Adwa AD12 z rożnymi numerkami od ad11 do ad 35 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Maja 2022 @LiitlebigWeed popatrz do czego są jakie mają funkcje adwa ma w ofercie kilka/kilkanaście sztuk mierników @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach