początkujący 113 Napisano 11 Maja 2022 Siema lecę z drugim outdoorem w życiu i chcę jeszcze raz wszystkim podziękować że pomogliście mi w tamtym roku bo bez tego forum bym sobie nie poradził, niżej podam nawozy i pestki Pestki pełnosezonowe - Liban kush- Deuter -Liban c99- Deuter -AK liban- Deuter -Liban amnesia Pestki fast version -Guerilla gold x pluto auto x5 - Szila seeds Automaty -think different - Devil kiss auto x4 -Amnesia haze - Deuter Nawozy- biobizz trypack, mikoryza Ziemia spotowa z kupną- perlit, dolomit, obornik koński Zdjęcia dodam na dniach. 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 26 Maja 2022 Witam witam rośliny polautomatyczne i sezonowe wylądowały na spocie, od razu wam mogę polecić odmiany od szila seeds kielkowalalność 100% i idą jak burza a od deutera niestety dwie rośliny odpadły przez ślimaczki a jedna mi zniknęła z działki ktoś musiał zajebać.. na placu boju został Liban kush, amnesia Liban oraz 5 sztuk od szila seeds, później dojdą automaty i coś chyba jeszcze dokupie bo wiadomo jak to jest na out nie wszystko przetrwa Niżej wrzucam zdjęcie GGxpluto, wszystkie w podobnym wzroście ale narazie nie wrzucam foto wszystkich bo po co, dopiero jak zaczną kwitnąć to zacznę wrzucac wszystkie Pogoda jaka jest taka jest nic nie zrobię ale mogło by być lepiej, woda w oczku zrobiła się zielona i jest pełno glonów boję się tym podlewać i to koniec moich żali życzę wam dobrej pogody i bez przypału pozdro 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 26 Maja 2022 @początkujący czarna ziemia oby nie zryły jej dziki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 26 Maja 2022 @Tester Liczę że mi pomoże antibissan z dzikami, nie mam czym za bardzo tego przykryć nie chce kamuflażu dookoła niszczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 26 Maja 2022 @początkujący skutecznym odstraszaczem na wszelkiej maści zwierzynę są ludzkie zapachy. Np poumieszczaj dookoła spota woreczki z proszkiem do prania lub wkop butelki z olejem napędowym z wystającą szmatą (jak koktajk molotova) i jak glony ci pływają w wodzie to bym nie podlewał tym. Gdzieś w cieniu połóż sobie skrzynkę np od browarów, rozłóż w niej worek np od smieci i tam niech Ci się deszczówka gromadzi. Ale jeśli nie chcesz glonów to koniecznie w cieniu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 27 Maja 2022 @Eddie Plant no to mnie zawiodles ta wiadomością cała robota z oczkiem poszła sie... trudno będę z baniakami latał :d dzięki za te sposoby na lesne stwory 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 13 Czerwca 2022 Siemka dzisiaj byłem na spocie po gradobiciu ale obyło się bez strat, na polu bitwy zostało 12 roślin a było 16 na froncie za mało posypalem slimakolu i ślimaki przedarły się przez linie ognia i zabiło mi 4 rośliny ale już wzmocnilem pole minowe, rośliny dostały oprysk z ashai sl i poleciała pierwsza dawka biobizz. Mam dwa pytania a one brzmią czy jest jakaś możliwość wyczyszczenia oczka z glonów żeby woda była zdatna do podlewania? Bo nie dam rady bez tego oczka z podlewaniem, a drugie pytanie czy takie odrosty które zostały połamane mogę jakoś sklonować zdjęcie poniżej Dokupilem jeszcze blue shaman fast od bulka ale zapomniałem zrobić fotki 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 13 Czerwca 2022 1 godzinę temu, początkujący napisał: czy takie odrosty które zostały połamane mogę jakoś sklonować zdjęcie poniżej szansa jakaś jest 1 godzinę temu, początkujący napisał: Mam dwa pytania a one brzmią czy jest jakaś możliwość wyczyszczenia oczka z glonów żeby woda była zdatna do podlewania? dodaj dolomitu do wody zrób podsypke też pod krzaki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 13 Czerwca 2022 42 minuty temu, Tester napisał: szansa jakaś jest Poczytałem coś o klonowaniu i użyłem jakiegoś ukorzeniacza co miałem na chacie i dalem w glebe może coś pyknie 44 minuty temu, Tester napisał: dodaj dolomitu do wody zrób podsypke też pod krzaki Myślisz że jak dodam dolomitu do wody i będę ją filtrowal przez szmatke do konewki to zielona woda nie zaszkodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 13 Czerwca 2022 Z moich obserwacji miedź sprawdza się lepiej na ślimaki niż trutka. Zawsze znajdzie się saper co znajdzie drogę. Przez taśmę miedzianą się żaden nie odważył, są warunki, pogoda i na spocie ich pełno, ale nie mam nic pogryzione. Teściowie mają beczkę 1000l z deszczówki, przepływ jest tylko jak otwierasz zawór 😂 żeby zapełnić konewki. Oglonowana cała, ale rośliny nie narzekają. Twoja decyzja. Ogólnie tą sadzawkę to daleko masz od tych swoich grządek? Pogoda na razie taka że nie potrzebujesz aż tak podlewać. Może zrób sobie odpływ z np. 3/4 sadzawki, kanał w stronę ogródka? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 228 Napisano 14 Czerwca 2022 @grolsch3 taśma miedziana mówisz ? 10 godzin temu, początkujący napisał: Myślisz że jak dodam dolomitu do wody i będę ją filtrowal przez szmatke do konewki to zielona woda nie zaszkodzi? a po co filtrować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 14 Czerwca 2022 @Kibic być może obawia się że w glonach będzie jakiś syf który może negatywnie wpłynąć na roślinki, tak tylko przypuszczam. Nawiasem mówiąc ciekawe jakie pH i EC ma taka woda. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 14 Czerwca 2022 16 godzin temu, grolsch3 napisał: Ogólnie tą sadzawkę to daleko masz od tych swoich grządek? Pogoda na razie taka że nie potrzebujesz aż tak podlewać. Może zrób sobie odpływ z np. 3/4 sadzawki, kanał w stronę ogródka? Odpływ odpada bo jest za płytko bo niestety zrobiłem na szerokość a nie głębokość, a co do tej taśmy miedzianej jak polecasz wezmę miedź z kabli i owine wokół roślinki będzie dodatkowe zabezpieczenie @Kibic tak jak Mirecki napisał wolę lac bez żadnych syfów bo nie wiadomo co to tam pływa i też żeby konewka się nie zapychala a co do pH i EC nie mam miernika. .ciekawe jak to będzie zobaczymy jak kilka razy podleje A to dwie panienki Blue shaman dosadzone mniej więcej tydzień temu mają się dobrze. I jeszcze mam takie pytanko orientacyjne ile podlewacie na tydzień swoje panie jeśli jest ciepło i bez opadów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 14 Czerwca 2022 @Kibic no ja na razie nie narzekam, a Ty stosujesz i masz inne zdanie czy szukasz sposobów? :) Miedź z kabli jak najbardziej również wchodzi w grę 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 14 Czerwca 2022 @grolsch3 złodziej przyjdzie to i jeszcze na miedzi zarobi 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 228 Napisano 14 Czerwca 2022 @grolsch3 tak pytam 4 godziny temu, początkujący napisał: I jeszcze mam takie pytanko orientacyjne ile podlewacie na tydzień swoje panie jeśli jest ciepło i bez opadów? raz, dwa razy 2l na krzaka w tygodniu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 21 Czerwca 2022 (edytowane) @początkujący Ale spota to masz zajebistego pozazdrościć. 😉 Edytowane 21 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 21 Czerwca 2022 @Szwagrom dzięki trochę pracy w niego włożyłem myślę że natura obrodzi w tym roku za robotę 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 21 Czerwca 2022 @początkujący ciężką pracę zawsze wynagrodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 24 Czerwca 2022 Siema doradzi mi ktoś co to może być za cholerstwo, żeruje na świeżych małych liściach a dużych wiatrakowych nie ruszają to na pewno nie są ślimaki, zrobiłem oprysk z czosnku może coś pomoże A i jeszcze mam takie głupie pytanie xD ostatnio jak wychodziłem ze spota po ulewach zobaczyłem taka niewielka kałuże 20m od spota i tak sobie myślałem o tym problemie z wodą bo w oczku już jest kryzys i wpadłem na to żeby dokopać się do wody gruntowej, bym pokopał 2m w dół i brałbym stamtąd wodę pokaże wam filmik że na głębokości 0,5m ziemia jest jak gąbka aż z niej kapie i łopata chlupie jak w dupie 😀 VID_20220624_202823(0).mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach