Tester 1,397 Napisano 29 Lipca 2022 1 godzinę temu, początkujący napisał: mogłem prędzej pomyśleć i powbijac badyle na początku, teraz się boję że za mocno korzeń zniszczę i się zestresuja nie musisz przy samej bryle korzeniowej wbijać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 29 Lipca 2022 @Zielone krainy U mnie jest tak że plon z automata mogę sobie na spokojnie wysuszyć, ale przy tej większej ilości jest już problem bo nie mieszkam w domku jednorodzinnym, bede musiał kombinować suszenie w opuszczonych domach w okolicy lub jak pogoda pozwoli to na outdoor, nigdy już nie będę suszyć w suszarce do grzybów 🤢 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 29 Lipca 2022 Lubisz budować, zbuduj sobie daszek na drzewie liściastym. Podwieś topy, będzie dobry przewiew, suszysz z liściami (później mnie przeklinasz za to przy trymie), dłużej się suszą. Po 4-5 dniach trymujesz, nie będzie najgorzej serio, już najgorsze zapachy uciekną. Wtedy możesz z 2 dni bez liści na dworze jeszcze, albo do domu jak będą warunki. Taki ja mam plan jak obrodzi to co rośnie 😂 pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 29 Lipca 2022 @Tester Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia bym pokazał czy w miarę dobrze zrobiłem ale to przy kolejnej wizycie, robiłem tak że wbijalem badyla około 30cm od rośliny, roślina przechylala się w lewo to ciagnalem ją sznurkiem w prawo , myślę że to coś da na chwilę a odgałęzień nie ruszyłem bo sytuacja byla stabilna jak na moje amatorskie oko 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Lipca 2022 @początkujący No rozumiem, mi chodziło o warunki suszenia, a konkretnie ich brak, za wysokie temperatury, więc suszenie wyjdzie kiepsko, ewentualnie coś tam curing podratuje te topy w sensie ich jakości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 29 Lipca 2022 @grolsch3 o o drzewie nie pomyślałem, będę musiał poszukać jakiegoś drzewa wysokiego a jak znajdę to pomyśle o tym, ale chyba dopiero powiesze po trymowaniu :D @Zielone krainy Tak pytam z ciekawości działasz coś Outdoor? Mnie curring uratował jak dodałem saszetki plus do tego dodałem limonke ale tak szczerze nie polecam, zioło jakos straciło swój "urok" prześmiardlo limonka, chciałbym mieć takie problemy jak ty hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Lipca 2022 @początkujący Ja tylko indoor , za dzieciaka, jakieś outdoor robiłem ze znajomym, ale lipa z tego wyszła wtedy. Mi chodzi, o jak największą jakość, dlatego mnie temperatury niepokoją, bo wiem, że w takich temperaturach nie da się wysuszyć jakościowo, da się to potem curingiem podratować, ale nie będzie takiej jakości, jakby mogło sobie wolno schnąć z 2 tygodnie w temp 20-18 stopni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy no to żeby cię curring uratowal 😁 tak szczerze ze mnie taki koneser z dupy wyjęty że tylko paliłem po tygodniu suszone i było dobre nie narzekałem a z suszarki ciutkę gorsze 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Sierpnia 2022 @początkujący Po tygodniu suszenia to temat powinien być w miarę ok, ale jak wyschnie w 1-2 dni , bo temperatury w domu dochodzą do 30 stopni C to lipa będzie lekka, no ale trudno curring trochę pomoże. Mam jeszcze 2 tygodnie do kosy może coś wymyślę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy 2 tygodnie to szmat czasu pogoda się może uspokoi i będzie mniejsza temperatura, a jak nie to może jakiś wentylator w pomieszczeniu i zamknięte okna żeby nie było cyrkulacji może pomoże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Sierpnia 2022 @początkujący Jak się pogoda nie zmieni i nie będzie chłodniej, to jedynie rozwiązanie to klimatyzacja, ale nie bardzo mi się podoba pomysł włączenia klimatyzacji 24 h na dobę przez 2 tygodnie, bo koszty wyjdą spore. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy he, musisz ocenić wkład a zysk (nie chodzi mi tu o pieniądze z zioła o a jakość) klima droga sprawa ale jak nie będzie innego wyjścia.. Nie wiem czy jest inne wyjscie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Sierpnia 2022 @początkujący Ja uprawiam pod siebie, więc wiesz, nic nie zyskam na włączeniu klimy po za tym, że będzie lepiej smakować i pachnieć i moc też będzie lekko większa, ale hajsu poleci sporo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy wiadomo, jeżeli możesz sobie pozwolić na klime to nie ma co kombinować, ale mam nadzieję że pogoda się poprawi i obejdzie się bez dodatkowych kosztów 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Sierpnia 2022 @początkujący Zobaczymy , może jakieś pośrednie rozwiązanie znajdę, że puszczę klimę, ale nie 24 na dobę, ale z przerwami i może coś sensownego z tego wyjdzie o ile pogoda nie postanowi lać srogim żarem z nieba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Zielone krainy jeśli w pl mieszkasz to raczej pogoda się nie uspokoi jak teraz patrzę :d Witam dzisiaj poranna wizyta bo jest najchłodniej więc można na spokojnie zająć się krzakami, automaty kwitną jeden ładnie buduje kwiaty a z drugiego automata myślę że nie będzie dobrego palenia, blue shamany pokazały płeć a od szila seeds 1z5 powoli przełącza się na flo a reszta myślę że zacznie niedługo kwitnąć, panny od szila seeds mają ponad 2 metry, a blue shamany o polowe mniejsze wiec jest dobrze, nieco podlalem bo tego potrzebowały w te upaly, przy kolejnej wizycie porządnie podeprze krzaki, zdjęcia poniżej miłego dnia życzę. GGxpluto 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Sierpnia 2022 @początkujący Ładny busz , jakby to wszystko doszło to ile g z tego typujesz ? Kilogram pewnie lekko , by z tego wyszedł, a może i więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Zielone krainy dzięki już rośliny na siebie zachodzą, moim celem w tym roku jest zebrać 1kg ale czy się uda to nie wiem bo mój spot jest dobry ale zawodzi na jesień, ponieważ słabo jest przewiewny i co za tym idzie wysoka wilgotność , zostaje mi tylko modlitwa o dobra pogodę w wrześniu i październiku :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Sierpnia 2022 @początkujący Oby obeszło się bez plechy, niech wpadnie ci ten 1 kg , będzie jarania do następnego outdoor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Zielone krainy hehe przy moim paleniu to wystarczy na 10 lat ale to nic, zakopie na spocie większość i następny sezon lecę dalej bo kocham to robić 😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach