Tester 1,408 Napisano 28 Stycznia 2019 Podstawą rozwoju każdej rośliny w tym konopi jest woda i składniki odżywcze, zadaj pytanie jak podlewać i nawozić swoje rośliny w warunkach outdoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Czerwca 2019 Co ile muszę podlewać roślinkę posadzoną bezpośrednio w ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 26 Czerwca 2019 Jeśli jest bezpośrednio w ziemi przy ostrych upałach ja bym podlewał raz na tydzień i powinna wytrzymać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 26 Czerwca 2019 ja w ostatnim sezonie podlałem tylko raz i wszystko ładnie urosło, ale miałem farta bo deszcz mi podlewał średnio raz na tydzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 4 Czerwca 2020 Ale auto chyba częściej? ? wyczytałem że co 3 dni mniej więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2020 @Este2514 zależy od warunków i czy w ziemi krzak czy doniczce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 4 Czerwca 2020 @Este2514 uważam, ze czasami lepiej przesuszyć niż miałaby mieć za mokro ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 4 Czerwca 2020 @Tester Jeden spot w ziemi(i to był błąd niestety) drugi już w workach wkopane są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2020 @Este2514 to kontrolować trzeba glebę, nie przesuszać i nie robić błota 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 4 Czerwca 2020 @Tester O pH się boję... W worku pewniej chyba. Duże dałem, około 20-25l ziemi plus perlit, ale i tak to zły pomysł był. Kontroluje od początku bo się uczę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Czerwca 2020 @Este2514 w jakich workach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Este2514 0 Napisano 4 Czerwca 2020 Po ziemi. Foliowe 40l w nich około 20-25l ziemi i perlit @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Maja 2021 Dolomit. Poje.. te dozowanie na opakowaniu, nie rozumiem. Mam pH ziemi jakieś 6. Ile tego dodać do ziemi żeby tak dobić do 7. Chyba że to działa tak że jak za dużo sypne to się nic nie stanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Maja 2021 @mleczyk jak na oucie sadzisz to sypiesz wokół bryły korzeniowej raz na jakiś czas, deszcz popada i się wchłonie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 3 Maja 2022 Czy ktoś może polecić najprostsze, najtańsze i sprawdzone nawozy, na każdą fazę żeby mieć po prostu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Maja 2022 @Franek123 podstawa to dolomit, a nawóz to na wzrost azofoska czy coś z Canna, Plagron, kwitnienie potas i fosfor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 5 Maja 2022 Mam wodę blisko spota, takie jakby małe bajorko, pełno glonów. Moje pytanie co wrzucić w taka wode żeby nadawała się do podlewania? Cal-mag? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Maja 2022 @Franek123 przede wszystkim na dzień dobry sprawdź pH żebyś wiedział na czym stoisz. Co do dalszych zmagań z tym to czekaj na opinie innych bo nie pomogę za dużo (sam mam wodę dosłownie 25m od spota (rzeka) ale nigdy nie podlewałem taką wodą). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Maja 2022 3 godziny temu, Franek123 napisał: Moje pytanie co wrzucić w taka wode żeby nadawała się do podlewania? Cal-mag? ja dolomit dawałem i było git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiekochucki 5 Napisano 6 Maja 2022 W dniu 03/05/2022 o 20:06, Tester napisał: kwitnienie potas i fosfor Podawałbyś potas/fosfor 10 dni przed scinką? Czy lepiej juz nie ruszać i sama woda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach