janusz_cebulobar420 1 Napisano 14 Kwietnia 2022 Hej, Na początek siemanko wszystkim, jestem świeżak na forum. Za późno się dowiedziałem o waszym istnieniu😅 stąd też brak pełnej fotorelacji, ale kolejna na pewno od zera wleci. Jeśli chodzi o odmiany to tak jak w temacie, wszystko automaty, obsadzone 26.02, doniczki 2x4,5l oraz 9l , wleciał na początek trening LST, mała defoliacja oraz Scrog, a i co ważne myślę, to wystartowałem od zera w systemie 12/12, pierwszy raz w ten sposób i może ktoś się podzieli swoimi spostrzeżeniami na ten temat, ciekaw jestem waszych opini😉 . Lampa na ledach samsunga LM301B Full spectrum 110w ,powierzchnia uprawy 47 x 47 cm (0.22 m2) . Wiem że jest trochę gęsto, wręcz gęsty busz, docelowo miał być jedynie ak47 ale miłość do marry i mój skryty wewnętrzny janusz nie pozwolił pozbyć się wykiełkowanych nasionek i tak już ze mną zostały🤣🤣🤣 Ziemia Canna tera, Nawozy Biobizz trzypak według tabelki producenta, stosowany różnie, czasem co podlewanie a czesem z przerwą 1-2 podlania wodą zależy jaką mają chcice na żarło. Woda kranówa odstana w ciemni przeważnie 48h. A co do warunków Dzień około 28c i 50-55% RH a Noc 18c i 65-70% RH. Z grubsza wszystko chyba, chętnie poczytam wasze opinie i sugestie:D pozdro i z fartem mordeczki 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Kwietnia 2022 @janusz_cebulobar420 przy 12/12 pestki nie wykorzystają pełnego potencjału. Czym spowodowana była decyzja o takim ustawieniu światła ? Fajny schludny box. Chyba gdzieś już go widziałem, # forum ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz_cebulobar420 1 Napisano 14 Kwietnia 2022 @Udyr Hmm szczerze to przy 12/12 szybciej roślinka kwitnie, wiem że odbija się to na plonie, ale akurat zależało mi na czasie , aczkolwiek znajomy znajomego zza oceanu😅 cały czas tak działa i jest zadowolony i aż tak pestki nie dostają po dupie. A druga kwestia to byłem ciekaw jak zareagują na taki system, chciałem poobserwować od zera a nowe doświadczenia zawsze cenne. Dzięki, właśnie się zastanawiałem i tak padła decyzja na tą szafkę i jestem w 100% zadowolony. Jakość naprawdę spoko, mogła być ciut większa ale nie marudze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Kwietnia 2022 @janusz_cebulobar420 myślałem że automaty są fotoobojetne i 12/12 nic im nie robi oprócz zmniejszonego wzrostu. Rosnąć będą, zobaczymy jak kwiatki się będą formować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz_cebulobar420 1 Napisano 14 Kwietnia 2022 @Udyr Ogólnie jest mało informacji na ten temat i zauważyłem że zazwyczaj wszyscy odradzają ale nikt nie ma konkretnych doświadczeń dlatego sam chciałem spróbować. Z Polskich youtuberów np. Hydro zagadka podsumował 12/12 i wyszło to całkiem spoko także polecam oglądnąć😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Kwietnia 2022 @janusz_cebulobar420 a zobaczymy jak to wyjdzie 🙂 sprawdzic zawsze warto. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 14 Kwietnia 2022 Powodzenia z fotorelka bede zagladal. Od jakiego producenta pestki ? 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz_cebulobar420 1 Napisano 14 Kwietnia 2022 @zwiezak966 Dzięki😄 hmm pestki dostałem do paczki w gratisie i nawet nie sprawdziłem producenta, ale jak mi nie zapadło w pamięć to raczej jakiś randomowy, mało znany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 14 Kwietnia 2022 @janusz_cebulobar420 generalnie dawno nie widziałem nigdzie odmiany Big Buda. Teraz wszędzie jego hybrydy i kolejne pokolenia mixów widać w sklepach. Bodajże Critical ma w genach Big Buda ale nie wiem do końca. Będę zaglądać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Kwietnia 2022 Zdrowo wyglada 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach