KocurNL 1 Napisano 13 Kwietnia 2022 Witam forumowiczów jest to moja pierwsza próba uprawy w domu , czy takie lampy wystarcza by zebrać jakieś plony ? Czy roślinki na 12 dzień życia rosną dobrze? Proszę o jakieś rady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 13 Kwietnia 2022 @KocurNL napisz kolego coś więcej co to za lampy, jaką mają moc, jaka barwa światła, ile lumenów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Kwietnia 2022 @KocurNL uprawiasz bez growboxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KocurNL 1 Napisano 13 Kwietnia 2022 Firmy Baltimore 1x 80w 10000 lum cool light 6500k 1x 50w 5000lum 6500k @Tester narazie tak na weekendzie myślę stworzyć jakiś amatorski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 13 Kwietnia 2022 Moim amatorskim okiem na wega spoko, nada się, zależy jaki rozmiar boxa złożysz, ale wydaje się, że będzie ok. Na flo przydałaby się cieplejsza barwa światła . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KocurNL 1 Napisano 13 Kwietnia 2022 4 godziny temu, zwiezak966 napisał: @KocurNL napisz kolego coś więcej co to za lampy, jaką mają moc, jaka barwa światła, ile lumenów ? Ile godzin dziennie i w jakich porach lampy mają pracować? Czy odległość na zdjęciu jest dobra ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 13 Kwietnia 2022 Jesli to automat to mozesz capy czas swiecic 18/6 albo 20/4 albo 24/4. Rozne szkoly sa, ale kazda z tych opcji jest dobra. Jesli sezon to 18/6 na weg i 12/12 na flo. Co do wysokosci to. Musisz obserwowac jak sie roslina zachowuje, nie wypowiem sie w tym temacie, bo u mnie nie bardzo pyklo z wysokoscia i wyrosla mi troche karlowata roslinka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KocurNL 1 Napisano 14 Kwietnia 2022 Zamierzam zamówić takiego boxa , mam pytanie ile krzaków tam sie zmiesci Np . Ak482 Aut. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 14 Kwietnia 2022 @KocurNL kupujesz box 1m2 a z drugiej strony pytasz ile godz. światła dać krzakom...nie pasuje mi coś ;) słoiki bankowo wypucowane stoją. Średnio się odczytuje odległości ze zdjęcia zrobionego pod kątem bez żadnego punktu odniesienia. Boks fajny ale przepłacisz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Kwietnia 2022 3 godziny temu, KocurNL napisał: mam pytanie ile krzaków tam sie zmiesci Np . Ak482 Aut. max 9 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Kwietnia 2022 @zwiezak966 da się i na białym świetle, najwyżej kwiaty będą mniej zbite. @KocurNL uważaj na temperaturę obudowy, szybko żywotność tracą bez aktywnego chłodzenia. Wrzuć chociażby jakiś went komputerowy nawet na 5v na górę. Bo szybko się wypalą pola na ledzie. 130 w takiego światła to sądzę że 0.36-0.5m2 ogarnie. Imo boki roślin trochę światła stracą. Ale to mały problem akurat. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach