Skocz do zawartości
kemot85

Power plant auto

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@kemot85 ogolnie 5 to malo. Ja daje dobre 10cm zeby korzenie troche pozniej dotarly do tabsa. Z poczatku roslina nie potrzebuje tyle azotu . To automat jest i teoretycznie wszystkiego co podaje producent powinno sie dawac polowe do autosa. Dawki sa do sezonowych roslinek. Moze tez byc ze te przypalone maja slabsza genetyke i nadmiar azotu im szkodzi. Nie daja rady go przerobic. Nie lej orgatrexu poki co. Sama woda odstana. Moze byc ze ten orgatrex byl zbedny na poczatku bo i tak juz byl i popalil ja troche.bo jakby nie patrzec to ziemia ma skladniki do tego startex ma skladniki sam tabs jest mocno nasycony orgatrex ma skladniki i na to wszystko korzenie tabsa pewnie dopadly za szybko i efekt jest jaki jest. Dla auto to zdecydowanie za duzo substancji nawet organicznych

Woda i obserwacja. Mloda jest jesacze w miare moze przejdzie to bokiem i sie wyklaruje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chyba bym odpuscil i poczekal chwile. Obserwuj ten tydzien i sama wode lej. Jak dasz w 5 tygodniu to nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@interesujacy_plon  no podchodzi troche jakby pod magnez ale czy na pewno? Od leda predzej braki wapna by bylo widac mysle. 

mag-deficiency.jpg

A nie wyglada na brak 

calcium-deficiency.jpg

@kemot85 te swiecenie 24h to nie jest dobry pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nie no, moja wiedza jak na razie jest teoretyczna ale z riserczu, który zrobiłem wynika:

ledy niekoniecznie powodują niedobór cal/mag (dużo osób nazywa to mitem, w Internecie obwinia się o to głownie stare, słabej jakości niebieskie ledy) ale ze względu na niższa temperaturę pracy i wyższe ppfd sporo ludzi umieszcza lampę zbyt nisko powodując poparzenia roślin

@kemot85

na jakiej wysokości i z jaką mocą pracuje twoja lampa?

Edytowane przez interesujacy_plon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@kemot85 wskakuj wskakuj. Noc jest bardzo wazna dla roslin. Te cale 24 na dobe to tez mit. W nocy zachodza reakcje u roslin. Jest roznica temperatur itp. Panny odpoczywaja a kazdy potrzebuje odpoczynku. Nornalnie im nocke dzisiaj zapodaj i juz tak zostaw. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Eddie Plant juz nie wciagam. 

,,Dziś mam inny okręt
Gdzieś dziś mam inne opcje w nim
I tylko chciałbym móc powiedzieć
Tamte dni są obce mi" pozwole sobie pezeta zarzucic 😉

Aczkolwiek kiedys to jak stary odkurzacz zelmera.. nie do zajebania xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Eddie Plant jest mlodosc jest impreza. Konczy sie mlodosc to i impreza sie musi skonczyc 🙂 kto tego nie ogarnie zostanie wciagniety w odchlan mlodosci i tam juz zostanie xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Eddie Plant szybko się kończy 🙂 rzeklbym iż szybciej się kończy niż nadazysz napychać nochala ścierwem 🙂

@interesujacy_plon powiem Ci że coś w tym jest bo zauważyłem to na niektórych plantach u siebie. W każdej bajce jest ziarno prawdy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi