Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr zmierzyć każdą z osobna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent Jeśli to ich dzień podlewania to warto byłoby wiedzieć gdzie jest taki sam problem. Ty im lejesz mineralne nawozy chyba o ile dobrze pamiętam ? Z pH + byłoby łatwiej ustawić wodę nawet z nawozem i podlać je bardziej w kierunku 7ph. Jakoś by się podniosło w krótkim czasie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr tak mineralne, a jaką miksturę im przyrządzić? Używam produktów canna terra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent z kranu leci 6.3 po odstaniu ? Zazdro. Wszystkie mineralne które masz obniżaja pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr ja zbijałem wode @Udyr z kranu 7,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent No to daj jej flores i boosta na tyle żeby się zakręciło w 6.8-7. jak będziesz dalej podlewać tak nisko to nie zje tego co lejesz. Po jednym podlaniu powinno się poprawić. Potem już normalne dawki bez zbijania w dół będzie trzeba lać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr na roślince nr 4. Wlałem 6,8 wypłynęło 6,2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent no to grubo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr to mój pierwszy grow indoor dużo się nauczyłem, dociągnę ten projekt do końca i startuje z kolejnym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent i tak wypadałoby wyregulować indywidualne żeby to dociagnac do końca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr Mam jeszcze pytanie bo mam nawozy mineralne a pH- i pH+ organiczny od bio bizz, czy to może źle wpływać jakoś? @Evenemeent polecił byś jakiś pH metr do gleby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent niby problemu nie powinno stworzyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr roslinka 3. i 6. Wlane 6.8 wypłynęło 7.1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent napisz sobie to na kartce najpierw. Wieczorem wpadnę tu to Ci odpisze co i jak. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr 1. 6.3 -> 6.1 2. 6.3 -> 6.2 3. 6.8 -> 7.1 4. 6.8 -> 6.2 5. 6.8 -> 6.9 6. 6.8 -> 7.1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent wszystko spokojnie możesz mieszać na 6.5-6.6 żeby za dużych skoków nie było. Zacznij od dolania do wody nawozów i jeśli będzie w granicach to nie dodawaj ani pH- ani pH+. Jeśli się ziemia ogarnie to powinny w dzień albo dwa ruszyć dupsko. Powiedz mi czy używałeś naraz + i - bo mam pewne podejrzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr raz na vegu mi się zdarzyło @Udyr rozumiem, że nie powinno się tak robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Evenemeent no nie powinno. Albo w dół albo w górę się daje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Evenemeent Znalazłem taką tabelkę z której wynika że problem z Wapniem mógł wystąpić od zbyt niskiego pH jak ci @Udyr pisał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evenemeent 0 Napisano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) @Ważniak Możliwe, że to pleśń?Roslince wypada dzień podlewania a z jakiegoś powodu ma dalej mokro Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Evenemeent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach