Weronika99 5 Napisano 5 Kwietnia 2022 Super. W takim razie zamawiam. Teraz kwestia wyboru odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 5 Kwietnia 2022 Mam takie dość ważne pytanko. W miejscu w którym aktualnie mieszkam dość często są przerwy w dostawie prądu, zazwyczaj kilkugodzinne. Nic nie mogę na to poradzić niestety. Którą odmianę mniej spierdolę przez to? Automata czy fotoperiod? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) @Weronika99 raczej fotoperiodu, bo można przedłużyć wega, ale można shermić roślinke Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Kozak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź. Jak myślicie, iść bardziej w stronę jednej roślinki czy pchać dwie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Weronika99 max dwie, możesz i jedną zależy od wegetacji, czy roślina automatyczna czy fotoperiod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Andi Zdecydowałam się na Ayahuasca Purple od Barney's Farm. Fotoperiod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) @Weronika99 jak krótki weg to dwie roślinki, jak dłuższy to i jedna zapełni twoją przestrzeń Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Andi Czas kwitnienia - 7 - 9 tygodni. Tak jest w opisie. To jak, sadzić dwie? I do jakich pojemności donic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Weronika99 zależy ile planujesz wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Andi Nie mam zielonego pojęcia xd Jakaś podpowiedź? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Weronika99 no ile masz zamiar trzymać na wegu, wegetacja, wzrost rośliny, bo jak to fotoperiod to sama decydujesz ile ma rosnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 Wiem o co chodzi, jednak nie wiem jaki okres trzymania ich na wegu będzie ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Weronika99 daj dwa potrzymaj z 3 tygodnie, jak za ciasno będzie to można coś przyciąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 6 Kwietnia 2022 @Andi Dziękuję ci ślicznie, tak też zrobię 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 15 Kwietnia 2022 Mam kolejne ważne pytanko. Mam już cały skompletowany zestaw. Mianowicie moje oświetlenie to 4 żarówki 15-watowe po 2000lm każda, wkręcone w rozgałęziacz, box 40x40x140. Na jakiej wysokości od roślinki powinny się znajdować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 15 Kwietnia 2022 @Weronika99 to świetlówki ? To daj je na 10 cm i obserwuj wzrost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weronika99 5 Napisano 15 Kwietnia 2022 @Kozak Dzięki, tak też zrobię. To są dokładnie te żarówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 25 Kwietnia 2022 czy do tego zestawu potrzebuje cos dodatkowego konkretnie to mam na mysli wiatrak jakis bo na filmach u ludzi widziałem jesli tak to jaki?? i dodatkowo zapytam co to jest SONOFF TH10 bo tez o tym słyszałem ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Kwietnia 2022 Godzinę temu, ŁukaszB_NMS napisał: i dodatkowo zapytam co to jest SONOFF TH10 bo tez o tym słyszałem ?? przekaźnik sterowany Wifi z funkcją pomiaru temperatury oraz wilgotności Godzinę temu, ŁukaszB_NMS napisał: czy do tego zestawu potrzebuje cos dodatkowego konkretnie to mam na mysli wiatrak jakis bo na filmach u ludzi widziałem jesli tak to jaki?? o mieszak chyba Ci chodzi, tak przydaje się zobacz w growshopach wentylator mieszający @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) 39 minut temu, Tester napisał: przekaźnik sterowany Wifi z funkcją pomiaru temperatury oraz wilgotności 2 godziny temu, ŁukaszB_NMS napisał: co to jest SONOFF TH10 bo tez o tym słyszałem ?? @ŁukaszB_NMS Przede wszystkim ustawiasz tym godziny świecenia więc nie potrzebujesz programatora, możesz nim sterować z każdego miejsca z telefonu, do pomiarów trzeba dokupić czujniki. Jest nawet czujnik wilgotności gleby więc można go użyć do podlewania, wentylatora takie tam systemy inteligentnych domów. Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Ważniak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach