mirecki 755 Napisano 27 Marca 2022 Siemka. Jaki trym preferujecie i dlaczego? Ostatnio myślałem żeby spróbować na sucho i użyć do tego tej zabaweczki. Ponoć jest znacznie szybciej (jak masz na out z 5-6 krzaków to jest przy czym robić). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 27 Marca 2022 @mirecki na mokro bo liście łatwiej usunąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 2 Kwietnia 2022 Żona robi ciasto z polewą, kurwa nakłada takim cudownym czymś. Myślę że jest dużo tańsze niż canna brush😁 raz zrobiłem na sucho, lepszy smak (pół rośliny była na mokro, pół na sucho trymowane), jak tylko będę miał możliwość z miejscem i warunkami to jadę na sucho, produkt i tak dla mnie tylko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Kwietnia 2022 @grolsch3 ale ta hmm szpatułka? Nw jak to inaczej nazwać to ma delikatne te włoski a w cannie one są znacznie twardsze. W tym roku chyba też polecę na sucho bo obawiam się że mogę mieć spory problem z czasem 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 2 Kwietnia 2022 @mirecki stary ja to zobaczyłem na to cacko co wrzuciłeś i mówię 'kurwa to jest do ciasta' 😂 nie wiem, nie oglądałem filmów, wiem tylko że kolor włosków się zgadza 😁 no dłużej schnie, ma co wyssać na sam koniec, też raczej będę jechał na sucho, tylko warunki na dłuższe suszenie trzeba spełnić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Kwietnia 2022 @grolsch3 ja mam osobne pomieszczenie więc porządki odkurzaczem budowlanym zostają, do tego chyba wiatrak wyciągający zamontuję i postawie drugi mieszający żeby plecha sobie nie radziła i chyba tyle, ewentualnie jakieś szczytowe piękne topy otrymuje i do boxa ale to się okaże 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Kwietnia 2022 @mirecki zdecydowanie polecam trym na sucho, mniej jebania się ale osobiście bałbym się używać takiej szczoteczki bo forma jej użytku jest bardzo barbarzyńska ale to moje zdanie xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Kwietnia 2022 @onyx mówisz że klasycznie nożyczkami/mini sekator? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Kwietnia 2022 @mirecki jAK dla mnie tak ale nie musisz się mną sugerować xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Kwietnia 2022 @onyx nie robiłem trymu jeszcze na sucho, za każdym razem na mokro. Pytam, szukam. Wiedzę trzeba poszerzać 😎 mi właśnie chodzi o czas, bo będę go miał, właściwie to nie będę go miał a chce mieć kilka krzaczków i wiem już ile czasu schodzi chociażby na 1 krzaka więc samemu jak bym miał to ogarnąć to potrzebowałbym ok 2 - 2, 5 dnia stałego trymu bez przerwy na jedzenie czy sen. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Kwietnia 2022 @mirecki to na początek proponuję na sucho ale tradycyjnie a potem możesz spróbować szczotki i stwierdzisz jak ci lepiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 943 Napisano 11 Marca A mechaniczny trym lepszy mokry czy na sucho wydaje mi się że dużo się traci na suchym trymie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 943 Napisano 8 Kwietnia I że część trichomow odpada jeżeli mowa np o tych trymerach ręcznych że wrzucasz do bębna np 30 topów i krecisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,206 Napisano 8 Kwietnia @mateo w tych automatycznych robi sie chyba tylko na mokro. Odpad tez zawsze mozna wykorzystac na jakies przetwory czy cos Ja tam robie standardowo, z grubsza na mokro i ostatni szlif na sucho. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 943 Napisano 8 Kwietnia Widziałem jak na sucho właśnie jada a wydłuzylo by suszenie trochę o kilka dni Są takie druty w zestawie zamiast ostrzy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 8 Kwietnia Ja robię na sucho praktycznie liście które nie mają szronu za bardzo to wysychają na wiór i latwo je usunąć, a na mokro Mi się wszystko klei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 943 Napisano 9 Kwietnia Czyli parę gałęzi na test idzie 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,042 Napisano 9 Kwietnia Ja to jestem ciekawa jak tymujecie indice... Przecież na niektorych to tam same liście prawie... 🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,074 Napisano 9 Kwietnia @Lady Green nie ma chyba większej różnicy. Ja cały namiot indici miałem i nie zauważyłem (a może nie szukałem) różnicy w trymowaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,042 Napisano 9 Kwietnia @WBB no ja widze mega różnice pomiędzy tym co było poprzednio i pomiędzy tym co mam teraz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach