Brazil Munster 709 Napisano 30 Marca 2022 Druty zostają, ogonie staraj się bie dawać aż tak do samej gleby. Dobrze żeby lekko prześwit był pomiędzy roślina a gleba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 30 Marca 2022 Tak jak kolega wyzej napisal, daj jej troche luzu. Generalnie w skrocie LST jest po to, zeby troche oglupic rosline. Naturalnie roslina rozwija glowny szczyt, z racji tego, ze jest najwyzej i jest "glowny", glebujac rosline troche ja "oglupiasz" i roslina zaczyna bardziej rozwijac tez inne szczyty. Na innym forum o tej tematyce jest to szerzej opisane. Poszukaj sobie informacji pod haslem "sztuka LST". Przydatne informacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 30 Marca 2022 27 minutes ago, zwiezak966 said: Tak jak kolega wyzej napisal, daj jej troche luzu. Generalnie w skrocie LST jest po to, zeby troche oglupic rosline. Naturalnie roslina rozwija glowny szczyt, z racji tego, ze jest najwyzej i jest "glowny", glebujac rosline troche ja "oglupiasz" i roslina zaczyna bardziej rozwijac tez inne szczyty. Na innym forum o tej tematyce jest to szerzej opisane. Poszukaj sobie informacji pod haslem "sztuka LST". Przydatne informacje Dzięki, już poluzowałam ;) Sama zasada po co robić LST jest dla mnie zrozumiała, dlatego też starałam się odkryć jak najwięcej się da z tych nowych bocznych odrostów. Po prostu techniczna strona jest mi obca, dlatego za pierwszym razem wyszło troche za mocno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 2 Kwietnia 2022 Dzień 18. Siemanko! Kilka dni po rozpoczęciu LST i jaram się bo odkryte listki ewidentnie reagują na lepszy dostęp do światła. Niektóre starsze liście delikatnie wywinęły w łódeczkę i po małym reaserchu postanowiłam podnieść lampę do 45 cm. Wydaje się, że problem ustał. Idąc za radą @Udyr kupiłam 4 żarówki v tac 9w. Na ten moment dołożyłam dwie a kolejne dwie wrzucę jak mała zacznie kwitnąć. Niektóre listki jakby delikatnie traciły na intensywności zieleni i pojawiają się ledwo zauważalne przebarwienia. Pytanie czy można by jej troszkę pomóc np. 1/4 dawki na wzrost czy na Wasze oko niczego jej nie brakuje? ps. Czy pęknięta skórka na łodydze to jakiś problem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Kwietnia 2022 @Klaudia382 a czujesz się na siłach żeby te rozpraszacze mleczne ściągnąć bez uszkodzenia płytki w środku ? Wystarczy delikatnie podważyć np. nożem. Tylko palca sobie nie amputuj 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) @Udyr w niektórych żarówkach ciężko jest to zdjąć. Przyklejone to jest na takim silikonie jakby. Ja mam na to patent że przebijam śrubokrętem ten klosz i podważam Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 2 Kwietnia 2022 40 minutes ago, Udyr said: @Klaudia382 a czujesz się na siłach żeby te rozpraszacze mleczne ściągnąć bez uszkodzenia płytki w środku ? Wystarczy delikatnie podważyć np. nożem. Tylko palca sobie nie amputuj 😄 Myślę, że bez problemu. Najwyżej dokupię nową zarówke. Ty mi powiedz lepiej jak roślinka i czy lać coś na ten ostatni etap vega? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Kwietnia 2022 @Klaudia382 pod tym światłem wydają się ok, jeśli przy świetle dziennym są nade to coś tam można podać. Ma już korzeń to skorzysta odrobinę. Tylko niedużo może 1/4 -1/3 dawki. Bo nie wygląda na wygłodzoną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Kwietnia 2022 Na cholerę coś lać, jak roślinie niczego nie brakuje? Jakby coś pokazała to można, a w tej sytuacji, gdy nie zgłasza niczego to wystarczy woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Kwietnia 2022 Pęknięta skórka to normalne. Rozetnij w połowie ten plastik z żarówki i później wystarczy lekko zgnieść i sama odklei się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 4 Kwietnia 2022 On 3/30/2022 at 3:03 PM, Brazil Munster said: Druty zostają, ogonie staraj się bie dawać aż tak do samej gleby. Dobrze żeby lekko prześwit był pomiędzy roślina a gleba. A powiedz mi czy LST kończy się w momencie pojawienia się pierwszych włosków? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Klaudia382 napisał: A powiedz mi czy LST kończy się w momencie pojawienia się pierwszych włosków? kończy się jak roślina będzie już odpowiednio miała wykształcone szczyty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Kwietnia 2022 Myśle ze do włącznie z 2 tygodniem flo. Tylko mowa o naginaniu a nie glebowaniu. po 3 tyg już warto zostawić roślinę w spokoju. wiec naginanie i wycięcie zbędnych liści do około 20dnia od pokazania prefolwerow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 9 Kwietnia 2022 Dzień 24. Cały czas LST i cały czas sama woda. Dajcie znać jak Waszym zdaniem to wygląda na ten moment. Dobrego weekendu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Klaudia382 wygląda spoko, zaraz zacznie kwitnąć zapewne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Klaudia382 ładnie trenowana zdrowa dziewczyna, spokojnie gnij ją aż nie zobaczysz preflowerow wtedy daj jej troszkę więcej luzu bo to czas na kwitnienie i wystrzeli do góry dosyć mocno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 9 Kwietnia 2022 @onyx Super, miło mi to czytać :) Wiesz co, wydaje mi się, że te preflowery to ona ma od jakichś 5 dni..Czy mam jej teraz trochę odpuścić i pozwolić juz szczytom iść do góry? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 9 Kwietnia 2022 W dniu 19/03/2022 o 03:05, Klaudia382 napisał: Na stronie Ledam, wejdź obczaj. Choć teraz chyba ciężko tam z dostępnością niektórych paneli. Kurcze, dopiero po zakupie natrafiłam przez przypadek na info, że może trochę brakować jednak tego światła na flo. Niestety nie mogę sobie pozwolić na kupno kolejnego panelu 35w, nie wspominając o 60w...Masz może pomysł na tańsze doświetlenie mojego boxa? Jakaś żarówka led na zwykły giwnt, która w połączeniu z panelem zrobiłaby różnicę? Tak jak @Brazil Munster mówi. Ja przez całą fr miałem 4 takie żarówki i doświetlałem z boku chińskim panelem za stówe xd. Zdaje egzamin. A co do zestawu nawozów to proponuję zaopatrzyć się w ukorzrniacz tj rhizotonic. A najlepiej jeszcze w cannazym na podgnite korzonki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 10 Kwietnia 2022 Hej, pomóżcie. Dlaczego niektóre włoski mi sie "palą"? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Kwietnia 2022 Nic się nie pali. To naturalne zjawisko. Zara zbędą nowe białe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach