Tester 1,404 Napisano 22 Marca 2022 @Klaudia382 roślinka może być, teraz będzie rosła szybciej, co do nawożenia jeśli ziemia ma na starcie nawozy to nie trzeba dawać nawozów, potem po tych 2-3 tygodniach można coś dać jeśli roślinka będzie potrzebować azotu, nawóz z azotem na kwitnieniu też się stosuje, wszystko zależy od stanu roślin, z czasem można nabrać wprawy i widać po liściach czy roślinie czegoś trzeba. Mowa tu o uprawie w pomieszczeniu bo na outdoor to inna bajka, deszcze potrafią wypłukać glebę ze składników odżywczych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 22 Marca 2022 @Klaudia382jakies boostery na flo na pewno by Ci się przydały np canny + atami bloombastic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 22 Marca 2022 Na vegu raczej nie będzie potrzebne podawanie azotu. małe na flo i tak będzie pewnie coś trzeba dorzucić bo w pewnym momencie już będzie potrzeba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 23 Marca 2022 Powiedzcie mi proszę co zrobić jeśli dzisiaj lampa była włączona zbyt długo Powinna być zgaszona od 19 do 23, ale niestety przez pomyłkę świeciła się aż do 22. Czy mimo to powinnam teraz dać jej 4 godziny ciemni? Czy ważniejsze jest zachowanie wcześniejszego cyklu i mimo pomyłki powinnam włączyć lampę o 23 jak to robiłam w poprzednie dni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Marca 2022 @Klaudia382 leć dalszym trybem. Automatom to lata ile mają światła 🙂 NIe masz wl/wył czasowego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 23 Marca 2022 @Udyr Mam, ale wystąpiły nieoczekiwane komplikacje :D Dobra, to włączam lampę i dzięki za odpowiedź! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 24 Marca 2022 Nic sie nie dzieje, tym bardziej ze to początek uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 29 Marca 2022 Dzień 14 No i praktycznie dwa tygodnie za nami ;) Póki co skupiam się na wilgotności i PH wody. Zero nawozów bo i mała wydaje się zdrowa. Raz chyba delikatnie przelałam bo roślinka oklapła na jeden dzień, ale wstrzymałam podlewanie i po jednym dniu jest lepiej. Jeden dzień po przelaniu, na nowym listku zauważyłam delikatne żółte przebrawienie i plamkę. (fot. 1). Czy to może być wynik przelania czy wygląda to na coś zupełnie innego? Porównując do innych fotorelacji, roślinki w 14-stym dniu często są nieco większe, ale widziałam też takie, które miały podobną wielkość i po prostu zakwitały nieco później. Co myślicie o wielkości mojej i ogólnie jak sie prezentuje na wasze wprawne oko. Mam też pytanie o piętra roślinki. (fot.3). Dobrze to liczę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Marca 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 29 Marca 2022 3 minutes ago, konopny_janusz said: hmmm..gdzieś znalazłam wizualkę, że niby tych pierwszych dużych do pięter nie zaliczamy stąd "moje wyliczenia". No ale ok! Zmieniam wersję :D Czyli co, dać się rozwinąć "trójce" i trening czy czekać na pełne czwarte piętro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,404 Napisano 29 Marca 2022 @Klaudia382 już możesz trenować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 29 Marca 2022 49 minutes ago, Tester said: @Klaudia382 już możesz trenować oo zaskoczyłeś mnie! Lekki stresik, ale cóż jak mus to mus Powiedz co sądzisz o stanie roślinki jak na te 2 tyg i czy wspomniane przebarwienia to na razie nic czym powinnam zakrzątać sobie głowę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Marca 2022 Musiała byś dać zdjęcie bez lampy. ale ogólnie nie ma co się spinać takimi rzeczami na ta chwile. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 29 Marca 2022 Świetna robota. 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,404 Napisano 29 Marca 2022 3 godziny temu, Klaudia382 napisał: Powiedz co sądzisz o stanie roślinki jak na te 2 tyg rozwija się ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 30 Marca 2022 8 hours ago, Tester said: rozwija się ok Minęła noc, zaglądam a tam...No właśnie czy to preflowery? Tak szybko i przy tak małej roślince? Co powiesz o tych brązowych końcówkach, wyglądają na popalone. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,404 Napisano 30 Marca 2022 @Klaudia382 białych włosków nie widać jeszcze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 30 Marca 2022 Tak jak kolega wyżej wspomniał, białych włosków jeszcze nie widać. Trening już zrobiony? 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 30 Marca 2022 To nowe liście rosną. Spokojnie póki co. Jeszcze z durny tydzień zanim coś pokaże 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 30 Marca 2022 No i jest, pierwsze w życiu LST. Mocno na czuja, ale łodyga cała Dajcie znać czy o to w tym chodzi. Rozumiem, że te druciki zostają i po prostu w kolejnych dniach następne glebowania kolejnymi drucikami? Kiedy właściwie będzie czas na ich wyciąganie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach