MisterZielskoXD 19 Napisano 12 Marca 2022 Hps 150 W trzy małe sadzonki wracam po tygodniu a w boksie sucho prawie na wiór zrobiłem taką prowizorkę jak widać na zdjęciach czy poprawi to stan moich roślin ? W domu jestem tylko raz w tygodniu więc nie mam innej możliwości na polepszenie wilgotności chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zamieniam się w słuch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 12 Marca 2022 @MisterZielskoXD raz w tygodniu w domu to nie podlewasz ich ? mało co to da @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) @Tester raz na tydzień je podlewam ale to nie wystarcza w piątek już mają sucho jak wracam więc po między doniczki dałem 5 l wody w wiadrze + ręcznik również mokry zamoczony w wiadrze i szklanka wody jeszcze z lewej strony obok doniczek zastanawiałem się nad jakąś folią np lub jakąś przezroczystą plastikową płytką żeby ta parnota z lampy aż tak mi ich nie dotykała jak na dwa tygodnie powinny być o wiele większe ale podpaliło je lekko Edit : lampa 80 cm nad plantami 😬 Edytowane 12 Marca 2022 przez MisterZielskoXD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 12 Marca 2022 @MisterZielskoXD to trochę lipa jak masz dostęp raz na tydzień do nich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Marca 2022 @MisterZielskoXD może jakieś podlewanie na wifi ? Jest tego ustrojstwa. Ustawiasz i sobie leci z węża, i niedrogie to. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 12 Marca 2022 @MisterZielskoXD Chodzi ci o wilgotność ziemi? 15-20l doniczka i nie potrzeba częściej podlewać jak raz w tygodniu a nawet rzadziej po pełnym zalaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 12 Marca 2022 @Udyr na razie pomyśle nad jakimiś wężykami i kroplówką żeby w tygodniu coś tam pokapywało 😛 @Ważniak tak wilgotność ziemi, w następny weekend wymienię im doniczki na większe zobaczymy co z tego będzie @Tester kurde no nic innego nie mogę poradzić nie mą mnie w miejscu zamieszkania od poniedziałku do piątku 😬 Na razie muszą jakoś sobie poradzić do piątku jeszcze w niedzielę będę miał możliwość obejrzeć je to przeleje je i będzie git jeśli będę miał pytania będę pisać na forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach