pavelnedved 2 Napisano 11 Marca 2022 Cześć,to 25 dzień od kiedy są w ziemi.To automaty,cykl światła mam 18/6 spryskuje co drugi dzień. Woda pH około 6,8 ,dodaję preparat na wegetację. Temperatura między 26-30 stopni. Wilgotność między 60-78%.Doniczki 5 litrowe. Mam następujące pytania: 1.Niektóre liście pożółkły. Niekiedy jak pryskam to co nieco na nie bezpośrednio poleci. Jednak dotyczy to tylko liści u dołu.Czy mam się przejmować? 2.Czy mogę przyciąć te liście wiatrakowe?gdyż w moim przekonaniu zasłaniają przyszłe pąki. 3.Czy roślina przechodzi w fazę kwitnienia? Czy podlewać ją częściej? Chciałbym trochę ogołocić ją z liście by liczyć na większy plon. Co myślicie?Proszę o konstruktywne porady. Czy cykl światła mogę zmienić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Marca 2022 @pavelnedved jaka to w ogóle odmiana ? I ile ich masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 11 Marca 2022 (edytowane) @pavelnedved Musisz przesadzić do 10L doniczek i wszystko będzie ok. Jak na 25dzień powinny kwitnąć a ja widzę tylko preflowery, może to nie automat. ( ale ja się na auto nie znam ) Smerfetka kupiła auto to po półtora miesiąca tylko jedno auto co ja w gratisie dostałem kwitło a te jej okazały się sezonami, ba nawet jedna męska wyrosła. Trzeba kupować od sprawdzonych breederów. Edytowane 11 Marca 2022 przez Ważniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pavelnedved 2 Napisano 11 Marca 2022 Automaty Watermelon,Ultraviolet,Big light of Norah gelato,bruceberry. Nie mam miejsca na 10 litorwe donice stąd od początku były brane 5 litrowe i sog A inne pytania? Roślin męskich nie widzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 11 Marca 2022 16 godzin temu, pavelnedved napisał: 1.Niektóre liście pożółkły. Niekiedy jak pryskam to co nieco na nie bezpośrednio poleci. Jednak dotyczy to tylko liści u dołu.Czy mam się przejmować? mogą ze starości żółknąć 16 godzin temu, pavelnedved napisał: 2.Czy mogę przyciąć te liście wiatrakowe?gdyż w moim przekonaniu zasłaniają przyszłe pąki. spróbuj odgiąć 16 godzin temu, pavelnedved napisał: 3.Czy roślina przechodzi w fazę kwitnienia? Czy podlewać ją częściej? pokazały płeć, zbierają się 16 godzin temu, pavelnedved napisał: Chciałbym trochę ogołocić ją z liście by liczyć na większy plon. uwalisz za dużo liści to możesz ją zestresować za bardzo i nie osiągniesz efektu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pavelnedved 2 Napisano 27 Marca 2022 Czy to może oznaczać, "meskie" gruczoły? Dobrze się rozwija? Coś podpowiecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) @pavelnedved kwiatostany żeńskie, no stress. Edytowane 27 Marca 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pavelnedved 2 Napisano 27 Marca 2022 Dzięki mistrzu za odpowiedź.Mam pytanie jeszcze odnośnie zbierania, co jezeli pąki u góry będą już dojrzałe do zbioru , a te na dole nie? Po prostu odciąć gałązkę? Ile myślisz jeszcze tygodni? Zmieniłem światło na 12/12 to automaty ale tak postanowiłem zmienić W dniu 11/03/2022 o 21:38, Andi napisał: mogą ze starości żółknąć spróbuj odgiąć pokazały płeć, zbierają się uwalisz za dużo liści to możesz ją zestresować za bardzo i nie osiągniesz efektu Ok,odciąłem te pożółkłe aktualne fotki wrzuciłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Marca 2022 @pavelnedved jeśli podasz dni życia to można określić tak w przybliżeniu. A auto nie wiem jak się zachowuje na 12/12, tam same autosy są ? Bo nie nadążam 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Marca 2022 4 godziny temu, pavelnedved napisał: Ok,odciąłem te pożółkłe no to źle zrobiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 27 Marca 2022 4 godziny temu, pavelnedved napisał: Zmieniłem światło na 12/12 to automaty ale tak postanowiłem zmienić Bezsensu, bo sporo stracisz na plonie. 4 godziny temu, pavelnedved napisał: Dzięki mistrzu za odpowiedź.Mam pytanie jeszcze odnośnie zbierania, co jezeli pąki u góry będą już dojrzałe do zbioru , a te na dole nie? Po prostu odciąć gałązkę? W przypadku automatów cała roslina rosnie oraz kwitnie w wg. określonego schematu. Jeżeli dolne pąki dostaną za mało światła to po prostu nie spuchną i bedziesz miał ...ujowe topki. Przetrzymać ich nie mozna, bo mimo tego, że nie beda odpowiednio rozwinięte, to i tak zaczną pojawiać się brązowe trichomy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pavelnedved 2 Napisano 28 Marca 2022 To mówicie zostawić 18/6??? Wszystkie to automaty. Źle zrobiłem i co w związku z tym? Dajcie znać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 28 Marca 2022 @pavelnedved zostaw 18/6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 28 Marca 2022 20 godzin temu, pavelnedved napisał: To mówicie zostawić 18/6??? Wszystkie to automaty. Źle zrobiłem i co w związku z tym? Dajcie znać. Ja ostatnio miałem 24h światło bo tylko tak mogłem kontrolować temperaturę i wyszło dużo dobrego palenia. Teraz lecę 20/4 i wydaje mi się ze bez odpoczynku leciały szybciej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach