bajojajo 0 Napisano 27 Lutego 2022 siema moja roślinka ma 5 dni łodyga ma 6/7 cm myslicie ze to dobra długość ? Niestety nie znam odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Lutego 2022 Za mało światła. Not enough light. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajojajo 0 Napisano 27 Lutego 2022 (edytowane) ajjajaj Edytowane 27 Lutego 2022 przez bajojajo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Lutego 2022 Wrzuć najlepiej zdjęcie planta może nie ma tak źle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajojajo 0 Napisano 27 Lutego 2022 10 godzin temu, bajojajo napisał: cos takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Lutego 2022 @bajojajo nic niema @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maraj 0 Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) Również mam ten sam problem łodyga około 5-6 cm długości, raczej problem ze światłem odpada bo przybliżyłem je tak jak mi „ktoś” kazał a ona nadal idzie w góre🧐 Edytowane 9 Marca 2022 przez Maraj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Marca 2022 @Maraj za mało danych, jaką masz lampę? Fotkę możesz też dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maraj 0 Napisano 9 Marca 2022 @Tester załączam zdjęcie, dosypałem ziemi żeby sie trzymała lepiej i nie opadła, ale rośnie co raz bardziej, chociaż zauważyłem że listki powoli się rozwijają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Marca 2022 @Maraj chyba masz lipne światło i reszta warunków bo się wyciąga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maraj 0 Napisano 9 Marca 2022 Lipa, myślisz że da sie to jakoś uratować nie zmieniajac warunków? (Początkujący) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 Ehh zaklinaczu węży 🙂 Podsypać ziemia pod sam brzeg doniczki i zapewnić lepsze miejsce dla niej. Inaczej tego nie widzę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Marca 2022 @Maraj jaką masz tam glebę? Bo wygląda na zwykły czarnoziem. Jakiej lampy używasz? Daj ją niżej bo jest za wysoko i ziemi podsyp więcej tylko ostrożnie to rób i nie śpiesz się, żebyś jej nie uszkodził @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maraj 0 Napisano 10 Marca 2022 Ziemia do upraw, lampa LED sam ją podkręciłem na większą moc. Nie pamiętam modelu może byc taki problem że jest za wysoko od rośliny bo za bardzo nie mam jak ją spuścić w dół @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Marca 2022 @Maraj to podłóż coś pod donice, inne wiadro, cegłe (nawet jak woda wypłynie dołem to cegła to szybko wpije), styropian no co kolwiek. Nie pamiętam teraz dokładnie ale powinieneś mieć ok 20 cm światło od roślinki (jak się mylę to mnie poprawcie bo mówię tu już z pamięci). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach